Рецепт сирного печива просто незамінний в кожній родині. Така випічка чудово підходить до чаю, кави і не подобається тільки всім дорослим, але і дітям. Давайте розглянемо з вами кілька способів приготування такого печива.
Рецепт сирного печива «Трикутнички»
Інгредієнти: борошно – 250 г; сир – 200 г; маргарин – 150 г; ванілін – за смаком; оцет; сода – щіпка; цукор – 150 г; сіль – щіпка. Приготування Таке сирне печиво ще називають «Поцілунки». Отже, заздалегідь виймаємо з холодильника маргарин, натираємо його в миску на крупну тертку і всипаємо дрібний цукор. Усе ретельно розтираємо виделкою до отримання гладкої однорідної маси. Після цього додаємо за смаком ванілін і акуратно вводимо гашену оцтом соду. Поступово всипаємо борошно, додаємо всі інші інгредієнти і замішуємо однорідне тісто. Викладаємо його на робочу поверхню і починаємо гарненько вимішувати руками до еластичного стану. Далі розгортаємо тонкий пласт, беремо гранований стакан і видавлюємо кружечки. Тепер кожен макаємо в цукор, згинаємо навпіл, занурюємо в цукор ще раз і згинаємо ще раз до центру. Перекладаємо отримані заготовки на деко і відправляємо в добре розігріту духовку приблизно на 10 хвилин. Після закінчення часу дістаємо готові печива «Поцілунки», охолоджуємо і подаємо до теплого молока або свіжозвареної чаю з лимоном.
Рецепт сирного печива з лимоном в домашніх умовах
Інгредієнти: яєчний жовток – 1 шт.; сир – 100 г; цукор – 50 г; масло вершкове – 50 г; мед – 10 г; ванілін; борошно – 100 г; розпушувач – 3 г; цедра лимонна – 1 ст. ложка; Для глазурі:
вода холодна – 1 ст. ложка; пудра цукрова – 50 р. Приготування Сир викладаємо в миску, всипаємо цукор і додаємо яєчний жовток. Тепер, за допомогою міксера збиваємо ці інгредієнти в однорідну масу. Далі вводимо в суміш розтоплене вершкове масло, кладемо рідкий мед і кидаємо за смаком ванілін. Перемішуємо все, додаємо просіяне борошно, додаємо терту лимонну цедру і розпушувач. Замішуємо руками однорідне гладке тісто і скачуємо його в ковбаску. Після цього розрізаємо її на 16 рівних частин і кожну перетворюємо в невелику кульку. Викладаємо їх на деко, промазанный заздалегідь вершковим маслом, і випікаємо печиво 15 хвилин при температурі приблизно 190 градусів.
Не втрачаючи часу дарма, готуємо солодку білу глазур. Для цього змішаємо цукрову пудру з холодною водою, щоб вийшла досить густа суміш. Вийшла глазур'ю покриваємо наше печиво і залишаємо його застигати на деякий час.
Рецепт сирного тіста для печива з курагою
Інгредієнти: сир – 200 г; борошно – 200 г; яйце – 1 шт.; цукор – 05 склянки; розпушувач – щіпка; курага – за смаком; сіль – щіпка. Приготування Отже, курагу кладемо в пиалку і заливаємо гарячою водою. Окремо розтираємо з сиром розм'якшене вершкове
маслечко, а потім вбиваємо яйце, всипаємо цукор і розпушувач. Ретельно все перемішуємо, поступово всипаємо борошно, додаємо дрібку солі і замішуємо тісто. Потім розділяємо його на частини, розкачуємо кожну по черзі і вирізаємо з пласта тіста склянкою невеликі кружечки. В центр викладаємо підготовлену курагу, накриваємо другим гуртком і слепляем краю по колу. Злегка присипаємо кожну заготовку цукром і викладаємо на деко, застелений пергаментним папером. Відправляємо ласощі в гарячу духовку і випікаємо 15 хвилин до зарум'янювання. Готове сирне печиво з курагою чудово підійде для дитячого чаювання або зустрічі нежданих гостей!