Вернуться назад Распечатать

Сирне печиво рецепт

Сирне печиво рецепт
Рецепт сирного печива просто незамінний в кожній родині. Така випічка чудово підходить до чаю, кави і не подобається тільки всім дорослим, але і дітям. Давайте розглянемо з вами кілька способів приготування такого печива.

Рецепт сирного печива «Трикутнички»


Інгредієнти:

  • борошно – 250 г;

  • сир – 200 г;

  • маргарин – 150 г;

  • ванілін – за смаком;

  • оцет;

  • сода – щіпка;

  • цукор – 150 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Таке сирне печиво ще називають «Поцілунки». Отже, заздалегідь виймаємо з холодильника маргарин, натираємо його в миску на крупну тертку і всипаємо дрібний цукор. Усе ретельно розтираємо виделкою до отримання гладкої однорідної маси. Після цього додаємо за смаком ванілін і акуратно вводимо гашену оцтом соду. Поступово всипаємо борошно, додаємо всі інші інгредієнти і замішуємо однорідне тісто. Викладаємо його на робочу поверхню і починаємо гарненько вимішувати руками до еластичного стану. Далі розгортаємо тонкий пласт, беремо гранований стакан і видавлюємо кружечки. Тепер кожен макаємо в цукор, згинаємо навпіл, занурюємо в цукор ще раз і згинаємо ще раз до центру. Перекладаємо отримані заготовки на деко і відправляємо в добре розігріту духовку приблизно на 10 хвилин. Після закінчення часу дістаємо готові печива «Поцілунки», охолоджуємо і подаємо до теплого молока або свіжозвареної чаю з лимоном.

    Рецепт сирного печива з лимоном в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • сир – 100 г;

  • цукор – 50 г;

  • масло вершкове – 50 г;

  • мед – 10 г;

  • ванілін;

  • борошно – 100 г;

  • розпушувач – 3 г;

  • цедра лимонна – 1 ст. ложка;


  • Для глазурі:

  • вода холодна – 1 ст. ложка;

  • пудра цукрова – 50 р.


  • Приготування
    Сир викладаємо в миску, всипаємо цукор і додаємо яєчний жовток. Тепер, за допомогою міксера збиваємо ці інгредієнти в однорідну масу. Далі вводимо в суміш розтоплене вершкове масло, кладемо рідкий мед і кидаємо за смаком ванілін. Перемішуємо все, додаємо просіяне борошно, додаємо терту лимонну цедру і розпушувач. Замішуємо руками однорідне гладке тісто і скачуємо його в ковбаску. Після цього розрізаємо її на 16 рівних частин і кожну перетворюємо в невелику кульку. Викладаємо їх на деко, промазанный заздалегідь вершковим маслом, і випікаємо печиво 15 хвилин при температурі приблизно 190 градусів.
    Не втрачаючи часу дарма, готуємо солодку білу глазур. Для цього змішаємо цукрову пудру з холодною водою, щоб вийшла досить густа суміш. Вийшла глазур'ю покриваємо наше печиво і залишаємо його застигати на деякий час.

    Рецепт сирного тіста для печива з курагою


    Інгредієнти:

  • сир – 200 г;

  • борошно – 200 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукор – 05 склянки;

  • розпушувач – щіпка;

  • курага – за смаком;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Отже, курагу кладемо в пиалку і заливаємо гарячою водою. Окремо розтираємо з сиром розм'якшене вершкове
    Сирне печиво рецепт
    маслечко, а потім вбиваємо яйце, всипаємо цукор і розпушувач. Ретельно все перемішуємо, поступово всипаємо борошно, додаємо дрібку солі і замішуємо тісто. Потім розділяємо його на частини, розкачуємо кожну по черзі і вирізаємо з пласта тіста склянкою невеликі кружечки. В центр викладаємо підготовлену курагу, накриваємо другим гуртком і слепляем краю по колу. Злегка присипаємо кожну заготовку цукром і викладаємо на деко, застелений пергаментним папером. Відправляємо ласощі в гарячу духовку і випікаємо 15 хвилин до зарум'янювання. Готове сирне печиво з курагою чудово підійде для дитячого чаювання або зустрічі нежданих гостей!