Для тих, кому з якихось причин протипоказано вживання в їжу яєць, або просто не виявилося їх в холодильнику, але хочеться поласувати солоденькою і смачною випічкою, ми сьогодні розповімо в наших рецептах, як приготувати вівсяне печиво без яєць.
Рецепт вівсяного печива без яєць з яблуками
Інгредієнти: пластівці вівсяні «Геркулес» – 350 г; борошно – приблизно 7 ст. ложок; сіль – 1/3 ч. ложки; вершкове масло – 145 г; цукор коричневий – 200 г; сода, погашена оцтом – 1 ч. ложка; сметана – 50 мл; яблуко – 1 шт.; мелена кориця – за смаком. Приготування Для приготування чудового вівсяного печива без яєць, підсушуємо на сковороді вівсяні пластівці на самому маленькому вогні приблизно п'ятнадцять хвилин, постійно помішуючи. Потім подрібнюємо їх у борошно за допомогою блендера, кавомолки або м'ясорубки.
В окремій мисці з'єднуємо розм'якшене вершкове масло, сметану, цукровий пісок, сіль, корицю, соду, погашену оцтом, і збиваємо до однорідності, в кінці додаємо натерте на дрібній тертці яблуко і перемішуємо. Додаємо подрібнені вівсяні пластівці і замішуємо тісто. Тепер додаємо борошно і добиваємося потрібної консистенції для зручного формування печива.
На присипаний борошном деко накладаємо ложкою невелику кількість тіста і пальцями, змоченими в борошні, формуємо круглі печива. Ставимо деко в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на п'ятнадцять хвилин.
М'яке гаряче печиво охолоджується і твердне і стає хрустким і прекрасним на смак.
Вівсяне печиво без яєць і масла
Інгредієнти: пластівці вівсяні – 300 г; гаряча вода – 100 мл; рослинна рафінована олія – 100 мл; цукор коричневий – 3 ст. ложки з гіркою; груша – 1 шт.; розпушувач – 05 ч. ложки; горіхи – за смаком; ізюм – за смаком; цукати – за смаком; насіння – за смаком. Приготування Вівсяні пластівці насипати в миску, заливаємо гарячою водою і олією, додаємо коричневий цукор, добре змішуємо і залишаємо для набухання на одну годину. Викладаємо на тісто подрібнені горіхи, родзинки, дрібно нарізані цукати, насіння, натерту на тертці грушу, вимішуємо і накладаємо невелику кількість отриманої суміші ложкою на деко з промазаної маслом пекарської папером. Випікаємо в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці двадцять хвилин.
Вівсяне печиво без яєць на кефірі з сиром
Інгредієнти: борошно пшеничне – 1-1.5 склянки; пластівці вівсяні «Геркулес» – 1 склянка; масло вершкове – 100 г; цукровий пісок – 70 г; мед – 4 ст. ложки; кефір – 100 мл; сир – 100 г; розпушувач тіста – 1 ч. ложка; сіль – щіпка; кориця – 1 ч. ложка. Приготування Для початку змішуємо в мисці вівсяні пластівці, розпушувач, сіль, цукор і корицю. Потім вливаємо до сухої маси розтоплене вершкове масло, рідкий мед і кефір, розмішуємо, додаємо сир і, потроху підсипаючи просіяне борошно, замішуємо досить густе тісто, яке важко вимішувати. Накладаємо невелика його кількість на деко, промазанный маслом, і формуємо печеньки бажаного розміру за допомогою рук, змочених у воді. Печемо в попередньо розігрітій до 195 градусів духовці двадцять хвилин.