Вернуться назад Распечатать

Щербет з чорної смородини

Щербет з чорної смородини
Щербет з чорної смородини – чудовий десерт, який чудово освіжить вас жарким літом і нагадає про теплі днинки морозною зимою. Давайте дізнаємося з вами як же його приготувати і порадувати гостей незалежно від погоди за вікном вашого будинку.

Щербет з чорної смородини і вишні


Інгредієнти:

  • чорна смородина – 250 г;

  • цукровий пісок – 3 ст. ложки;

  • вишня – 150 р.


  • Приготування
    Ягоди промиваємо, видаляємо плодоніжки, кісточки і за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Потім протираємо через сито, додаємо цукор і прибираємо готове пюре в морозильну камеру. Через 3 години розкладаємо щербет з смородини по креманкам, а з решти макухи можна зварити смачний і корисний морс.

    Щербет з чорної смородини і ківі


    Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 250 г;

  • вода – 100 мл;

  • чорна смородина – 300 г;

  • ківі – 2 шт.;

  • лікер – 2 ст. ложки;

  • червоне столове вино – 125 мл;

  • шампанське – 125 мл;

  • білий ром – 1 ст. ложка;

  • яєчний білок – 2 шт.


  • Приготування
    Нагріваємо в каструльці воду з цукровим піском, кип'ятимо близько 5 хвилин, а потім охолоджуємо. Смородину промиваємо, обсушуємо, відкладаємо кілька ягід для прикраси, а решта очищаємо від гілочок і розминаємо. Ківі чистимо, нарізаємо шматочками і теж розминаємо. Потім в кожну пюре вводимо по половині цукрового сиропу. Далі в смородиновую масу вливаємо лікер і червоне вино, а шампанське і ром – ківі. Отримані суміші перекладаємо в металеві миски, закриваємо і заморожуємо в морозильній камері. Яєчні білки збиваємо до утворення піків і акуратно вводимо в пюре. Заморожуємо ще протягом години, а потім відокремлюємо порційній ложечкою червоні і зелені кульки щербету, розкладаємо в вазочки і прикрашаємо ягодами.

    Рецепт щербету з чорної смородини


    Інгредієнти:

  • чорна смородина – 400 г;

  • цукор – 200 г;

  • вода кип'ячена – 2 ст. ложки;
  • Щербет з чорної смородини

  • йогурт – 500 мл;

  • екстракт ванілі – 1 ст. ложка;

  • вершковий лікер – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Кладемо В сотейник заморожену смородину, насипаємо цукор, вливаємо кип'ячену воду і ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи, доводимо масу до кипіння і проварюємо хвилин 15. Потім ягоду охолоджуємо до кімнатної температури, перекладаємо в блендер і гарненько збиваємо до стану пюре. Пюрированную смородину проціджуємо через сито, перекладаємо ягідне пюре в миску, додаємо йогурт, ванільний екстракт і вливаємо лікер. Все перемішуємо силіконової лопаткою, перелити масу в мороженицю, розмішуємо приблизно 30 хвилин до твердої консистенції, прибираємо на деякий час в морозилку, а потім подаємо десерт на стіл, прикрасивши свіжими ягодами.