Сирне печиво – справжні ласощі не тільки для дітей, але і для багатьох дорослих. Його дуже зручно брати з собою на пікнік або просто в дорогу, а виходить воно неймовірно ніжним і просто тане в роті.
Рецепт сирного печива в домашніх умовах
Інгредієнти: сир – 250 г; борошно – 250 г; масло вершкове – 100 г; цукор – 100 г; розпушувач – 10 г; сіль – щіпка. Приготування Отже, для початку нам необхідно замісити сирне тісто для печива. Сир викладаємо в миску, добре розминаємо виделкою, додаємо розм'якшене вершкове масло і перемішуємо. Окремо просіваємо борошно, додаємо розпушувач і сіль. Далі, невеликими порціями, вводимо суху в сирну суміш і замішуємо тісто. Робочу поверхню притрушуємо злегка борошном, викладаємо наше тісто і розгортаємо його в пласт, товщиною близько 05 див. Тепер беремо гранований стакан і з його допомогою вирізаємо рівні кружечки. Кожен мачає в цукровий пісок, звертаємо навпіл і знову занурюємо з усіх сторін в цукрі. Викладаємо отримані заготовки на деко, попередньо застелений папером для випічки. Випікаємо сирне печиво з цукром 15-20 хвилин у духовці, прогрітій до 180 градусів.
Простий рецепт сирного печива
Інгредієнти: цукор – 15 ст.; борошно – 3 ст.; сир сільський – 200 г; масло вершкове – 250 г; яйце – 3 шт.; сода харчова – щіпка; олія рослинна. Приготування У миску розбиваємо яйця і додаємо розм'якшене масло. Потім всипаємо цукор і розтираємо все виделкою до утворення однорідної маси. Тепер кидаємо щіпку соди, викладаємо сир і гарненько перемішуємо. Коли маса стане більш або менш гладкою, починаємо всипають невеликими порціями просіяне борошно і замішуємо не туге тісто. Після цього деко промазуємо рослинним маслом, а духовку розігріваємо до 200 градусів. Руки злегка змочуємо у воді, відриваємо від тесту невеликий шматочок, формуємо з нього кульку, а потім ліпимо корж. Отримані заготовки викладаємо на деко, за бажанням присипаємо цукровою пудрою і випікаємо печиво 35 хвилин, до готовності. Далі акуратно виймаємо його, викладаємо на красиву тарілку, охолоджуємо і подаємо до теплого молока або гарячого чаю.
Дуже ніжне сирне печиво з мармеладом
Інгредієнти: сир нежирний – 250 г; ванілін – за смаком; яйце – 1 шт.; борошно пшеничне – 2 ст.; розпушувач – 10 г; масло вершкове – 100 г; мармелад різнобарвний – за смаком; цукор – за смаком. Приготування Вершкове масло викладаємо в кухлик, розтоплюємо на слабенькому вогні і охолодити. Висипаємо В миску сир, вливаємо до нього остигле масло, вбиваємо яйце і ретельно перемішуємо. Потім кидаємо за смаком ванілін, розпушувач і порціями всипаємо просіяне борошно. Замішуємо однорідне гладке тісто. Після цього беремо невеликий шматочок,

викладаємо його на стіл, присипаний цукром, і розгортаємо в тоненький пласт. За допомогою тарілки вирізаємо рівне коло, а потім розділяємо його на однакові сектора. Пластовий різнобарвний мармелад подрібнюємо на смужки і викладаємо на широку сторону кожного трикутника. Звертаємо тісто з мармеладом в рулетики і перекладаємо на застелений промасленим папером деко. Тісто точно так само поділяємо на частини, розкачуємо, нарізаємо сегментами і формуємо рулетики з мармеладом. Відправляємо печиво в розігріту духовку і випікаємо до рум'яності. Ось і все, просте сирне печиво готово! Перекладаємо його на блюдо, охолоджуємо і подаємо до святкового чаювання або просто на полуденок.