Пропонуємо вашій увазі кілька оригінальних рецептів приготування десертів з груші, які займуть почесне місце у вашій кулінарній книзі.
Десерт з груші у вині
Інгредієнти: апельсин – 1 шт.; червоне сухе вино – 500 мл; гвоздика – 8 шт.; свіжа груша – 10 шт.; лимон – 1 шт.; мед – 100 мл; волоські горіхи – 100 г; цукрова пудра – 50 г; вершки – 200 мл; сир маскарпоне – 150 р. Приготування У каструльку наливаємо вино, додаємо спеції, апельсинову цедру, лимон, нарізаний скибочками в шкірці, і мед за смаком. Ставимо посуд на повільний вогонь, нагріваємо, але не кип'ятимо. Потім знімаємо з плити, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо постояти. Груші очистити від шкірки, залишивши тільки хвостики, зрізаємо денця, щоб надати фруктів стійкість. Тепер акуратно опускаємо їх у каструлю з сиропом, ставимо на повільний вогонь, закриваємо кришкою і періодично повертаємо груші, щоб вони просочилися вином. Залишаємо нудитися приблизно 20-25 хвилин. А поки давайте приготуємо начинку: цукрову пудру збити збиваємо з вершками і додаємо сирний сир. Готові груші обережно виймаємо, остуджуємо і витягаємо серцевиною. Вино зі спеціями уварюють до густоти, додаємо трохи коньяку і проціджуємо. Начиняємо середину груші вершково-сирною масою, прикрашаємо кремом, поливаємо соусом і посипаємо горіхами. Ось і все, оригінальний десерт з груші в сиропі, готовий!
Десерт з груші і сиру
Інгредієнти: груша – 2 шт.; сир – 100 г; сметана – 1 ст. ложка; мед рідкий – 1 ч. ложка; сік лимонний – 1 ч. ложка; горіхи – жменя; мелена кориця – щіпка. Приготування Розрізаємо навпіл груші й акуратно, з допомогою чайної ложечки, виймаємо м'якоть з насінням. Таким чином, в кожній половинці має вийшло невелике поглиблення. Потім збризкуємо фрукти лимонним соком і посипаємо меленою корицею. У мисці змішуємо сир зі сметаною, кладемо мед і кидаємо подрібнені горішки. Приготованою начинкою наповнюємо заглиблення в грушах, загортаємо кожну половинку фольгою, викладаємо на деко і запікаємо протягом 25 хвилин в духовці, поки груші не стануть м'якими.
Десерт з груш в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 350 г; яйце – 1 шт.; цукор – 80 г; масло вершкове – 100 г; розпушувач – 1 ч. ложка; ванілін. Для начинки:
груша – 3 шт.; яблуко – 2 шт.; сметана – 400 мл; яйце – 1 шт.; цукор – 80 г; борошно – 1 ст. ложка; крохмаль – 1 ст. ложка. Приготування Для приготування тіста вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника і залишаємо полежати деякий час при кімнатній температурі. Коли воно стане м'яким, викладаємо його в миску розбиваємо сюди ж яйце, всипаємо цукор і перемішуємо. Поступово додаємо просіяне борошно, розпушувач і ванілін. Добре перемішуємо всі інгредієнти і замішуємо м'яке тісто. Потім загортаємо його в харчову плівочку і прибираємо хвилин на 30 в холодильник. Цим часом з вами приготуємо начинку для пирога: фрукти промиваємо, обсушуємо, видаляємо

плодоніжки, зрізаємо шкірку і витягаємо насіннєві коробочки. Далі нарізаємо яблука і груші невеликими скибочками і присипаємо цукром. Чашу мультиварки промазуємо вершковим маслом, викладаємо тісто і акуратно розподіляємо його по дну, формуючи бортики. Тепер заповнюємо всі фруктовими шматочками і відставляємо форму в бік. Яйце збиваємо з цукром збити, кладемо сметану, додаємо крохмаль і борошно. Гарненько перемішуємо суміш і заливаємо цією сумішшю наші фрукти. Закриваємо каструлю кришкою і готуємо пиріг протягом 80 хвилин в режимі «Випічка». Після звукового сигналу, акуратно витягаємо готовий десерт з яблук і груш з допомогою контейнера-пароварки і подаємо до столу.