Якщо вам раптово захотілося чогось новенького і смачненьке до чаю, то на прикметі обов'язково потрібно мати хоча б кілька простих рецептиков приготування пісочного печива.
Рецепт пісочного печива – легко і просто
Інгредієнти: борошно – 250 г; розпушувач – 1 щіпка; сіль – щіпка; масло вершкове – 170 г; яйце – 1 шт.; кориця – щіпка; ванілін ; горіхи. Приготування Отже, спочатку вмикаємо духовку і добре прогріваємо її. Вершкове масло з'єднайте з цукром і гарненько збиваємо міксером до пишноти. Потім розбиваємо яйце і продовжуємо збивання. Далі в глибоку миску насипаємо борошно з сіллю, додаємо ванілін і розпушувач. Ретельно перемішуємо і просіваємо суміш. Після цього висипаємо все в масляну масу, кидаємо за бажанням щіпку кориці і подрібнені горіхи. Як слід, вимішуємо тісто і формуємо з нього невеликі кульки. Тепер злегка приплющиваем їх, викладаємо на пергамент і відправляємо в духовку. Випікаємо просте пісочне печиво 10 хвилин, а потім вимикаємо вогонь і залишаємо ласощі там ще на кілька хвилин.
Простий рецепт пісочного печива через м'ясорубку
Інгредієнти: цукор – 1 ст.; яйце – 3 шт.; масло вершкове -125 г; сметана нежирна – 100 г; сода – щіпка; борошно – 3 ст.; ванілін – за смаком. Приготування Беремо яйця і акуратно відокремлюємо желточки від білків (вони нам більше не знадобляться). Далі розтираємо жовтки з цукром, додаємо розм'якшене вершкове масло і перемішуємо. Потім кладемо сметану, додаємо ванілін, соду, поступово всипаємо борошно і скачуємо тісто в кулю, прибираючи його на 30 хвилин у холодильник. Цим часом дістаємо м'ясорубку і застеляємо деко пергаментним папером. Після закінчення часу перекручуємо тісто через м'ясорубку, розрізаємо на печива і викладаємо на деко. Відправляємо ласощі в гарячу духовку і засікаємо приблизно 20 хвилин.
Простий рецепт пісочного печива на маргарині
Інгредієнти: борошно – 400 г; ванілін – за смаком; маргарин – 200 г; порошок для заварного крему – 100 г; розпушувач – щіпка; цукор – 200 р. Приготування У глибокій мисці з'єднуємо просіяне борошно з розпушувачем і додаємо порошок заварного крему. Розтоплюємо Маргарин, змішуємо з цукром і акуратно додаємо сухі інгредієнти. За смаком додаємо трохи ваніліну і замішуємо м'яке тісто. З отриманої маси формуємо руками невеличкі кульки і кожен злегка приминаем виделкою. Викладаємо заготовки на деко і відправляємо в розігріту духовку на 10 хвилин. Головне – не пересушити ласощі в духовій шафі! Ось і все, просте пісочне печиво без яєць готово! Перед подачею до столу, присипаємо його цукровою пудрою.
Простий рецепт пісочного печива з маком
Інгредієнти: масло вершкове – 150 г; цукор – 150 г; яйце – 1 шт.; ванілін; борошно – 500 г; розпушувач – 5 г; лимон – за бажанням; мак – 3 ст. ложки. Приготування У миску викладаємо розм'якшене вершкове масло і висипаємо цукор. Збиваємо до м'якості, а потім кидаємо ванілін і за бажанням натираємо трохи лимонної цедри. Після цього вводимо яйце і знову все ретельно збиваємо. В окрему ємність просіваємо борошно і розпушувач. Додаємо мак і акуратно перемішуємо. Тепер з'єднуємо масло з сухими інгредієнтами і замішуємо м'яке тісто. Щоб печиво краще тримало форму, викладаємо тісто на 1 годину в холодильник, накривши зверху харчовою плівкою. Далі формуємо невеличкі кульки і викладаємо їх на деко. Злегка притискаємо кожне зверху рукою і присипаємо дрібкою маку. Відправляємо заготовки в духовку і випікаємо печиво близько 10 хвилин.