Печиво з вівсяної муки можна готувати кожен раз по-різному, додаючи в тісто різноманітні добавки: ізюм, сухофрукти , горіхи і т. д., помітно покращуючи смак печива.
Не обов'язково купувати готову вівсяну муку, достатньо з допомогою блендера измельчить вівсяні пластівці. Ця процедура дозволить досягти незвичайної хрусткої скоринки на вашому печиво.
Рецепт печива з вівсяного борошна і сиру
Інгредієнти: пластівці вівсяні – 1 склянка; кориця мелена – 1 ч. ложка; сир нежирний – 100 г; вершкове масло – 2 ст. ложки; цукровий пісок – 05 склянки; яйце куряче – 1 шт.; розпушувач для тіста – 1 ч. ложка. Приготування Вівсяні пластівці швидкого приготування подрібнюємо в кавомолці або блендері в борошно, додаємо всі інгредієнти, крім сиру і гарненько перемішуємо. Даємо постояти тридцять хвилин, потім вмішуємо ретельно сир. З отриманої маси формуємо кульки, розміщуємо їх на промазанный лист пергаментного паперу, вистелене попередньо на деко. Ставимо в духовку, нагріту до чергових 180 градусів, на двадцять п'ять хвилин, або до красивого рум'янцю. Час можна підлаштувати під можливості свого духового шафи.
Пісочне печиво з вівсяної муки з арахісової пастою
Інгредієнти: пластівці вівсяні – 1 склянка; ванільний порошок – 1 ч. ложка; борошно пшеничне – 2 /3 склянки; арахісова (однорідна) паста – 1/3 склянки; вершкове масло або маргарин – 1/4 склянки; цукровий пісок – 1/4 склянки; коричневий цукор – 1/2 склянки; яйце – 1 шт.; розпушувач для тіста – 1 ч. ложка; сіль – 1/2 ч. ложки; Для начинки:
арахісова паста – 1/3 склянки; вершки не менше 20% жирності– 1/3 склянки; цукрова пудра – 200 р. Приготування М'яке вершкове масло або маргарин розтираємо з двома видами цукру і вводимо по черзі яйце, і пшеничне борошно, змішану з розпушувачем, сіллю і ванільним порошком. Потім додаємо заздалегідь подрібнені вівсяні пластівці і перемішуємо до однорідності. Якщо тісто сильно розсипається, додаємо трохи води або молока. З готової маси викладаємо на деко кружечки за допомогою ложки і злегка притискаємо, надаючи їм форму. Випікаємо печиво при температурі 180 градусів десять-п'ятнадцять хвилин.
Збиваємо вершки з арахісової пастою і цукровою пудрою, викладаємо отриману масу на одне готове остигле печиво і накриваємо іншим. І насолоджуємося. Приємного апетиту!