Штрудель являє собою рулет з начинкою. Традиційно його печуть з яблуками, але ми поділимося з вами рецептами грушевого штруделя з готового листкового тіста . Десерт виходить неймовірно ароматним і чудово смачним!
Рецепт грушевого штруделя
Інгредієнти: листкове заморожене тісто – 500 г; журавлина – 1 склянка; груша – 3 шт.; лимон – 05 шт.; фундук – 50 г; коричневий цукор – 5 ст. ложок; мелена кориця – щіпка; крохмаль – 2 ст. ложки; масло вершкове – 2 ст. ложки; цукрова пудра – за смаком. Приготування Як приготувати грушевий штрудель? Лимонну цедру подрібнюємо на терочке, а з лимона видавлюємо сік з половинки. Груші промиваємо, обсушуємо рушником, видаляємо серцевини і нарізаємо великими шматочками. Потім викладаємо в миску, додаємо журавлину, цедру і сік лимона, кидаємо розмелений і обсмажений фундук, цукру і корицю. Листкове тісто розморожуємо і розкачуємо на чистому кухонному рушник як можна тонше. Тепер промазуємо поверхню розтопленим вершковим маслом, розподіляємо рівномірно начинку, залишаючи невеликі відступи з країв. Притрушуємо злегка крохмалем і обережно згортаємо рулет. Защипуємо краю і переносимо заготовку на застелене папером деко. Посипаємо грушевий штрудель з листкового тіста залишилися коричневим цукром і запікаємо приблизно 45 хвилин при температурі 180 градусів. Злегка остиглий десерт прикрашаємо цукровою пудрою і меленою корицею.
Рецепт грушевого штруделя з листкового тіста в мультиварці
Інгредієнти: листкове готове тісто – 500 г; груша – 3 шт.; лимон – 1 шт.; мед – 3 ст. ложки; цукор коричневий; родзинки і горіхи – за смаком. Приготування Отже, спочатку давайте підготуємо начинку: груші обполіскуємо, витираємо рушником, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими
тонкими шматочками. Родзинки гарненько промиваємо і замочуємо на деякий час у теплій воді, а горіхи подрібнюємо ножем. Тепер дістаємо з холодильника листкове тісто, викладаємо на стіл і розгортаємо в дуже тонкий пласт. Мед, горішки і розм'якшений додаємо ізюм у груші, поливаємо лимонним соком і гарненько перемішуємо начинку. Потім розподіляємо її по раскатанному тіста, посипаємо зверху цукром і скручуємо всі рулетом, гарненько защипывая краю. Після цього поміщаємо грушевий штрудель в чашу мультиварки, зігнувши його по всій поверхні. Закриваємо кришку приладу, виставляємо режим «Випічка» і випікаємо 30 хвилин з обох сторін.