Вернуться назад Распечатать

Глазурований сирок

Глазурований сирок
Глазуровані сирки – улюблене ласощі не тільки дітей та підлітків, але і більшості дорослих. При цьому, куплений в магазині продукт містить у своєму складі багато шкідливих для здоров'я компонентів: ароматизатори, загусники, консерванти і жири. Ми розповімо вам, як зробити глазуровані сирки будинки, які за смаком виходять не гірше покупних, але при цьому не завдають шкоди нашому організму.

Рецепт глазурованих сирків


Інгредієнти:

  • масло вершкове – 50 г;

  • шоколад гіркий чорний– 250 г;

  • горіхи, цукати – за бажанням;

  • сир 2 % – 200 г;

  • цукор ванільний – 1 ч. ложка;

  • цукрова пудра – 50 р.


  • Приготування
    Для приготування сирків нам знадобиться силіконова неглибока форма, яку добре промазуємо розтопленим в мікрохвильовці шоколадом. Потім прибираємо її на 5 хвилин в морозилку, а потім дістаємо і знову промазуємо ще раз дно і стінки. Вершкове масло натираємо на тертці, а сир збиваємо блендером до гладкого стану з ванільним цукром і цукровою пудрою. За бажанням додаємо в масу горіхи, будь-які подрібнені фрукти чи цукати. Готову сирну начинку викладаємо у форму, поливаємо зверху залишилися шоколадом і прибираємо на 10 хвилин у морозилку. Після закінчення часу, глазуровані сирки в домашніх умовах готові!

    Рецепт глазурованих сирних домашніх сирків


    Інгредієнти:

  • молочний шоколад – 1 плитка;

  • сир – 200 г;

  • згущене молоко – 3 ст. ложки;

  • кокосова стружка – за смаком;

  • масло вершкове – 50 г;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    Як зробити глазуровані сирки? Шоколад на шматочки і подрібнюємо розтоплюємо в мікрохвильовій печі. Пензликом наносимо шар шоколаду на дно і стінки силіконових формочок, щоб не було просвітів. Далі прибираємо їх в холодильник і засікаємо приблизно хвилин 20 хвилин. Цим часом готуємо начинку: сир розтираємо з маслом до отримання однорідної маси, додаємо згущене молоко, кокосову стружку і знову ретельно розтираємо до м'якого і пишного стану. Формочки з шоколадом дістаємо з холодильника, заповнюємо приготовленої начинкою масою і зверху рівномірно розподіляємо залишився шоколад. Знову прибираємо сирки в холодильник приблизно на 15-20 хвилин. Потім акуратно виймаємо їх з формочок і подаємо до сніданку або на полуденок до чаю.

    Домашні глазуровані сирки


    Інгредієнти:

  • сільський сир – 360 г;

  • цукрова пудра – 60 г;

  • вершки 33 % – 70 мл;

  • масло вершкове – 40 г;

  • ванільний цукор – 1 ст. ложка;

  • чорний шоколад – 2 плитки.


  • Приготування
    Шоколад ламаємо на шматочки, додаємо до нього трохи вершкового масла і розтоплюємо в мікрохвильовці до рідкого стану. Далі залишаємо шоколад на 5 хвилин при кімнатній температурі, щоб він став трохи в'язким. Після цього, використовуючи
    Глазурований сирок
    кулінарну кисть, промазуємо гарненько силіконові формочки шоколадною масою і прибираємо їх на кілька хвилин в морозильну камеру. Тепер переходимо до приготування наповнювача: сир змішуємо з ванільним цукром, кладемо половину порції вершків і подрібнюємо все блендером до отримання однорідної гладкої маси. Вершки змішуємо з вершковим маслом і цукровою пудрою, а потім гарненько збиваємо масу до пишного, кремового стану і змішуємо з сирною частиною. Тепер дістаємо з морозилки підготовлені шоколадні форми, заповнюємо їх сиром і гарненько утрамбовуємо його. Зверху змащуємо всі залишилися шоколадом і акуратно прибираємо глазуровані сирки в морозилку на 15 хвилин. Готове ласощі дбайливо витягуємо з формочок і подаємо до столу. Зберігатися такі сирки можуть в холодильнику не більше тижня.