Вернуться назад Распечатать

Як приготувати печиво?

Як приготувати печиво?
Кількість і різноманітність рецептів печива може закрутити голову навіть бувалому кондитеру. Тут вам і дієтичне різновиди ласощі, і експрес-рецепти, і варіанти на плиті, і ті, що робляться з мінімуму інгредієнтів, словом, на кожного любителя знайдеться своя печенька. У цьому матеріалі ми постараємося докладно описати невелику частку того розмаїття рецептів, що зможемо охопити.

Як приготувати пісочне печиво?


Тане і крихке масляниста пісочне печиво по праву заслужило звання класичного. Його найчастіше використовують для пишного декорування, розпису глазур'ю і саме його рецепт був основою для створення всього того безлічі, що існує нині.
Інгредієнти:

  • борошно - 245 г;

  • вершкове масло - 220 г;

  • цукрова пудра - 95 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати печиво, залиште вершкове масло при кімнатній температурі, поки воно не розм'якшиться. М'яке масло збийте в крем з додаванням цукрової пудри, як правило, на це йде близько хвилини. Тепер у повітряний крем починайте вводити порції борошна. Одночасно з борошном можна додати трохи солі або ваніліну для аромату. Зберіть масляну крихту разом і залиште тісто охолонути приблизно на годину, щоб полегшити процес розкочування. Розкочувати основу стоїть в пласт товщиною в півсантиметра, далі печінкою надають форму або ножем або спеціальною вирубкою. Залишилося лише спекти ласощі в розігрітій до 175 градусів духовці 17-20 хвилин.

    Як приготувати печиво в домашніх умовах швидко?


    Швидкі рецепти солодощів – головні друзі ласунів. Лічені хвилини і хрустке печиво буде пахнути на вашій тарілці. Ніякої расстойки, охолодження, розкочування, нарізання, замісили тісто, розклали на пергаменті і в духовку!
    Інгредієнти:

  • арахісове масло - 1 ст.;

  • цукор - 125 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • мед - 30 мл;

  • сода - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Поки духовка розігрівається до 180 градусів, покрийте два дека пергаментом і приступайте до тесту. Змішайте арахісове масло з цукром і вбийте яйця. Доповніть суміш медом і содою, всипте невелику щіпку солі і знову ретельно розмішайте. Ложкою розділіть тісто на 16 порцій і поставте в духовку на 10 хвилин.

    Як приготувати печиво на сковороді?


    Якщо у вашому будинку не знайшлося місця для духовки, то це зовсім не означає, що дорога до домашнього печінкою закрита. Далі ми розповімо про те, як приготувати печиво в домашніх умовах за допомогою однієї лише сковороди.
    Інгредієнти:

  • борошно - 135 г;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • цукровий пісок - 165 г;

  • вершкове масло - 115 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 15 мл;

  • вівсяні пластівці - 95 г;

  • шоколадна крихта - 120 р.


  • Приготування
    Вівсяні пластівці перетворіть в борошно з допомогою блендера або кавомолки. Змішайте вівсяну муку з звичайної, додайте соду. Збийте масло в білосніжний крем разом з молоком і цукром, масляний крем вбийте пару яєць, ще раз попрацюйте над масою віночком і змішайте все з сухими компонентами. Доповніть тісто шоколадною крихтою.
    Розтопіть на сковороді пару столових ложок олії і викладіть на неї по столовій ложці тесту. Злегка притисніть печиво лопаткою і готуйте під кришкою 5-7 хвилин, стежачи за тим, щоб вогонь під сковородою був мінімальним.

    Як приготувати печиво в мікрохвильовці?


    Інгредієнти:
    Як приготувати печиво?


  • вершкове масло - 75 г;

  • цукровий пісок - 35 г;

  • банан - 70 г;

  • борошно - 80 г;

  • горіхи - 35 р.


  • Приготування
    Банан пюрируйте виделкою або блендером. До отриманого пюре додайте нарізані горіхи. Окремо збийте масло з цукровим піском, додати пюрированный банан і всипте борошно. Порції тіста викладіть у форму і поставте запікатися в мікрохвильовій печі 3 хвилини при потужності 500W.