Відмова від будь-яких продуктів тваринного походження відкриває нові горизонти кулінарії. Раннє не знайомі смаки, інгредієнти та технології приготування дозволяють попрактикуватися у своїх кухарських уміннях і на виході отримати не просто смачне, але і куди більш корисне блюдо. Почати рекомендуємо з чогось простого, наприклад, з пісного печива.
Пісне вівсяне печиво з яблуком – рецепт
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 180 г; борошно 130 г; кукурудзяний крохмаль - 5 г; тростинний цукор - 55 г; розпушувач, сода - 1/2 ч. ложки; рослинне масло - 65 мл; соєвий йогурт - 150 мл; яблуко зелене - 1 шт. Приготування Поки духова шафа розігрівається до 180 градусів, беріться за приготування. З'єднайте вівсяні пластівці з борошном, крохмалем, содою з розпушувачем і цукром. Окремо збийте масло з йогуртом. Додайте рідини до сухої суміші. Яблуко наріжте, попередньо позбувшись від серцевини з кісточками. Додайте шматочки в вівсяну суміш і розділіть її на 15 порцій. Скачайте порції і злегка розплющить долонею, а потім розкладіть на покритому пергаментом деко. Пісне печиво з вівсяних пластівців випікається 15-17 хвилин.
Пісне вівсяне печиво без борошна в домашніх умовах
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 110 г; арахісове масло - 65 г; фініки - 4 шт.; мед - 35 мл; насіння чіа - 1 ст. ложка; сода - 3/4 ч. ложки; мигдальне молоко - 45 мл Приготування Насіння чіа збийте в кавомолці і залийте 55 мл води. Поки чіа розбухає, подрібніть вівсяні пластівці, але не перетворюєте їх у борошно. Пластівці змішайте з содою. Окремо арахісове масло з'єднайте з медом, молоком і чіа. Додайте суміш до вівсянці. Збийте фініки в пасту і покладіть слідом. З суміші сформуйте печиво і випікайте 15 хвилин при 180 градусах.
Пісне вівсяне печиво з бананом
Інгредієнти: банани - 2 шт.; насіння льону - 5 г; вівсяні пластівці - 110 г; арахісове масло - 25 г; масло рослинне - 15 мл; щіпка кориці; цукор - 35 г; жменю родзинок і мигдалю. Приготування Поки температура в духовці піднімається до 180 градусів, банани очищаємо і пюрируем. Насіння льону смалываем в кавомолці, заливаємо 50 мл води і залишаємо розбухнути. Додаємо до льну арахісове і рослинне масло, бананове пюре, корицю і цукор. Змішуємо отриману масу з вівсяними пластівцями і додаємо родзинки та горіхи. Формуем печиво і відправляємо його випікатися на 20 хвилин.