Взимку найбільш доступними фруктами після мандаринів, яблука і банани. Але якщо мандарини можуть вживати не всі з-за їх алергенних властивостей, то банани з яблуками дають навіть малюкам. Як приготувати десерт із бананів і яблук, ми вам зараз і розповімо.
Зимовий десерт із бананів і яблук
Інгредієнти: невеликі яблука – 2 шт.; банани – 2 шт.; груша – 1 шт.; цукор – 1 ст. ложка; родзинки – 40 г; міцний чай – 100 мл; масло вершкове – 1 ст. ложка; вершки 20%-ві – 200 мл; коньяк – 1 ст. ложка; мускатний горіх. Приготування Родзинки заливаємо гарячим міцним чаєм. Дрібними кубиками нарізаємо яблука і груші. Кладемо фрукти на сковороду з вершковим маслом і посипаємо зверху цукром. Ставимо сковороду на середній вогонь і нагріваємо до розчинення цукру. Тепер віджимаємо родзинки і викладаємо його на сковороду з фруктами, перемішуємо і тушкуємо хвилин 10. Якщо десерт призначений для дорослих, то додаємо коньяк. Формочки невеликого розміру змащуємо олією, викладаємо в них підготовлені фрукти, зверху розміщуємо нарізані шматочками банани і заливаємо це все вершками. Посипаємо злегка мускатним горіхом і запікаємо 15 хвилин в розігрітій духовці.
Десерт із бананів, яблук і йогурту
Інгредієнти: солодкі яблука – 1 шт.; банан – 1 шт.; йогурт – 100 г; цукор – за смаком. Приготування Яблука і банани нарізаємо невеликими шматочками. Потім подрібнюємо їх за допомогою заглибного блендера до стану однорідної маси. Потім туди додаємо йогурт і добре все перемішуємо. Додаємо цукор за смаком, хоча фрукти дають досить солодощі і тому цукор можна і не додавати зовсім. Таким десертом можна навіть пригостити малюка.
Сирний десерт з бананів і яблук
Інгредієнти: сир – 100 г; яблука – 2 шт.; банан – 1 шт.; заморожені ягоди чорної смородини для прикраси; цукор – за смаком. Приготування Очищаємо банан і нарізаємо його шматочками. Змішуємо його з сиром і розтираємо блендером. За смаком додаємо цукор. Яблука очищаємо від шкірки, серцевину акуратно витягаємо і зверху викладаємо скибочки бананово-сирну масу. А щоб яблука не потемніли, збризкуємо їх лимонним соком ( 20 мл соку на 100 мл води). Зверху десерт прикрашаємо ягідками замороженої чорної смородини.
Теплий десерт із бананів і яблук
Інгредієнти: сік яблучний – 200 г; яблука – 2 шт.; банан – 1 шт.; лимон – 1 шт.; палички кориці – 1 шт.; цукор – 40 г; мелена кориця – щіпка; кунжут – щіпка; м'ята. Приготування Цедру зчищаємо з лимона і натираємо її на дрібній тертці. 170 мл яблучного соку вливаємо в сотейник, додаємо корицю і уварюють на невеликому вогні. На сковороду всипаємо цукор, додаємо сік, що залишився і розтоплюємо його. Яблука ріжемо часточками, натираємо їх лимоном, щоб яблука не потемніли і опускаємо їх на карамель. Банан ріжемо шматочками і відправляємо також на сковороду. Десерт викладаємо на тарілочки , посипаємо меленою корицею, зернами кунжуту і поливаємо підготовленим соусом. Прикрашаємо теплий десерт із бананів і яблук листочками м'яти.