Легке і хрустке цукрове печиво починає поступово йти в минуле з появою всіх новомодних рецептів випічки, але ми завжди виступаємо за збереження класичних рецептів, а тому вирішуємо дати простому пісочного печива друге життя в наступних рецептах. Із-за легкості в роботі, тане текстура і простого смаку, пісочна основа чудово сдружится з декількома звичайними, і не дуже, доповненнями.
Домашнє пісочне печиво з фісташками – рецепт
Інгредієнти: борошно - 170 г; цукрова пудра - 80 г; яєчний жовток (великий) - 1 шт.; фісташки (без шкаралупи) - 1 1/4 ст.; масло вершкове - 165 г; гіркий шоколад - 230 р. Приготування Почніть з звичної олійною бази для печива, збивши вершкове масло з цукровою пудрою і яєчними жовтками. Всипте до масляній основі борошно і 2/3 рубаних фісташок. Замісивши пластичне, але липковатое тісто, сформуйте його брусок, оберніть поліетиленом і залиште в морозилці на пару годин.
Поставте духова шафа розігріватися до 160 градусів. Наріжте брусок п'ятаками товщиною в півсантиметра і розкладіть їх на пергаменті. Випікайте печиво 10 хвилин, а після його повного остигання занурте шматочки в розтоплений шоколад.
Ніжне пісочне печиво з сиром – рецепт
Інгредієнти: борошно - 720 г; цукровий пісок - 160 г; вершкове масло - 480 м; цедра лимона - 1 ст. ложка; яєчні жовтки - 3 шт.; сир - 130 г; вершковий сир - 135 г; цукрова пудра - 75 г; стручок ванілі. Приготування Змішайте вершкове масло кімнатної температури з цукровим піском. Збийте кілька яєчних жовтків з цитрусовою цедрою, і поступово, не зупиняючи хід міксера, почніть вливати жовтки до пишної маси з масла. Всипте борошно до масляної суміші і розкачайте пластичне тісто до товщини трохи менше сантиметра. Вирубкою розріжте тісто на порції, викладіть їх на пергамент і запікайте 16 хвилин при 175 градусах.
Розітріть сир і збийте його з вершковим сиром, цукровою пудрою і вмістом ванільного стручка. Змастіть кремом верхівки одного печива і накрийте другим.
Пісочне печиво з варенням - рецепт на швидку руку
Інгредієнти: борошно - 380 г; вершкове масло - 225 г; цукровий пісок - 140 г; яєчний жовток - 1 шт.; варення - 210 мл Приготування Збивши розм'якшене масло з цукровим піском, додати в суміш жовток одного яйця і продовжити збивання. До повітряного крему з масла всипте борошно і замісіть всі разом. Отримане тісто розкачати між двома листами промасленого пергаменту до товщини 3-4 мм Склянкою наріжте пласт на порції, краї злегка підніміть, пройшовшись по них подушечками пальців, щоб вийшли тарталетки, а в центр покладіть трохи варення. Випікати печиво слід при 175 градусах 15 хвилин.
Пісочне печиво з карамеллю – рецепт
Пара магазинних батончиків в молочному шоколаді, назва яких знайоме кожному ласуни, не може похвалитися натуральним складом на відміну від їх аналога в формі печива, рецепт приготування якого описаний нижче.
Інгредієнти: вершкове масло - 225 г; цукрова пудра - 65 г; борошно - 240 г; карамельні цукерки - 330 г; молочний шоколад - 330 г; жирні вершки - 15 мл Приготування Перетворивши розм'якшене масло і цукрову пудру в повітряний крем, всипте до нього борошно і продовжуйте замішування, поки тісто не можна буде зібрати в кулю. Скачайте тісто в грудку і залиште в морозильній камері на півгодини. Розкачайте остиглий ком в пласт товщиною 4-5 мм і наріжте. Випікайте пісочну основу 11-13 хвилин.
Розтопіть молочну карамель з додаванням вершків на водяній бані. Покрийте шаром карамелі поверхню печива, зверху налийте розтоплений шоколад і дайте застигнути.