Вернуться назад Распечатать

Печиво на молоці

Печиво на молоці
Печиво на молоці – смачна і ароматна випічка, яку не складе труднощів виготовити в домашніх умовах. Доведеться трохи повозитися, але, повірте, результат того вартий!

Простий рецепт печива на молоці


Інгредієнти:

  • молоко – 200 мл;

  • сухі дріжджі – 15 г;

  • борошно – 500 г;

  • ром – 4 ст. ложки;

  • масло вершкове – 300 г;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • ванілін – за смаком;

  • пудра цукрова – 100 г;

  • мигдаль – 200 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • сіль – щіпка;

  • родзинки – 150 р.


  • Приготування
    Родзинки гарненько промиваємо і заливаємо ромом. Висипаємо В миску борошно, сухі дріжджі і вливаємо тепле молоко. Потім додаємо вершкове масло, всипаємо цукор, ванілін, додаємо дрібку солі, лимонну цедру і половину подрібненого мигдалю. Замішуємо руками гладке тісто і підмішуємо невеликими порціями замочений раніше родзинки. Залишаємо його постояти в теплому місці хвилин на 50 а потім розділяємо на маленькі шматочки. Формуємо з них кульки, трохи сплющує і викладаємо на деко на невеликій відстані. Вершкове масло розтоплюємо, промазуємо все печенюшки і посипаємо рештою рубаним мигдалем. Відправляємо в духовку і випікаємо 15 хвилин.

    Печиво на кислому молоці


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 100 г;

  • борошно – 3 ст.;

  • молоко кисле – 1 ст.;

  • цукор – 05 склянки;

  • сода – щіпка;

  • олія рослинна;

  • мак – за смаком.


  • Приготування
    Мак ошпарюємо окропом і залишаємо розбухати. М'яке вершкове масло розтираємо з невеликою кількістю борошна, а потім вливаємо кисле молоко, всипаємо цукор і кидаємо соду. Після цього вливаємо рослинне масло, додаємо дрібку солі і ретельно вимішуємо тісто, підсипаючи борошно. Далі розгортаємо його в тоненький пласт і промазуємо маслом. Мак змішуємо з цукром, збиваємо все в міксері і викладаємо отриману суміш рівним шаром на тісто. Акуратно згортаємо пласт в рулет, нарізаємо шматочками і викладаємо на деко, промазанный маслом. Випікаємо печиво 15 хвилин до рум'яного стану.

    Печиво на згущеному молоці


    Інгредієнти:

  • борошно – 35 ст.;

  • молоко згущене – 380 г;
  • Печиво на молоці

  • масло вершкове – 200 г;

  • пудра цукрова – 3 ст. ложки;

  • розпушувач – 15 ч. ложки.


  • Приготування
    Вершкове масло з'єднуємо зі згущеним молоком і всипаємо за бажанням дрібну цукрову пудру. Потім всипаємо борошно з розпушувачем і замішуємо пишне тісто. Тепер формуємо з нього печиво: катаємо спочатку кульки, а потім злегка приплющиваем їх і перекладаємо заготовки на деко. Випікаємо печиво з молока на швидку руку при 200 градусах до зарум'янювання.