Печиво на молоці – смачна і ароматна випічка, яку не складе труднощів виготовити в домашніх умовах. Доведеться трохи повозитися, але, повірте, результат того вартий!
Простий рецепт печива на молоці
Інгредієнти: молоко – 200 мл; сухі дріжджі – 15 г; борошно – 500 г; ром – 4 ст. ложки; масло вершкове – 300 г; цукор – 2 ст. ложки; ванілін – за смаком; пудра цукрова – 100 г; мигдаль – 200 г; лимон – 1 шт.; сіль – щіпка; родзинки – 150 р. Приготування Родзинки гарненько промиваємо і заливаємо ромом. Висипаємо В миску борошно, сухі дріжджі і вливаємо тепле молоко. Потім додаємо вершкове масло, всипаємо цукор, ванілін, додаємо дрібку солі, лимонну цедру і половину подрібненого мигдалю. Замішуємо руками гладке тісто і підмішуємо невеликими порціями замочений раніше родзинки. Залишаємо його постояти в теплому місці хвилин на 50 а потім розділяємо на маленькі шматочки. Формуємо з них кульки, трохи сплющує і викладаємо на деко на невеликій відстані. Вершкове масло розтоплюємо, промазуємо все печенюшки і посипаємо рештою рубаним мигдалем. Відправляємо в духовку і випікаємо 15 хвилин.
Печиво на кислому молоці
Інгредієнти: масло вершкове – 100 г; борошно – 3 ст.; молоко кисле – 1 ст.; цукор – 05 склянки; сода – щіпка; олія рослинна; мак – за смаком. Приготування Мак ошпарюємо окропом і залишаємо розбухати. М'яке вершкове масло розтираємо з невеликою кількістю борошна, а потім вливаємо кисле молоко, всипаємо цукор і кидаємо соду. Після цього вливаємо рослинне масло, додаємо дрібку солі і ретельно вимішуємо тісто, підсипаючи борошно. Далі розгортаємо його в тоненький пласт і промазуємо маслом. Мак змішуємо з цукром, збиваємо все в міксері і викладаємо отриману суміш рівним шаром на тісто. Акуратно згортаємо пласт в рулет, нарізаємо шматочками і викладаємо на деко, промазанный маслом. Випікаємо печиво 15 хвилин до рум'яного стану.
Печиво на згущеному молоці
Інгредієнти: борошно – 35 ст.; молоко згущене – 380 г; масло вершкове – 200 г; пудра цукрова – 3 ст. ложки; розпушувач – 15 ч. ложки. Приготування Вершкове масло з'єднуємо зі згущеним молоком і всипаємо за бажанням дрібну цукрову пудру. Потім всипаємо борошно з розпушувачем і замішуємо пишне тісто. Тепер формуємо з нього печиво: катаємо спочатку кульки, а потім злегка приплющиваем їх і перекладаємо заготовки на деко. Випікаємо печиво з молока на швидку руку при 200 градусах до зарум'янювання.