Кількість і різноманітність рецептів печива може закрутити голову навіть бувалому кондитеру. Тут вам і дієтичне різновиди ласощі, і експрес-рецепти, і варіанти на плиті, і ті, що робляться з мінімуму інгредієнтів, словом, на кожного любителя знайдеться своя печенька. У цьому матеріалі ми постараємося докладно описати невелику частку того розмаїття рецептів, що зможемо охопити.
Як приготувати пісочне печиво?
Тане і крихке масляниста пісочне печиво по праву заслужило звання класичного. Його найчастіше використовують для пишного декорування, розпису глазур'ю і саме його рецепт був основою для створення всього того безлічі, що існує нині.
Інгредієнти: борошно - 245 г; вершкове масло - 220 г; цукрова пудра - 95 р. Приготування Перед тим, як приготувати печиво, залиште вершкове масло при кімнатній температурі, поки воно не розм'якшиться. М'яке масло збийте в крем з додаванням цукрової пудри, як правило, на це йде близько хвилини. Тепер у повітряний крем починайте вводити порції борошна. Одночасно з борошном можна додати трохи солі або ваніліну для аромату. Зберіть масляну крихту разом і залиште тісто охолонути приблизно на годину, щоб полегшити процес розкочування. Розкочувати основу стоїть в пласт товщиною в півсантиметра, далі печінкою надають форму або ножем або спеціальною вирубкою. Залишилося лише спекти ласощі в розігрітій до 175 градусів духовці 17-20 хвилин.
Як приготувати печиво в домашніх умовах швидко?
Швидкі рецепти солодощів – головні друзі ласунів. Лічені хвилини і хрустке печиво буде пахнути на вашій тарілці. Ніякої расстойки, охолодження, розкочування, нарізання, замісили тісто, розклали на пергаменті і в духовку!
Інгредієнти: арахісове масло - 1 ст.; цукор - 125 г; яйце - 1 шт.; мед - 30 мл; сода - 1 ч. ложка. Приготування Поки духовка розігрівається до 180 градусів, покрийте два дека пергаментом і приступайте до тесту. Змішайте арахісове масло з цукром і вбийте яйця. Доповніть суміш медом і содою, всипте невелику щіпку солі і знову ретельно розмішайте. Ложкою розділіть тісто на 16 порцій і поставте в духовку на 10 хвилин.
Як приготувати печиво на сковороді?
Якщо у вашому будинку не знайшлося місця для духовки, то це зовсім не означає, що дорога до домашнього печінкою закрита. Далі ми розповімо про те, як приготувати печиво в домашніх умовах за допомогою однієї лише сковороди.
Інгредієнти: борошно - 135 г; сода - 1/2 ч. ложки; цукровий пісок - 165 г; вершкове масло - 115 г; яйце - 1 шт.; молоко - 15 мл; вівсяні пластівці - 95 г; шоколадна крихта - 120 р. Приготування Вівсяні пластівці перетворіть в борошно з допомогою блендера або кавомолки. Змішайте вівсяну муку з звичайної, додайте соду. Збийте масло в білосніжний крем разом з молоком і цукром, масляний крем вбийте пару яєць, ще раз попрацюйте над масою віночком і змішайте все з сухими компонентами. Доповніть тісто шоколадною крихтою.
Розтопіть на сковороді пару столових ложок олії і викладіть на неї по столовій ложці тесту. Злегка притисніть печиво лопаткою і готуйте під кришкою 5-7 хвилин, стежачи за тим, щоб вогонь під сковородою був мінімальним.
Як приготувати печиво в мікрохвильовці?
Інгредієнти: вершкове масло - 75 г; цукровий пісок - 35 г; банан - 70 г; борошно - 80 г; горіхи - 35 р. Приготування Банан пюрируйте виделкою або блендером. До отриманого пюре додайте нарізані горіхи. Окремо збийте масло з цукровим піском, додати пюрированный банан і всипте борошно. Порції тіста викладіть у форму і поставте запікатися в мікрохвильовій печі 3 хвилини при потужності 500W.