Щербет з лимоном може являти собою як освіжаючий напій , так і заморожений десерт – обидва, як не можна актуальні в літню пору. Ми розглянемо можливі рецепти щербету з лимоном, які прийдуть на виручку в разі, якщо вас замучить спека або спрага.
Лимонний шербет – рецепт
Інгредієнти: цукор - 1 1/4 ст.; лимонна цедра - 2 ч. ложки; сіль - щіпка; вода - 1 1/2 ст.; лимонний сік - 1/2 ст.; горілка (за бажанням) – 1 ст. ложка. Приготування Перед тим, як приготувати лимонний шербет, з допомогою кавомолки або потужного блендера збиваємо цукор, сіль і лимонну цедру. Якщо ви збиваєте масу у блендері, то через змішування сухих інгредієнтів, починайте підливати в чашу пристрою лимонний сік, воду та горілку, якщо блендера немає, то просто з'єднайте всі інгредієнти до розчинення цукрових кристалів. Отриманий розчин охолоджуємо протягом 4 годин, після чого переливаємо його в мороженицю і готуємо щербет.
Якщо морожениці немає, то заморожуйте щербет прямо в морозильній камері, перемішуючи вміст контейнера кожні 30-40 хвилин
Морозиво лимонний шербет з базиліком
Інгредієнти: вода - 2 ст.; цукор - 2 ст.; листя базиліка - 1 /2 ст.; лимонний сік - 1 ст.; лимонна цедра - 2 ст. ложки. Приготування Змішуємо воду з цукром в сотейнику на середньому вогні. Доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи віночком, після чого зменшуємо жар і продовжуємо готування ще 5 хвилин, також безперервно перемішуючи, поки цукор не розчиниться. В отриманий сироп додаємо подрібнені листя базиліка і прибираємо суміш з вогню, охолоджуючи її до кімнатної температури. Остиглий сироп поміщаємо в холодильник на 2 години, а потім проціджуємо крізь сито і змішуємо рідина з лимонною цедрою. Заливаємо сироп в мороженицю і готуємо щербет в ній, після чого викладаємо суміш у морозильну камеру і остуджуємо 2 години.
Якщо морожениці немає, то просто перемішуйте щербет в морозильній камері кожні 30-40 хвилин.
Напій лимонний шербет
Інгредієнти: цукор - 1 ст.; вода - 1 ст.+2-3 ст.; лимонний сік - 1 ст. Приготування Спочатку варимо сироп, з'єднавши цукор зі склянкою води в сотейнику. Як тільки цукрові гранули розчинились, прибираємо сироп з вогню, змішати з лимонним соком і охолодити до теплого. Потім розводимо цукровий сироп крижаною водою і ставимо напій в холодильник на 30-40 хвилин.
Подаємо щербет з скибочками лимона і кубиками льоду. Приємного охолодження!