Родзинки володіє безліччю корисних властивостей і широко застосовується в кулінарії. Давайте розглянемо з вами рецепти деяких страв з родзинками.
Рецепт рисової каші з родзинками
Інгредієнти: рис – 15 склянки; цукор – 2 ст. ложки; вода – 3 ст.; молоко – 25 ст.; ізюм – 100 г; масло вершкове – 2 ст. ложки. Приготування У каструлю кладемо рис, заливаємо водою і варимо на слабенькому вогні, помішуючи, поки рідина повністю не вбереться крупою. Потім вливаємо склянку молока, всипаємо цукор і додаємо родзинки . Доливаємо все, що залишився молоко і варимо до готовності, поки рис не стане м'яким. У готову рисову кашу додаємо трохи масла і гарненько розмішуємо.
Рецепт печива з родзинками
Інгредієнти: родзинки – 2 ст.; борошно – 35 ст.; цукор – 2 ст.; масло вершкове – 220 г; яйце – 3 шт.; кориця – 15 ч. ложки; порошок для випічки – 1 ч. ложка; сода харчова – 1 ч. ложка; мускатний горіх – щіпка. Приготування Масло розтираємо з цукром і додаємо яйця. Окремо змішуємо всі сухі інгредієнти і висипаємо до яєць. Родзинки замочуємо на 5 хвилин в окропі, обсушуємо і кидаємо в тісто, перемішуючи. Далі формуємо кульки невеликих розмірів і викладаємо їх на пергамент. Випікаємо печиво при 180 градусах 10 хвилин.
Рецепт здобних булочок з родзинками
Інгредієнти: молоко – 250 мл; масло вершкове – 150 г; сухі дріжджі – 10 г; яйце – 1 шт.; ванілін – 10 г; цукор – 5 ст. ложок; ізюм – 100 г; борошно – 500 р. Приготування В тепленькому молочку розчиняємо сухі дріжджі з цукром і ставимо опару на 15 хвилин у тепле місце. Вершкове масло розтоплюємо в мисочці і даємо йому охолонути. Окремо змішуємо яйце з ваніліном, виливаємо суміш до молочної суміші, додаємо яйце і вливаємо остигле масло. Все ретельно перемішуємо, вводимо поступово борошно і замішуємо мягенькое тісто. Вкриваємо його плівкою і ставимо на 2 години в тепле місце.
А цим часом промиваємо і замочуємо поки родзинки. Піднялося тісто гарненько приминаем і домішуємо підготовлений родзинки. Далі, на змащене рослинним маслом деко викладаємо грудочки тіста, накриваємо полотенчиком і ставимо їх для вистоювання в тепле місце. Потім випікаємо булочки в розігрітій духовці приблизно 15-20 хвилин.
Рецепт сирники з родзинками
Інгредієнти: сир – 1 кг; родзинки – 200 г; яблука – 2 шт.; борошно – 200 г; цукор – 200 г; ванілін; яйце – 4 шт.; борошно для панірування. Приготування Сир розтираємо з сахарочком і ваніліном, додаємо яйця і все добре перемішуємо. Потім підсипаємо борошно і доводимо тісто до однорідності. Яблука і родзинки промиваємо, обробляємо і нарізаємо фрукти невеликими кубиками. Поступово вводимо в тісто яблука і родзинки, формуємо руками невеличкі кульки, паніруємо їх у борошні й обсмажуємо на маслечко з двох сторін до рум'яної скоринки.