Вернуться назад Распечатать

Страви з родзинками

Страви з родзинками
Родзинки володіє безліччю корисних властивостей і широко застосовується в кулінарії. Давайте розглянемо з вами рецепти деяких страв з родзинками.

Рецепт рисової каші з родзинками


Інгредієнти:

  • рис – 15 склянки;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • вода – 3 ст.;

  • молоко – 25 ст.;

  • ізюм – 100 г;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    У каструлю кладемо рис, заливаємо водою і варимо на слабенькому вогні, помішуючи, поки рідина повністю не вбереться крупою. Потім вливаємо склянку молока, всипаємо цукор і додаємо родзинки . Доливаємо все, що залишився молоко і варимо до готовності, поки рис не стане м'яким. У готову рисову кашу додаємо трохи масла і гарненько розмішуємо.

    Рецепт печива з родзинками


    Інгредієнти:

  • родзинки – 2 ст.;

  • борошно – 35 ст.;

  • цукор – 2 ст.;

  • масло вершкове – 220 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • кориця – 15 ч. ложки;

  • порошок для випічки – 1 ч. ложка;

  • сода харчова – 1 ч. ложка;

  • мускатний горіх – щіпка.


  • Приготування
    Масло розтираємо з цукром і додаємо яйця. Окремо змішуємо всі сухі інгредієнти і висипаємо до яєць. Родзинки замочуємо на 5 хвилин в окропі, обсушуємо і кидаємо в тісто, перемішуючи. Далі формуємо кульки невеликих розмірів і викладаємо їх на пергамент. Випікаємо печиво при 180 градусах 10 хвилин.

    Рецепт здобних булочок з родзинками


    Інгредієнти:

  • молоко – 250 мл;

  • масло вершкове – 150 г;

  • сухі дріжджі – 10 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • ванілін – 10 г;

  • цукор – 5 ст. ложок;

  • ізюм – 100 г;

  • борошно – 500 р.


  • Приготування
    В тепленькому молочку розчиняємо сухі дріжджі з цукром і ставимо опару на 15 хвилин у тепле місце. Вершкове масло розтоплюємо в мисочці і даємо йому охолонути. Окремо змішуємо яйце з ваніліном, виливаємо суміш до молочної суміші, додаємо яйце і вливаємо остигле масло. Все ретельно перемішуємо, вводимо поступово борошно і замішуємо мягенькое тісто. Вкриваємо його плівкою і ставимо на 2 години в тепле місце.
    А цим часом промиваємо і замочуємо поки родзинки. Піднялося тісто гарненько приминаем і домішуємо підготовлений родзинки. Далі, на змащене рослинним маслом деко викладаємо грудочки тіста, накриваємо полотенчиком і ставимо їх для вистоювання в тепле місце. Потім випікаємо булочки в розігрітій духовці приблизно 15-20 хвилин.

    Рецепт сирники з родзинками


    Інгредієнти:

  • сир – 1 кг;

  • родзинки – 200 г;

  • яблука – 2 шт.;

  • борошно – 200 г;

  • цукор – 200 г;

  • Страви з родзинками

  • ванілін;

  • яйце – 4 шт.;

  • борошно для панірування.


  • Приготування
    Сир розтираємо з сахарочком і ваніліном, додаємо яйця і все добре перемішуємо. Потім підсипаємо борошно і доводимо тісто до однорідності. Яблука і родзинки промиваємо, обробляємо і нарізаємо фрукти невеликими кубиками. Поступово вводимо в тісто яблука і родзинки, формуємо руками невеличкі кульки, паніруємо їх у борошні й обсмажуємо на маслечко з двох сторін до рум'яної скоринки.