Гарбуз – надзвичайно корисний продукт. Він унікальний тим, що його можна використовувати і для приготування других страв, і десерти з нього виходять чудові. Нижче вас чекають рецепти приготування суфле з гарбуза.
Суфле з гарбуза – рецепт
Інгредієнти: сира гарбуз – 100 г; молоко – 150 мл; яйця – 2 шт.; борошно – 2 ст. ложки; вершкове масло – 40 г; цукор – 2 ст. ложки; цукрова пудра, кориця – за смаком. Приготування Гарбуз нарізаємо шматочками і доводимо до готовності в мікрохвильовій печі або духовці. Вершкове масло розтоплюємо. Це можна зробити також в мікрохвильовці, а можна – на водяній бані. Додаємо в нього борошно і перемішуємо, не повинно бути грудочок. Потроху вливаємо молоко, знову перемішуємо і додаємо цукор. Даємо масі охолонути. Акуратно розбиваємо яйця, щоб білки відокремилися від жовтків, і збиваємо до утворення міцної піни. Збивати потрібно досить довго – хвилин 5-7. Готову гарбуз перетворюємо у пюре. В отримане гарбузове пюре вливаємо молочну суміш, потім вводимо жовтки і перемішуємо. Після цього дуже акуратно вводимо білкову масу і перемішуємо лопаткою зверху вниз. Формочки змащуємо маслом і посипаємо корицею. Розливаємо по них підготовлену масу і відправляємо формочки в духовку. Випікати суфле бажано хвилин 20 в не сильно розігрітій духовці – достатньо буде температури 175°С. Перед подачею гарбузова суфле можна посипати цукровою пудрою, а також в якості доповнення до нього відмінно підійде сметана.
Гарбузове суфле з яблуками рецепт
Інгредієнти: очищена гарбуз – 400 г; масло вершкове 040 г; яблука – 4 шт.; мелена кориця – 05 ч. ложки; цукор – 3 ст. ложки; натуральний йогурт густий – 200 мл; желатин – 10 г; вода – 20 мл Приготування Яблука очистити від серцевини і шкірки. М'якоть нарізаємо кубиками або скибочками. Гарбуз також ріжемо невеликими шматочками. На сковороді розтоплюємо вершкове масло і викладаємо в нього яблука. Тушкуємо 5 хвилин на невеликому вогні, поки яблука не пустять сік і не стануть м'якими. Після цього додаємо корицю і цукор. У сковороду з яблуками додаємо гарбуз. Накриваємо сковороду кришкою і на маленькому вогні тушкуємо гарбуз з яблуками до м'якості. Потім вимикаємо вогонь і коли наші інгредієнти трохи охолонуть, перекладаємо їх у блендер. Вливаємо спочатку приблизно 50 мл йогурту і збиваємо до однорідної маси, потім поступово додаємо решту йогурт, продовжуючи збивати. У мисочку висипаємо желатин, вливаємо воду і даємо постояти хвилин 5. Потім поміщаємо ємність на водяну баню і помішуючи, прогріваємо, поки желатинова маса не стане рідкою. Потроху вливаємо її в пюре, продовжуючи збивати. Важливий момент – вміст блендера повинно бути теплим, в іншому випадку утворюються крупинки, і погано застигне суфле з гарбуза і яблук. Отриману масу розливаємо по креманкам і ставимо в холодильник. Години через 2 гарбузово-яблучне суфле буде готово!
Гарбузове суфле в мультиварці
Інгредієнти: гарбуз – 200 г; яблуко – 1 шт.; манка – 2 ч. ложки; яйця – 1 шт.; цукор – 1 ст. ложка; молоко – 110 мл Приготування Гарбуз відварюємо до стану напівготовності, а потім перетираємо її за допомогою блендера. В отримане пюре вливаємо молоко, додаємо манку і перемішуємо. Ставимо масу на вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Після цього знімаємо з вогню і додаємо терте яблуко. Розбиваючи яйце, акуратно ділимо його на жовток і білок. Останній збиваємо в міцну піну. А ось жовток розтираємо з цукром. Вводимо желточно-цукрову суміш в гарбузову масу, перемішуємо, потім додаємо білкову масу і знову перемішуємо, але дуже акуратно, щоб не пошкодити повітряну структуру. Силіконові формочки наповнюємо отриманою масою і виставляємо їх у чашу мультиварки, яка призначена для приготування страв на пару. Готуємо суфле з гарбуза в мультиварці 30 хвилин.
Суфле з гарбуза з сиром для дітей
Інгредієнти: сир – 200 г; гарбуз – 200 г; яйця – 1 шт.; ізюм – за смаком. Приготування Гарбуз подрібнюємо за допомогою терки, додаємо яйце і сир. Добре все перемішуємо виделкою. За бажанням можна додати родзинки і знову все перемішати. Розкладаємо масу по формах, придатним для використання в мікрохвильовці. І запікаємо суфле з гарбуза з сиром 5 хвилин.