В наш час вишня доступна цілий рік: влітку її можна у великій кількості споглядати на прилавках ринків у свіжому вигляді, а взимку – купувати дбайливо замороженої виробником. Хіба це не прекрасний привід поекспериментувати і насолодитися випічкою з вишнею?
Шоколадний бісквітний пиріг з вишнею
Інгредієнти: Для пирога:
вершкове масло - 110 г; пиво «Гіннес» - 125 мл; борошно 130 г; какао-порошок - 70 г; яйце - 1 шт.; розпушувач - 5 г; цукор - 160 г; сметана - 50 г; вишні без кісточок - 140 р. Для крему:
крем-сир - 250 г; вершкове масло - 85 м; цукрова пудра - 65 р. Приготування Поки духова шафа розігрівається до 180 градусів, покрийте маслом 18 см форму.
Розтопіть масло для бісквіта і збийте з пивом. Окремо змішайте всі сухі інгредієнти, крім цукру, останній слід змішати з яйцем. В олійно-пивну суміш додайте сметану, яйця і всипте сухі інгредієнти. Візьміть 2/3 всіх вишень і додайте їх в тісто, решта нехай залишаться для декору.
Перелийте тісто у обрану форму і випікайте 40 хвилин.
Збийте всі необхідні для крему складові і покрийте отриманою сумішшю верхівку остиглого бісквіта. Довершити ласощі вишнями.
Простий пиріг з листкового тіста з замороженої вишнею
Інгредієнти: лист листкового тіста ; заморожена вишня - 1 1/2 ст.; цукор - 35 г; крохмаль - 5 г; сік лимона - 25 мл; крем-сир - 65 г; цукрова пудра - 30 г; чорний шоколад - 45 р. Приготування Очищені вишні перекладіть в сотейник і посипте крохмалем і цукром. Залийте ягоди соком лимона і томіть на вогні, поки вся рідина не загусне. Розкачайте тісто і змастіть його поверхню збитим з цукром крем-сиром. Шар крему покрийте томленными ягодами і відправте все в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Готову випічку з вишнями можна полити шоколадом.
Заливний пиріг з вишнею
Інгредієнти: вишневе варення - 240 мл; борошно - 310 г; сода - 7 г; розчинна кава - 7 г; какао-порошок - 15 г; кефір - 245 мл; яйця - 3 шт.; цукор - 130 г; сметана - 120 мл Приготування Розігрійте духовку до чергових 180 градусів. Пару яєць збийте з цукром і влийте в суху суміш борошна, какао, кави і соди. Готове тісто розкласти в обраній формі і покрийте шаром заливки з збитою з рештою яйцем сметани. Розкладіть ягоди з вишневого варення і полийте десерт сиропом перед розміщенням в духовці.
Випікайте заливний пиріг 40 хвилин, нарізайте і подавайте лише попередньо охолодивши.