Вернуться назад Распечатать

Бісквітний рулет рецепт

Бісквітний рулет рецепт
Пропонуємо вам кілька рецептів бісквітних рулетів. Приготувати їх під силу навіть недосвідченій господині. Таке ласощі стане відмінним доповненням до ароматної свіжозвареної кави або чаю. А можна навіть відправитися зі своєю домашньою випічкою у гості.

Бісквітний рулет з вареним згущеним молоком


Інгредієнти:
Для тіста:

  • цукор – 1 ст.;

  • борошно – 1 ст.;

  • яйце – 4 шт.


  • Для просочення:

  • варена згущене молоко – 5 ст. ложок;

  • волоські горіхи – 4 ст. ложки;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Як приготувати бісквітний рулет? Беремо яйця і акуратно відокремлюємо білки від желточков. Потім жовтки гарненько збиваємо з цукром, а білки окремо в пишну піну. Після цього акуратно з'єднуємо обидві суміші і поступово всипаємо цівкою борошно. Виливаємо На деко тоненьким шаром тісто, рівномірно розподіляємо його по всьому листу і випікаємо до золотистої скоринки. Потім корж повністю остуджуємо, знімаємо папір і просочуємо його сиропом. Після цього змащуємо поверхню вареним згущеним молоком, посипаємо горіхами і загортаємо в рулетик. Зверху прикрашаємо цукровою пудрою і залишаємо просочуватися на 7-8 годин.

    Бісквітний рулет з лимонним кремом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • яйце – 4 шт.;

  • жовток – 1 шт.;

  • гаряча вода – 3 ст. ложки;

  • цукор ванільний – за смаком;

  • цукор – 125 г;

  • борошно – 100 г;

  • крохмаль – 25 г;

  • сода – щіпка.


  • Для крему:

  • желатин – 10 г;

  • вершки – 400 мл;

  • лимонний сік – 100 мл;

  • пудра цукрова – 100 г;

  • лимонна цедра;

  • ванілін.


  • Приготування
    Цей бісквітний рулет, який завжди виходить неймовірно ніжним, завжди виручить вас до приходу нежданих гостей. Першим ділом, вмикаємо духовку розігріваємо її. Для приготування тіста яйця і жовток збиваємо міксером і поступово вливаємо гарячу воду. Потім невеликими порціями всипаємо цукор і кидаємо ванілін. Збиваємо масу ще 3 хвилини, а потім вводимо просіяне борошно, соду і крохмаль. Готове тісто викладаємо у форму, рівномірно розподіляємо і відправляємо в духовку. Випікаємо 15 хвилин при 200°С. Цим часом робимо начинку для бісквітного рулету: желатин замочуємо в холодній воді, а лимонний сік підігріваємо і розчиняємо в ньому желатин. Вершки вспушиваем з цукровою пудрою і лимонною цедрою, а потім виливаємо сік лимона і знову збиваємо. На столі розстилаємо вологий рушник, посипаємо його цукром і викладаємо гарячий бісквіт. Акуратно згортаємо його рулетом і залишаємо остуджуватися. Остиглий бісквіт розгортаємо, промазуємо приготованим кремом і знову загортаємо. Готовий рулет з бісквітного тіста перекладаємо на блюдо і прикрашаємо цукровою пудрою.

    Бісквітний рулет з повидлом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • яйце – 5 шт.;

  • цукор – 5 ст. ложок;

  • сіль – щіпка;

  • борошно – 1 ст.;

  • розпушувач – 1 ст. ложка;

  • масло вершкове – 10 р.


  • Для начинки:

  • варення – за смаком.


  • Приготування
    Бісквітний рулет рецепт

    Відокремлюємо білки від желточков і збиваємо перші з цукровим піском до отримання міцної піни. Окремо розтираємо жовтки з сіллю і з'єднуємо з білками. Додаємо просіяне борошно, змішану з розпушувачем і обережно перемішуємо все виделкою. Прямокутний деко застеляємо папером і промазуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто, розподіляємо його рівним шаром і випікаємо 15 – 20 хвилин в гарячій духовці. Гарячий бісквіт відразу ж знімаємо з дека і швиденько звертаємо в рулет. Даємо йому полежати хвилин 15 щоб корж трохи охолов. Потім розгортаємо його, рівномірно промазуємо варенням і знову загортаємо. Готовий десерт прибираємо на 1 годину в холодильник, щоб крем добре вбрався. Потім дістаємо бісквітний рулетик з варенням, присипаємо пудрою і розрізаємо на шматочки.