Пропонуємо вам кілька рецептів бісквітних рулетів. Приготувати їх під силу навіть недосвідченій господині. Таке ласощі стане відмінним доповненням до ароматної свіжозвареної кави або чаю. А можна навіть відправитися зі своєю домашньою випічкою у гості.
Бісквітний рулет з вареним згущеним молоком
Інгредієнти: Для тіста:
цукор – 1 ст.; борошно – 1 ст.; яйце – 4 шт. Для просочення:
варена згущене молоко – 5 ст. ложок; волоські горіхи – 4 ст. ложки; цукрова пудра. Приготування Як приготувати бісквітний рулет? Беремо яйця і акуратно відокремлюємо білки від желточков. Потім жовтки гарненько збиваємо з цукром, а білки окремо в пишну піну. Після цього акуратно з'єднуємо обидві суміші і поступово всипаємо цівкою борошно. Виливаємо На деко тоненьким шаром тісто, рівномірно розподіляємо його по всьому листу і випікаємо до золотистої скоринки. Потім корж повністю остуджуємо, знімаємо папір і просочуємо його сиропом. Після цього змащуємо поверхню вареним згущеним молоком, посипаємо горіхами і загортаємо в рулетик. Зверху прикрашаємо цукровою пудрою і залишаємо просочуватися на 7-8 годин.
Бісквітний рулет з лимонним кремом
Інгредієнти: Для тіста:
яйце – 4 шт.; жовток – 1 шт.; гаряча вода – 3 ст. ложки; цукор ванільний – за смаком; цукор – 125 г; борошно – 100 г; крохмаль – 25 г; сода – щіпка. Для крему:
желатин – 10 г; вершки – 400 мл; лимонний сік – 100 мл; пудра цукрова – 100 г; лимонна цедра; ванілін. Приготування Цей бісквітний рулет, який завжди виходить неймовірно ніжним, завжди виручить вас до приходу нежданих гостей. Першим ділом, вмикаємо духовку розігріваємо її. Для приготування тіста яйця і жовток збиваємо міксером і поступово вливаємо гарячу воду. Потім невеликими порціями всипаємо цукор і кидаємо ванілін. Збиваємо масу ще 3 хвилини, а потім вводимо просіяне борошно, соду і крохмаль. Готове тісто викладаємо у форму, рівномірно розподіляємо і відправляємо в духовку. Випікаємо 15 хвилин при 200°С. Цим часом робимо начинку для бісквітного рулету: желатин замочуємо в холодній воді, а лимонний сік підігріваємо і розчиняємо в ньому желатин. Вершки вспушиваем з цукровою пудрою і лимонною цедрою, а потім виливаємо сік лимона і знову збиваємо. На столі розстилаємо вологий рушник, посипаємо його цукром і викладаємо гарячий бісквіт. Акуратно згортаємо його рулетом і залишаємо остуджуватися. Остиглий бісквіт розгортаємо, промазуємо приготованим кремом і знову загортаємо. Готовий рулет з бісквітного тіста перекладаємо на блюдо і прикрашаємо цукровою пудрою.
Бісквітний рулет з повидлом
Інгредієнти: Для тіста:
яйце – 5 шт.; цукор – 5 ст. ложок; сіль – щіпка; борошно – 1 ст.; розпушувач – 1 ст. ложка; масло вершкове – 10 р. Для начинки:
варення – за смаком. Приготування Відокремлюємо білки від желточков і збиваємо перші з цукровим піском до отримання міцної піни. Окремо розтираємо жовтки з сіллю і з'єднуємо з білками. Додаємо просіяне борошно, змішану з розпушувачем і обережно перемішуємо все виделкою. Прямокутний деко застеляємо папером і промазуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто, розподіляємо його рівним шаром і випікаємо 15 – 20 хвилин в гарячій духовці. Гарячий бісквіт відразу ж знімаємо з дека і швиденько звертаємо в рулет. Даємо йому полежати хвилин 15 щоб корж трохи охолов. Потім розгортаємо його, рівномірно промазуємо варенням і знову загортаємо. Готовий десерт прибираємо на 1 годину в холодильник, щоб крем добре вбрався. Потім дістаємо бісквітний рулетик з варенням, присипаємо пудрою і розрізаємо на шматочки.