Вернуться назад Распечатать

Печиво «Ленінградське»

Печиво «Ленінградське»
Любителі смачної випічки не зможуть пройти мимо цього оригінального рецепту. «Ленінградське» печиво – незвичайне поєднання ніжного бісквіта , покритого хрусткою скоринкою. Таке ласощі відмінно зберігається і подобається не тільки дорослим, але й дітям.

Рецепт «Ленінградського» печива


Інгредієнти:

  • яйце – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 250 г;

  • борошно – 250 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Отже, яєчні білки акуратно відокремлюємо від жовтків, кидаємо в перші щіпку солі і збиваємо міксером в міцну густу піну. В окремій мисочці змішуємо жовтки з цукром і гарненько розтираємо все виделочку до розчинення кристалів. Потім порціями всипаємо просіяне пшеничне борошно і перемішуємо вінчиком, щоб не з'явилося ніяких грудочок. Тепер змішуємо обидві яєчні маси до однорідного стану. Деко застеляємо пергаментом, викладаємо тісто в кондитерський мішок і вичавлюємо невеликі печива. Присипаємо їх зверху цукровою пудрою і залишаємо приблизно на 2 години постояти. Духовку як слід, розігріваємо і відправляємо туди деко. Приблизно через 10 хвилин бісквітної печиво буде готово.

    Торт з «Ленінградського» печива


    Інгредієнти:

  • печиво «Ленінградське» - 200 г;

  • сметана нежирна – 500 мл;

  • пудра цукрова – 180 г;

  • консервований ананас – 5 кілець;

  • молочний шоколад – для прикраси.


  • Приготування
    Для приготування повітряного крему, сметану збиваємо міксером з цукровою пудрою до отримання ніжної і пухкої маси. З консервованого ананаса зливаємо рідину, нарізаємо кільця шматочками, викладаємо на сито і залишаємо, щоб стік весь зайвий сік. Тепер беремо зручну роз'ємну форму для випічки і застеляємо її плівкою.
    Печиво «Ленінградське»
    Кожне печиво занурюємо по черзі в приготований раніше сметанний крем і викладаємо рівним шаром у форму, намагаючись заповнити всі порожнечі. Далі шар печива покриваємо нарізаними фруктами і промазуємо невеликою кількістю крему. Далі знову викладаємо шар печива, а на нього – весь залишився крем. Накриваємо форму харчовою плівкою і прибираємо на цілу ніч у холодильник. Якщо у вас немає стільки вільного часу, то можете поставити ласощі в холод всього на 4-5 годин, але тоді воно вийде не таким просоченим і м'яким. Готовий тортик акуратно звільняємо від форми, знімаємо плівку, обсипаємо з усіх боків тертим шоколадом і прикрашаємо на свій смак.