Печиво, приготоване на кефірі, завжди виходить куди більш важким, вологим і ніжним, ніж те, що робиться з додаванням звичайної води. Не винятком є і вівсяне печиво з рецептів нижче – порятунок для всіх тих, хто намагається замінити ласощі трохи більш корисними аналогами.
Вівсяне печиво на кефірі – рецепт
Інгредієнти: борошно - 110 г; сода - 5 г; рослинна олія - 125 мл; щіпка мускатного горіха; коричневий цукор - 140 г; кефір - 60 мл; вівсяні пластівці - 110 г яйце - 1 шт.; жменю родзинок. Приготування Поки духова шафа доходить до 175 градусів, з'єднайте борошно з содою і мускатом. Збийте кефір з маслом і цукровим піском, додати яйце і влийте рідини до сухої суміші. В пластичне і липке тісто всипте вівсяні пластівці і родзинки. Отриману суміш розділіть на порції розміром з столову ложку, викладіть вівсяне печиво на кефірі на пергамент і поставте запікатися в духовій шафі хвилин на 12 щоб краї схопилися рум'янцем, але центр залишився м'яким.
Сирне вівсяне печиво без борошна на кефірі
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 390 г; яйце - 1 шт.; кефір - 165 мл; сир - 85 м; мед - 190 мл; розпушувач - 5 г; рослинне масло - 90 мл Приготування Збийте вівсянку в кавомолці, щоб пластівці перетворилися в борошно. До вівсяному борошні влийте кефір і залиште її набухати, поки духовка розігрівається до 175 градусів. Сир збийте так, щоб в ньому не залишилося грудочок. Додайте сир до вівсянці разом з яйцем, медом і розпушувачем. У фіналі влийте рослинне масло і сформуйте печиво. Випікайте вівсяне печиво з вівсяних пластівців на кефірі 15-17 хвилин.
Вівсяне печиво на кефірі в домашніх умовах
Інгредієнти: вершкове масло - 225 г; яйця - 2 шт.; розпушувач - 5 г; мелена кориця, ванілін, мускатний горіх - по щіпці; кефір - 60 мл; тростинний цукор - 245 г; борошно - 170 г; вівсяні пластівці - 160 г; гіркий шоколад - 125 р. Приготування Розігрійте духовку до температури 180 градусів. З'єднайте вівсяні пластівці з прянощами і борошном, туди ж додайте розпушувач і дрібної морської солі. М'яке масло збийте в повітряний білий крем, до нього всипте цукор і вбийте пару яєць. Отриману масу з'єднайте з сухими складовими, доповніть скибочками гіркого шоколаду і розкладіть порції тіста на покритому пергаментом деко. 12-13 хвилин в духовці і м'яке вівсяне печиво на кефірі можна буде діставати, остуджувати і пробувати.