Вернуться назад Распечатать

Десерт із бананів і яблук

Десерт із бананів і яблук
Взимку найбільш доступними фруктами після мандаринів, яблука і банани. Але якщо мандарини можуть вживати не всі з-за їх алергенних властивостей, то банани з яблуками дають навіть малюкам. Як приготувати десерт із бананів і яблук, ми вам зараз і розповімо.

Зимовий десерт із бананів і яблук


Інгредієнти:

  • невеликі яблука – 2 шт.;

  • банани – 2 шт.;

  • груша – 1 шт.;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • родзинки – 40 г;

  • міцний чай – 100 мл;

  • масло вершкове – 1 ст. ложка;

  • вершки 20%-ві – 200 мл;

  • коньяк – 1 ст. ложка;

  • мускатний горіх.


  • Приготування
    Родзинки заливаємо гарячим міцним чаєм. Дрібними кубиками нарізаємо яблука і груші. Кладемо фрукти на сковороду з вершковим маслом і посипаємо зверху цукром. Ставимо сковороду на середній вогонь і нагріваємо до розчинення цукру. Тепер віджимаємо родзинки і викладаємо його на сковороду з фруктами, перемішуємо і тушкуємо хвилин 10. Якщо десерт призначений для дорослих, то додаємо коньяк. Формочки невеликого розміру змащуємо олією, викладаємо в них підготовлені фрукти, зверху розміщуємо нарізані шматочками банани і заливаємо це все вершками. Посипаємо злегка мускатним горіхом і запікаємо 15 хвилин в розігрітій духовці.

    Десерт із бананів, яблук і йогурту


    Інгредієнти:

  • солодкі яблука – 1 шт.;

  • банан – 1 шт.;

  • йогурт – 100 г;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    Яблука і банани нарізаємо невеликими шматочками. Потім подрібнюємо їх за допомогою заглибного блендера до стану однорідної маси. Потім туди додаємо йогурт і добре все перемішуємо. Додаємо цукор за смаком, хоча фрукти дають досить солодощі і тому цукор можна і не додавати зовсім. Таким десертом можна навіть пригостити малюка.

    Сирний десерт з бананів і яблук


    Інгредієнти:

  • сир – 100 г;

  • яблука – 2 шт.;

  • банан – 1 шт.;

  • заморожені ягоди чорної смородини для прикраси;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    Очищаємо банан і нарізаємо його шматочками. Змішуємо його з сиром і розтираємо блендером. За смаком додаємо цукор. Яблука очищаємо від шкірки, серцевину акуратно витягаємо і зверху викладаємо скибочки бананово-сирну масу. А щоб яблука не потемніли, збризкуємо їх лимонним соком ( 20 мл соку на 100 мл води). Зверху десерт прикрашаємо ягідками замороженої чорної смородини.

    Теплий десерт із бананів і яблук


    Інгредієнти:

  • сік яблучний – 200 г;

  • яблука – 2 шт.;

  • банан – 1 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • палички кориці – 1 шт.;

  • цукор – 40 г;

  • мелена кориця – щіпка;

  • кунжут – щіпка;
  • Десерт із бананів і яблук

  • м'ята.


  • Приготування
    Цедру зчищаємо з лимона і натираємо її на дрібній тертці. 170 мл яблучного соку вливаємо в сотейник, додаємо корицю і уварюють на невеликому вогні. На сковороду всипаємо цукор, додаємо сік, що залишився і розтоплюємо його. Яблука ріжемо часточками, натираємо їх лимоном, щоб яблука не потемніли і опускаємо їх на карамель. Банан ріжемо шматочками і відправляємо також на сковороду. Десерт викладаємо на тарілочки , посипаємо меленою корицею, зернами кунжуту і поливаємо підготовленим соусом. Прикрашаємо теплий десерт із бананів і яблук листочками м'яти.