Приготування випічки – чудовий спосіб використання варення (і не тільки варення), термін придатності якого добігає кінця. Якщо у вашій коморі стоїть баночка ласощі яка ось-ось зацукрувався, то приготуйте з неї класичне пісочне печиво з топпінгом з крихти.
Рецепт пісочного печива з варенням і вівсяної крихтою
Інгредієнти: полуничне варення - 2 ст.; вершкове масло - 175 г; цукровий пісок - 135 г; борошно - 240 г; вівсяні пластівці - 65 г; стручок ванілі. Приготування На приготування основи не піде багато часу, а тому відразу поставте духовку розігріватися до 180 градусів. Крижане масло натріть на тертці і змішайте з борошном, ваніллю і цукровим піском. Якщо під рукою є блендер, то з його допомогою взагалі це займе кілька секунд. 2/3 тіста викладаємо на дно і стінки обраної форми для випікання. Ставимо основу пропектися першої, це займе 25 хвилин. Покриваємо готовий корж джемом і посипаємо сухарями приготовленої з суміші залишився тесту з вівсяними пластівцями. Ще 20 хвилин в духовці і можна ділити на порції.
Печиво з варенням і посипаний зверху пряної крихтою
Інгредієнти: борошно - 240 г; цукровий пісок - 75 г; розпушувач - 1/2 ч. ложки; вершкове масло - 155 г; молоко - 45 мл; варення - 340 мл; кориця, мускатний горіх, мелений кардамон - по щіпці; жменя подрібнених горіхів. Приготування 2/3 борошна, масла і цукру розітріть разом з розпушувачем і молоком до отримання крихти. Інгредієнти, що залишилися, також перетворіть в крихту, але всипати прянощі. Змішайте крихту з тіста з горіхами.
Викладіть 2/3 тіста у форму і поставте випікатися 12 хвилин при 165 градусах. Підрум'янену основу покрийте варенням, посипте залишилася сумішшю і готуйте печиво з варенням і крихтою ще 15 хвилин.
Печиво з варенням і крихтою з тіста
Інгредієнти: цукровий пісок - 80 г; яйце - 1 шт.; борошно - 360 г; сода - 1/2 ч. ложки; вершкове масло - 225 г; сметана - 35 мл; сік лимона - 5 мл; варення - 240 мл Приготування Збийте яйце з соком лимона і сметаною. Окремо перетворіть в крихту борошно з маслом і содою. З'єднайте обидві суміші в м'яке тісто, а потім розділіть отриманий шматок навпіл. Однією половиною покрийте дно форми, зверху розподіліть шар варення і посипте майбутнє печиво крихтою з другого шматка тіста натертого на крупній тертці. Випікайте печиво при 175 градусах 20 хвилин, охолоджують і нарізайте на порції.