Вернуться назад Распечатать

Пончики з сиру

Пончики з сиру
Пончики з сиру готуються дуже швидко, а виходять неймовірно пишні і смачні. При бажанні можна покласти всередину шматочки фруктів, ягід або шоколад. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати пончики з сиру.

Класичний рецепт пончиків з сиру


Інгредієнти:

  • сир – 250 г;

  • цукор – 50 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • сода – щіпка;

  • борошно – 2 ст.;

  • оцет – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Яйця розтираємо з цукром до однорідного стану. У миску викладаємо сир, додаємо яєчну суміш, додаємо соду, гашену оцтом, додаємо борошно і кидаємо дрібку солі. Все ретельно перемішуємо і з отриманого тесту змоченими у воді руками формуємо кульки. Обсмажуємо пончики з сиру у фритюрі 3 хвилини до рум'яного кольору, а потім перевертаючи шумівкою. Готове ласощі викладаємо на паперовий рушник і даємо маслу стекти. Перед подачею посипаємо десерт цукровою пудрою або поливають солодким сиропом.

    Рецепт смачних пончиків з сиру з курагою


    Інгредієнти:

  • сир – 500 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • цукор – 1 ст.;

  • сіль – щіпка;

  • борошно – 2 ст.;

  • сода – щіпка;

  • горіхи, родзинки, курага – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування пончиків з сиру в маслі сир змішуємо з цукром і яйцями, додаємо борошно, соду і сіль. Все збиваємо міксером до однорідної маси, додаємо сухофрукти або горіхи. У глибокій сковороді розігріваємо рослинне масло, ліпимо пончики, обвалюємо їх у борошні і поступово опускаємо їх в гаряче масло. Регулярно заважаючи, доводимо пончики з сиру на сковороді до золотистого кольору і перекладаємо в друшляк, щоб скло все зайве масло. Зверху посипаємо десерт цукровою пудрою і подаємо до столу!

    Смачні шоколадні пончики з сиру


    Інгредієнти:

  • сир – 300 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 150 г;

  • цукор – 5 ст. ложок;

  • розпушувач – щіпка;

  • сода – щіпка;

  • шоколад – 100 г;

  • кокосова стружка – 15 г;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Сир змішуємо з цукром, сіллю, додаємо соду, яйця і збиваємо до стану однорідної маси. Потім поступово всипаємо борошно, розпушувач і замішуємо тісто. Залишаємо його на 20 хвилин, а потім ліпимо кульки і в центр кожного кладемо по шматочку шоколаду. Добре слепляем краю, обвалюємо пончики в кокосовій стружці і обсмажуємо в розпеченому рослинному масло до утворення золотистої скоринки. Після цього перекладаємо кульки в сито, щоб позбутися від надлишку олії.

    Рецепт приготування пончиків з сиру


    Інгредієнти:

  • молоко – 1 ст.;

  • яйце – 2 шт.;

  • дріжджі швидкодіючі – 1 ст. ложка;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки;

  • сир – 200 г;

  • цукор – 15 ст.;

  • борошно – 4 ст.;

  • горіх мускатний – за смаком;

  • кориця – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Як зробити пончики з сиру? Молоко підігріваємо до теплого стану, висипаємо трохи сухих дріжджів і залишаємо масу в теплі на 5 хвилин. Після цього додаємо вершкове масло, сир, цукор і виливаємо залишки молока. Ретельно все перемішуємо, додаємо збиті яйця, мускатний горіх, сіль і борошно. Перекладаємо масу в змащену маслом форму і прибираємо
    Пончики з сиру
    на годину у тепло, накривши зверху вологим рушником.
    Тісто, що підійшло розминаємо кілька хвилин руками, а потім розгортаємо в пласт і з допомогою склянки вирізаємо кола. Потім в центрі кожної заготовки робимо невеликий отвір і залишаємо настоюватися на 45 хвилин. Далі відправляємо пончики з сиру в духовку і випікаємо при температурі 160°С 10 хвилин. Не втрачаючи часу дарма, давайте приготуємо глазур для десерту: вершкове масло розтоплюємо до однорідної маси. Цукровий пісок з'єднуємо з корицею. Готову випічку виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути, змащуємо поверхню розтопленим маслом і зверху посипаємо сухий пряною сумішшю!