Зазвичай кокосова стружка йде на посипання десертів: печива, рулетів, тортів іноді стружку додають в начинку або домашні цукерки . Однак більшість рецептів вимагають невеликої кількості стружки, так що вона весь час залишається. Щоб ліквідувати надлишки і порадувати домашніх ароматним напоєм, пропонуємо простий рецепт кокосового печива.
Печиво «Кокосанка» сьогодні часто можна зустріти у продажу, проте у більшості випадків воно або дуже важке, або занадто солодке. Воно не дуже підходить дітям, оскільки його печуть на яєчному порошку, іноді додають ароматизатори. Так що радимо приготувати печиво «Кокосанка» в домашніх умовах.
Легке печиво «Кокосанка» без борошна
Інгредієнти: яйце – 5 шт.; лимон – 1 маленька часточка; сіль – щіпка; цукор – приблизно 1 склянка, можна з гіркою; стружка кокосова – 300-400 р. Приготування В принципі, печиво «Кокосанка» – ніщо інше, як безе з кокосовим смаком, який виходить дуже насиченим. Тому готуються десерти дуже схоже. Розповімо, як приготувати кокосове печиво. Першим ділом нагріваємо духовку, а поки він гріється, швидко розбиваємо яйця і обережно зливаємо білки в окремий посуд. Жовтки нам в даному рецепті не потрібні, їх можна прибрати, а от білки, природно, треба добре охолодити. Коли вони стали досить холодними, беремо посуд, в якій будемо їх збивати і протираємо лимоном. Білки обробляємо міксером або віночком до зв'язного маси, потім солимо і продовжуємо ще деякий час збивати до того стану, щоб вони не витікали з посуду при перевертанні. Цукор і кокосову стружку з'єднуємо і змішуємо, а потім обережно додаємо в суху суміш білкову масу, обережно помішуючи ложкою. З густого «тесту» можна зліпити печиво (зазвичай піраміди, конуси або кульки), укладаємо його на застелений промасленим папером деко і печемо 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. Остигле печиво перекладаємо на тарілку і отримуємо законний привід хвалитися своїм кулінарним мистецтвом.
Печиво з кокосовою стружкою - рецепт
Інгредієнти: яйце – 4 шт.; цукор – 2/3 склянки; кокосова стружка – приблизно 250-300 г (залежить від якості продукту). Приготування На початку теж включаємо на розігрів духова шафа. Далі починаємо збивати яйця, поступово все з більшою швидкістю, потроху додаючи цукор. Збиваємо, поки маса не стане кремово-світлої і насиченою повітрям, а цукор повинен повністю розчинитися. Коли перестали відчувати крупинки, додаємо кокосову стружку. Вимішуємо масу до густоти, коли можна ліпити печенюшки. Викладаємо їх на деко (можна застелити його промасленим папером або змастити трохи олією) і печемо. Температура випікання – 170 градусів, а от за часом краще стежити, не виходячи з кухні. Хвилин 12-15 і десерт готовий.