Десерт із гарбуза – не тільки дуже оригінальна, але і корисне ласощі, яке просто необхідно регулярно включати в свій раціон харчування, щоб забезпечити організм вітамінами. Воно неодмінно порадує всіх своїм незрівнянним смаком і стане улюбленим ласощами в зимові холоди! Ми розповімо вам кілька варіантів, як приготувати десерт з гарбуза, а ви підберете для себе найбільш підходящий і доступний.
Десерт з гарбуза і яблук
Інгредієнти: мелена кориця – 1 ч. ложка; волоські горіхи – 30 г; свіжий гарбуз – 400 р; масло вершкове – 50 г; червоне яблуко – 3 шт.; цукор – 4 ст. ложки. Приготування Гарбуз очищаємо, видаляємо ложкою все насіння і нарізаємо м'якоть середніми шматочками. Яблука теж обробляємо: зрізаємо ножем шкірку, виймаємо насіння і шаткуємо часточками. Далі, беремо глибоку сковороду, розігріваємо її, кладемо шматочок вершкового масла і розтоплюємо його. Потім викладаємо гарбуз з яблуками і посипаємо по смаку цукром. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 15 хвилин. Якщо гарбуз за цей час не дала соку, вливаємо трохи води. Коли вона стане м'якою, кидаємо мелену корицю і сахарим за смаком. Потім знімаємо кришку і выпариваем зайву рідину. Готовий солодкий десерт з гарбуза викладаємо в пиалку і подаємо до столу, присипавши подрібненими волоськими горіхами.
Десерт з гарбуза з апельсином
Інгредієнти: апельсин – 1 шт.; свіжий гарбуз – 1 кг; цукор – 850 р. Приготування З гарбуза акуратно зрізаємо ножем шкірку, виймаємо насіння, а м'якоть нарізаємо невеликими кубиками. Апельсин теж чистимо і дрібно шаткуємо. Потім викладаємо його до гарбузі і пересипаємо все цукром. Після цього відставляємо миску вбік і залишаємо до тих пір, поки кристали повністю не розтане. Далі ставимо посуд на вогонь і уварюють на повільному вогні близько години, після закипання. Тепер гарячу масу розливаємо по стерилізованим банкам і закочує їх звичайними кришками. Відправляємо десерт в холодильник і засікаємо приблизно 12 годин. Після закінчення часу, смачне ласощі буде готово.
Десерт із гарбуза з медом
Інгредієнти: свіжий гарбуз – 300 г; мед квітковий – 1 ч. ложка; цукор – 1 ст. ложка; вода фільтрована – 2 ст. ложки; масло рослинне – 1 ст. ложка. Приготування Для приготування десерту з гарбуза в духовці овоч очищаємо від шкірки і шаткуємо смужками товщиною приблизно 1 сантиметр. Тепер давайте приготуємо сироп: змішуємо мед з маслом і розбавляємо трохи водою. Укладаємо гарбуз у форму, поливаємо сиропом і ставимо випікатися в гарячу духовку хвилин на 30 до м'якості. Потім посипаємо її цукром і залишаємо десерт із запеченої гарбуза в духовці ще на 10 хвилин.
Десерт із гарбуза з бананом
Інгредієнти: свіжий гарбуз – 400 р; банани – 2 шт.; лимон – 1 шт.; цукор – 3 ст. ложки; вершки 33 % – 150 мл; желатин – 7 аркушів. Приготування Гарбуз очищаємо, нарізаємо великими шматками і готуємо на пару до м'якості, приблизно 30 хвилин. Желатин попередньо замочуємо в холодній воді і залишаємо на 5 хвилин. Цим часом з'єднуємо в мисці гарбуз, очищені банани, всипаємо цукор і вичавлюємо з лимона сік. Збиваємо все до стану пюре і виливаємо розпущений желатин. Ретельно все перемішуємо, накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник. Загуслу масу знову добре збиваємо міксером, вибравши найвищу швидкість. Отримана суміш по консистенції повинна нагадувати однорідне жовте суфле. Після цього розкладаємо ласощі по високих склянках і прибираємо до повного застигання у холодильник. Перед подачею збиваємо до пишноти вершки і прикрашаємо суфле, а потім присипаємо всі меленою корицею.