Звичний смак вівсяного домашнього печива можна урізноманітнити, додавши в тісто різні фрукти, родзинки, горіхи і сухофрукти. Ми пропонуємо вам спробувати приготувати вівсяне печиво з сиром. Його смак стає м'якше, а структура більш вологою і ніжною.
Вівсяне печиво з сиром
Інгредієнти: вівсяні пластівці (дрібні, нежорсткі) – 100 г; масло вершкове – 60 г; яйце – 1 шт.; цукровий пісок – 100 г; мелена кориця – 6 г; розпушувач – 12 м; сир середньої жирності – 100 р. Приготування Вівсяні пластівці змішуємо з цукровим піском, меленою корицею і розпушувачем, додаємо куряче яйце і розм'якшене вершкове масло, перемішуємо до однорідного стану і залишаємо на сорок хвилин для набухання. Потім додаємо сир і, при необхідності, якщо маса вийшла рідкуватий, підсипаємо ще вівсяних пластівців і замішуємо круте тісто. З нього формуємо кульки, діаметром приблизно як волоський горіх, і кладемо на деко, попередньо вистелений пергаментним папером і промазанный будь-яким маслом. Випікаємо в розігрітій до 185 градусів духовій шафі двадцять-двадцять п'ять хвилин.
Рецепт м'якого вівсяного печива з сиром і бананом
Інгредієнти: пластівці вівсяні «Геркулес» – 100 г; вершкове масло – 50 г; мед – 2 ст. ложки; банан середнього розміру – 1 шт.; сир – 200 г; борошно – по необхідності. Приготування Очищаємо банан і перетворюємо його виделкою в пюре. Додаємо сир і трохи збиваємо до однорідності за допомогою віночка або міксера. Потім додаємо подрібнені кавомолкою або блендером вівсяні пластівці, вводимо розм'якшене вершкове масло і рідкий або розтоплений зацукрований мед, замішуємо тісто, воно виходить досить липким, і ставимо в холодильник на одну годину. Потім формуємо круглі печива. Якщо тісто вийшло рідкувате і погано ліпиться, додамо в нього трохи борошна. Деко вистилаємо пергаментним папером і промазуємо маслом. Поміщаємо на нього сформовані печива і відправляємо для випікання в заздалегідь нагріту до 185 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин.
Вівсяне печиво з сиром, яблуком і бананом
Інгредієнти: пластівці вівсяні, дрібні – 100 г; банан середнього розміру – 1 шт.; яблуко середнього розміру – 1 шт.; сир – 100 г; розпушувач – 4 г; ванілін – за смаком; кориця – за смаком; подрібнені будь-які горіхи; олія для змащування дека. Приготування Банан розминаємо виделкою, яблуко очистити від серцевини і нарізаємо дрібно, додаємо сир, корицю і ванілін, розмішуємо до однорідності, всипаємо вівсяні пластівці і замішуємо тісто. Воно виходить вологим і липким консистенції. На деко, застелене пергаментом і промазанный будь-яким маслом, укладаємо печива, сформовані вологими руками і обкачані в подрібнених горіхах, і ставимо в заздалегідь підігріту до 185 градусів духовку на двадцять п'ять-тридцять хвилин.