Вернуться назад Распечатать

Вівсяне печиво без яєць

Вівсяне печиво без яєць
Для тих, кому з якихось причин протипоказано вживання в їжу яєць, або просто не виявилося їх в холодильнику, але хочеться поласувати солоденькою і смачною випічкою, ми сьогодні розповімо в наших рецептах, як приготувати вівсяне печиво без яєць.

Рецепт вівсяного печива без яєць з яблуками


Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні «Геркулес» – 350 г;

  • борошно – приблизно 7 ст. ложок;

  • сіль – 1/3 ч. ложки;

  • вершкове масло – 145 г;

  • цукор коричневий – 200 г;

  • сода, погашена оцтом – 1 ч. ложка;

  • сметана – 50 мл;

  • яблуко – 1 шт.;

  • мелена кориця – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування чудового вівсяного печива без яєць, підсушуємо на сковороді вівсяні пластівці на самому маленькому вогні приблизно п'ятнадцять хвилин, постійно помішуючи. Потім подрібнюємо їх у борошно за допомогою блендера, кавомолки або м'ясорубки.
    В окремій мисці з'єднуємо розм'якшене вершкове масло, сметану, цукровий пісок, сіль, корицю, соду, погашену оцтом, і збиваємо до однорідності, в кінці додаємо натерте на дрібній тертці яблуко і перемішуємо. Додаємо подрібнені вівсяні пластівці і замішуємо тісто. Тепер додаємо борошно і добиваємося потрібної консистенції для зручного формування печива.
    На присипаний борошном деко накладаємо ложкою невелику кількість тіста і пальцями, змоченими в борошні, формуємо круглі печива. Ставимо деко в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на п'ятнадцять хвилин.
    М'яке гаряче печиво охолоджується і твердне і стає хрустким і прекрасним на смак.

    Вівсяне печиво без яєць і масла


    Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні – 300 г;

  • гаряча вода – 100 мл;

  • рослинна рафінована олія – 100 мл;

  • цукор коричневий – 3 ст. ложки з гіркою;

  • груша – 1 шт.;

  • розпушувач – 05 ч. ложки;

  • горіхи – за смаком;

  • ізюм – за смаком;

  • цукати – за смаком;

  • насіння – за смаком.


  • Приготування
    Вівсяні пластівці насипати в миску, заливаємо гарячою водою і олією, додаємо коричневий цукор, добре змішуємо і залишаємо для набухання на одну годину. Викладаємо на тісто подрібнені горіхи, родзинки, дрібно нарізані цукати, насіння, натерту на тертці грушу, вимішуємо і накладаємо невелику кількість отриманої суміші ложкою на деко з промазаної маслом пекарської папером. Випікаємо в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці двадцять хвилин.

    Вівсяне печиво без яєць на кефірі з сиром


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 1-1.5 склянки;

  • пластівці вівсяні «Геркулес» – 1 склянка;

  • масло вершкове – 100 г;

  • цукровий пісок – 70 г;

  • мед – 4 ст. ложки;

  • кефір – 100 мл;

  • сир – 100 г;

  • розпушувач тіста – 1 ч. ложка;

  • сіль – щіпка;
  • Вівсяне печиво без яєць

  • кориця – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Для початку змішуємо в мисці вівсяні пластівці, розпушувач, сіль, цукор і корицю. Потім вливаємо до сухої маси розтоплене вершкове масло, рідкий мед і кефір, розмішуємо, додаємо сир і, потроху підсипаючи просіяне борошно, замішуємо досить густе тісто, яке важко вимішувати. Накладаємо невелика його кількість на деко, промазанный маслом, і формуємо печеньки бажаного розміру за допомогою рук, змочених у воді. Печемо в попередньо розігрітій до 195 градусів духовці двадцять хвилин.