Вернуться назад Распечатать

Шоколад в домашніх умовах

Шоколад в домашніх умовах
Рідкісний людина спокійно ставиться до шоколаду . На жаль, якість цього ласощі з кожним роком падає, тому що виробники намагаються економити на інгредієнтах. Але вихід є, можна приготувати шоколад самостійно в домашніх умовах.

Класичний рецепт домашнього шоколаду


Інгредієнти:

  • какао – 100 г;

  • масло вершкове – 50 г;

  • цукровий пісок – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Отже, щоб приготувати в домашніх умовах справжній шоколад, спочатку розтоплюємо в мікрохвильовій печі охолоджене масло, порізане заздалегідь на шматочки. Після цього ставимо посуд на плиту, додаємо до маслу ложку цукру і висипаємо какао. Ретельно перемішуємо суміш і, постійно заважаючи, доводимо до закипання. Тепер засікаємо рівно 2 хвилинки і знімаємо посуд у плити. Чекаємо, поки маса злегка охолоне, а потім переливаємо її в будь-яку форму і прибираємо шоколад в морозилку для застигання.

    Рецепт домашнього молочного шоколаду з какао


    Інгредієнти:

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • какао порошок – 100 г;

  • масло вершкове – 50 г;

  • молоко знежирене – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    На водяній бані розтоплюємо вершкове масло. Молоко злегка прогріваємо в сотейнику, додаємо какао і цукровий пісок, ретельно розмішуємо, щоб не утворилися грудки, але не доводимо до закипання. Потім вливаємо розтоплене масло, перемішуємо, даємо закипіти і тримаємо на плиті ще 2 хвилинки. Розливаємо шоколад по формочках і поміщаємо десерт в холодильну камеру до повного затвердіння. Після 5 годин, молочний шоколад в домашніх умовах готовий!

    Рецепт шоколаду в домашніх умовах з ваніллю


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 125 г;

  • какао в порошку – 100 г;

  • цукор – 1 ст.;

  • молоко – 100 мл;

  • молоко сухе – 2 ст.;

  • ванільна есенція – 3 краплі;

  • горіхи асорті – за смаком.


  • Приготування
    Для виготовлення шоколаду в домашніх умовах наливаємо в каструльку молоко, злегка прогріваємо і додаємо цукровий пісок з ваніллю. Розмішуючи, вводимо розтоплене масло, додаємо какао і розчинне молоко. Коли всі інгредієнти добре розчиняться, додаємо подрібнені горіхи і тушкуємо шоколад протягом 25 хвилин на слабкому вогні. Після цього розливаємо масу по формах, остуджуємо і прибираємо для затвердіння в холод.

    Шоколад в домашніх умовах з родзинками


    Інгредієнти:

  • какао-масло – 50 г;

  • вершки – 10 ст. ложок;

  • цукрова пудра – 8 ст. ложок;

  • масло вершкове – 30 г;

  • какао в плитках;

  • ізюм – за смаком.


  • Приготування
    Споруджуємо першим ділом водяну баню, так щоб денце верхній каструльки не стикалося води в нижній посуді. Після цього розтоплюємо на ній какао-масло, поламане шматочками. Слідом додаємо брусочки тертого какао, вливаємо трохи вершків, кидаємо цукор і вершкове масло. Кладемо промитий ізюм, перемішуємо масу і тушкуємо на маленькому вогні до тих пір, поки всі інгредієнти повністю не розчиняться. Потім знімаємо шоколад з плити і гарненько збиваємо на невеликих обертах міксером, хвилин 10. У процесі збивання суміш стане однорідною, пишною і почне поступово густіти. Перекладаємо шоколад в силіконові формочки і відправляємо в холод.

    Гарячий шоколад в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • молоко – 250 мл;
  • Шоколад в домашніх умовах

  • шоколад чорний – 100 г;

  • вода фільтрована – 2 ст. ложки;

  • збиті вершки;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    Плитку шоколаду розламуємо на шматочки, кладемо в ємність і поставити в пароварку. В розтоплений шоколад додаємо трохи водички і перемішуємо до однорідності. Потім вливаємо підігріте окремо молоко, вводимо тоненьким струменем вершки і безперервно збиваємо масу віночком. Тепер розливаємо шоколад по чашечці, заправляємо збитими вершками і кладемо за смаком цукор.