Вернуться назад Распечатать

Желе з яблук

Желе з яблук
Желе з яблук – це чудово неймовірно смачне і корисне ласощі, що по достоїнству оцінять як дорослі, так і малеча. Спробуйте приготувати такий десерт будинку, і ви ніколи більше не будете купувати його в магазині! А як зварити желе з яблук ми вам зараз розповімо.

Желе із слив і яблук


Інгредієнти:

  • яблука – 200 г;

  • цукор – 05 склянки;

  • желатин – 1 ст. ложка;

  • слива – 100 г;

  • вода – 150 мл


  • Приготування
    Яблука промиваємо, розрізаємо на частини, виймаємо насіння і серцевину. Сливу теж обробляємо, виймаємо кісточки і перекладаємо фрукти в каструльку. Желатин заздалегідь замочуємо і відставляємо в сторону. Потім заливаємо яблука і сливи водою, ставимо на слабенький вогонь і готуємо до закипання. Далі висипаємо цукор і проварюємо масу ще 15 хвилин, до м'якості. Тепер акуратно перетираємо фрукти за допомогою сита і в отриману суміш додаємо желатин. Все перемішуємо, викладаємо на слабенький вогонь і готуємо до тих пір, поки всі кристали не розчинятися. Готового желе варення з яблук даємо трохи охолонути, а потім розливаємо його по креманкам, прикрашаємо свіжими яблучними часточками і подаємо десерт до столу.

    Рецепт желе з яблук


    Інгредієнти:

  • червоні стиглі яблука – 3 кг;

  • цукор – 2 кг.


  • Приготування
    Яблука гарненько миємо, витираємо і розрізаємо на колечка. Тепер перекладаємо підготовлені фрукти в каструлю, заливаємо наполовину водою і ставимо на вогонь. Проварюємо вміст протягом 30 хвилин, а потім через сито зливаємо яблучний сік в іншу каструлю. Тепер додаємо в нього цукор, ретельно перемішуємо і ставимо на вогонь. Варимо сироп 40 хвилин, знімаючи по мірі освіти пінку. Після цього перевіряємо желе на готовність, капнувши трохи на тарілку, якщо вона розтеклася – варимо ще трохи, якщо ж зберегла форму, знімаємо з вогню. Далі розкладаємо готове желе по банкам, закатуємо, але не перевертаємо.

    Желе з яблук з чорносливом


    Інгредієнти:

  • червоні яблука – 150 г;

  • цукровий сироп – 30 мл;

  • чорнослив 70 г;

  • желатин – 4 г;

  • кип'ячена вода – 100 мл;

  • пастеризоване молоко – 100 мл;

  • фруктовий сироп – 25 мл


  • Приготування
    Пропонуємо вам розглянути ще один спосіб, як приготувати желе з яблук. Отже, вимиті фрукти розрізаємо ножем на великі частини, видаляємо насіння, заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Варимо на слабенькому вогні до м'якості яблук. Потім відвар зливаємо в склянку, а фруктові скибочки розтираємо в пюре. Далі висипаємо желатин в миску, заливаємо водою і залишаємо розбухати. Після цього відкидаємо його на друшляк. Чорнослив промиваємо, теж заливаємо теплою рідиною і, коли він досить розм'якне, шаткуємо його дрібними кубиками. Тепер акуратно вводимо в яблучну масу желатин, вливаємо цукровий сироп і кип'ятимо масу, постійно помішуючи. Готове желе з яблук без цукру розкладаємо в спеціальні формочки, на дно яких заздалегідь викладаємо чорнослив, і відправляємо для застигання у холодильник.

    Як зробити желе з яблук з горіхами


    Інгредієнти:

  • зелені яблука – 6 шт.;

  • цукор – 150 г;

  • желатин – 1 ст. ложка;

  • мигдаль – 50 г;

  • лимон – 05 шт.
  • Желе з яблук


    Приготування
    Свіжі яблука миємо, видаляємо насіння, серцевину і нарізаємо тоненькими скибочками. Потім викладаємо їх в глибокий посуд, засипаємо цукром-піском і натираємо сюди ж лимонну цедру. Далі ставимо каструльку на тихий вогонь і, регулярно помішуючи, варимо до м'якості фруктів. Після цього відкидаємо їх на друшляк і даємо стекти. В отриманий сік вводимо розведений желатин і знову ставимо на плиту. Розмішуємо до повного розчинення продукту, а потім кидаємо сюди яблука і рубаний мигдаль. Готове желе розподіляємо по формочках і ставимо в холодильник.