Іноді хочеться чогось солодкого, а всі готові солодощі, в широкому асортименті пропоновані кондитерськими відділами в торгових мережах, як правило, крім основних смакоутворюючих компонентів містять ще і різні не корисні речовини: хімічні добавки, ароматизатори, барвники, загусники, стабілізатори, консерванти і ін. І самому не хочеться це є, а вже тим більше, давати дітям.
А солодкого все ж хочеться, значить, краще приготувати смачненьке своїми руками.
Самостійно, в домашніх умовах можна приготувати, наприклад, вершкову помадку, зробити це зовсім нескладно. Цей дивний і невигадливий, але чудовий кондитерський продукт, безумовно, оцінять по достоїнству ваші домашні та гості.
Розповімо, як приготувати домашню вершкову помадку.
Рецепт приготування вершковою помадки
Інгредієнти: вершки середньої або високої жирності – 1 захід (наприклад, 1 склянка); цукор-пісок – 25 заходи; ром, коньяк або плодове бренді – 1 ст. ложка; мелена ваніль або кориця (тільки не разом) – 1 щіпка. Приготування Ополоснем холодною водою каструльку і наллємо в неї вершки. Поставимо на середній вогонь і будемо засипати цукор, помішуючи ложкою. Повинна вийти однорідна маса. Вливаємо ром або коньяк і додаємо ваніль або корицю, перемішуємо. Помішуючи ложкою, масу уварюють до готовності.
Для визначення готовності капаємо трохи вершковою солодкої маси в миску з холодною водою і пробуємо скачати кульку. Якщо помадка готова, кулька не повинен прилипати до пальців.
Готову масу потрібно влити в неглибокі лотки (оптимальна глибина близько 2 см) і залишити остигати. Після охолодження масу витягуємо з лотків і розрізаємо на більш дрібні шматочки. Дуже зручно також використовувати неглибокі силіконові форми для дрібних кондитерських виробів, виходять окремі гарні цукерки з домашньої вершковою помадки. Подаємо цукерки-помадки з гарячим кава , чаєм, ройбушем, мате, або іншими напоями
подібного типу. Намагайтеся не захопитися, буде дуже смачно.
Це основний, базовий рецепт домашньої вершковою помадки. За бажанням ви можете креативно модифікувати його, додаючи в вихідну вершково-цукрову масу різні вкусообразующие наповнювачі, наприклад, шоколад (готовий) або какао-порошок (треба попередньо змішати його з цукровим піском або пудрою). Також можна додавати в помадку різні фруктові соки і лікери (за дітей не турбуйтеся, алкоголь випарується в процесі приготування).
До складу помадки також можна додати мелені горіхи (будь-якого виду), з горіхами помадка вийде ще смачніше.