Шоколадно-банановий мус – неймовірно ніжний і дуже смачний десерт, який неодмінно підкорить вас і ваших рідних незвичайним поєднанням банана і темного шоколаду. Це шикарне ласощі припаде до смаку всім любителям оригінальних і вишуканих десертів. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати шоколадно - банановий мус.
Рецепт шоколадно-бананового мусу
Інгредієнти: молоко – 15 склянки; кориця – 2 палички; банан – 1 шт.; шоколад темний – 50 р. Приготування Темний шоколад розламуємо на шматочки, кладемо в сотейник і заливаємо молоком. Банан чистимо від шкірки, нарізаємо кружечками і додаємо до шоколаду. Тепер ставимо посуд на плиту і нагріваємо до кипіння. Після цього все гарненько збиваємо міксером до отримання густої однорідної маси і розливаємо мусс у креманки. Прикрашаємо кожну порцію паличкою кориці і прибираємо для застигання у холодильник.
Бананово - шоколадний мус
Інгредієнти: солодкий коричневий родзинки – жменя; стиглий банан – 2 шт.; какао-порошок – 1 ч. ложка; мелена кориця – за смаком; мускатний горіх – за смаком. Приготування Родзинки промиваємо, кладемо в склянку, заливаємо гарячою кип'яченою водою і залишаємо на кілька годин для набухання. Потім воду обережно зливаємо, перекладаємо родзинки в блендер і подрібнюємо його. Банани очищаємо від шкірки, розрізаємо на шматочки, покласти в ємність блендера. Додаємо какао, спеції і збиваємо до однорідної маси. Розкладаємо готовий мус по креманкам і подаємо до столу. Такий десерт не тільки чудово наситить вас, але додасть бадьорості і неодмінно підніме настрій.
Шоколадно-банановий мус з ягодами
Інгредієнти: стиглі банани – 3 шт.; вершки 35 % – 200 мл; цукровий пісок – 1 ст. ложка; лимонний сік – 1 ч. ложка; шоколад – 50 г; ягоди – за смаком. Приготування Банани чистимо і розтираємо вилочкою з лимонним соком. Вершки збиваємо, додаємо цукор, з'єднуємо з банановим пюре і знову збиваємо до однорідного стану. При подачі на стіл викладаємо готовий мус в красиві креманки і прикрашаємо за бажанням будь-якими ягодами.
Шоколадно-банановий мус
Інгредієнти: стиглі банани – 2 шт.; какао-порошок – 2 ч. ложки; фрукти і сівки – для прикраси. Приготування Банан очищаємо від шкірки, нарізаємо кружальцями, залишаємо кілька шматочків для прикраси, а решта гарненько збиваємо блендером до стану пюре. Потім додаємо какао, ретельно перемішуємо і переливаємо шоколадно-банановий мус в креманку. Прикрашаємо десерт по своєму смаку свіжими фруктами або збитими вершками.