Щербет з чорної смородини – чудовий десерт, який чудово освіжить вас жарким літом і нагадає про теплі днинки морозною зимою. Давайте дізнаємося з вами як же його приготувати і порадувати гостей незалежно від погоди за вікном вашого будинку.
Щербет з чорної смородини і вишні
Інгредієнти: чорна смородина – 250 г; цукровий пісок – 3 ст. ложки; вишня – 150 р. Приготування Ягоди промиваємо, видаляємо плодоніжки, кісточки і за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Потім протираємо через сито, додаємо цукор і прибираємо готове пюре в морозильну камеру. Через 3 години розкладаємо щербет з смородини по креманкам, а з решти макухи можна зварити смачний і корисний морс.
Щербет з чорної смородини і ківі
Інгредієнти: цукровий пісок – 250 г; вода – 100 мл; чорна смородина – 300 г; ківі – 2 шт.; лікер – 2 ст. ложки; червоне столове вино – 125 мл; шампанське – 125 мл; білий ром – 1 ст. ложка; яєчний білок – 2 шт. Приготування Нагріваємо в каструльці воду з цукровим піском, кип'ятимо близько 5 хвилин, а потім охолоджуємо. Смородину промиваємо, обсушуємо, відкладаємо кілька ягід для прикраси, а решта очищаємо від гілочок і розминаємо. Ківі чистимо, нарізаємо шматочками і теж розминаємо. Потім в кожну пюре вводимо по половині цукрового сиропу. Далі в смородиновую масу вливаємо лікер і червоне вино, а шампанське і ром – ківі. Отримані суміші перекладаємо в металеві миски, закриваємо і заморожуємо в морозильній камері. Яєчні білки збиваємо до утворення піків і акуратно вводимо в пюре. Заморожуємо ще протягом години, а потім відокремлюємо порційній ложечкою червоні і зелені кульки щербету, розкладаємо в вазочки і прикрашаємо ягодами.
Рецепт щербету з чорної смородини
Інгредієнти: чорна смородина – 400 г; цукор – 200 г; вода кип'ячена – 2 ст. ложки; йогурт – 500 мл; екстракт ванілі – 1 ст. ложка; вершковий лікер – 1 ст. ложка. Приготування Кладемо В сотейник заморожену смородину, насипаємо цукор, вливаємо кип'ячену воду і ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи, доводимо масу до кипіння і проварюємо хвилин 15. Потім ягоду охолоджуємо до кімнатної температури, перекладаємо в блендер і гарненько збиваємо до стану пюре. Пюрированную смородину проціджуємо через сито, перекладаємо ягідне пюре в миску, додаємо йогурт, ванільний екстракт і вливаємо лікер. Все перемішуємо силіконової лопаткою, перелити масу в мороженицю, розмішуємо приблизно 30 хвилин до твердої консистенції, прибираємо на деякий час в морозилку, а потім подаємо десерт на стіл, прикрасивши свіжими ягодами.