Вернуться назад Распечатать

Випічка з вишнею

Випічка з вишнею
В наш час вишня доступна цілий рік: влітку її можна у великій кількості споглядати на прилавках ринків у свіжому вигляді, а взимку – купувати дбайливо замороженої виробником. Хіба це не прекрасний привід поекспериментувати і насолодитися випічкою з вишнею?

Шоколадний бісквітний пиріг з вишнею


Інгредієнти:
Для пирога:

  • вершкове масло - 110 г;

  • пиво «Гіннес» - 125 мл;

  • борошно 130 г;

  • какао-порошок - 70 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • розпушувач - 5 г;

  • цукор - 160 г;

  • сметана - 50 г;

  • вишні без кісточок - 140 р.


  • Для крему:

  • крем-сир - 250 г;

  • вершкове масло - 85 м;

  • цукрова пудра - 65 р.


  • Приготування
    Поки духова шафа розігрівається до 180 градусів, покрийте маслом 18 см форму.
    Розтопіть масло для бісквіта і збийте з пивом. Окремо змішайте всі сухі інгредієнти, крім цукру, останній слід змішати з яйцем. В олійно-пивну суміш додайте сметану, яйця і всипте сухі інгредієнти. Візьміть 2/3 всіх вишень і додайте їх в тісто, решта нехай залишаться для декору.
    Перелийте тісто у обрану форму і випікайте 40 хвилин.
    Збийте всі необхідні для крему складові і покрийте отриманою сумішшю верхівку остиглого бісквіта. Довершити ласощі вишнями.

    Простий пиріг з листкового тіста з замороженої вишнею


    Інгредієнти:

  • лист листкового тіста ;

  • заморожена вишня - 1 1/2 ст.;

  • цукор - 35 г;

  • крохмаль - 5 г;

  • сік лимона - 25 мл;

  • крем-сир - 65 г;

  • цукрова пудра - 30 г;

  • чорний шоколад - 45 р.


  • Приготування
    Очищені вишні перекладіть в сотейник і посипте крохмалем і цукром. Залийте ягоди соком лимона і томіть на вогні, поки вся рідина не загусне. Розкачайте тісто і змастіть його поверхню збитим з цукром крем-сиром. Шар крему покрийте томленными ягодами і відправте все в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Готову випічку з вишнями можна полити шоколадом.

    Заливний пиріг з вишнею


    Інгредієнти:

  • вишневе варення - 240 мл;

  • борошно - 310 г;
  • Випічка з вишнею

  • сода - 7 г;

  • розчинна кава - 7 г;

  • какао-порошок - 15 г;

  • кефір - 245 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 130 г;

  • сметана - 120 мл


  • Приготування
    Розігрійте духовку до чергових 180 градусів. Пару яєць збийте з цукром і влийте в суху суміш борошна, какао, кави і соди. Готове тісто розкласти в обраній формі і покрийте шаром заливки з збитою з рештою яйцем сметани. Розкладіть ягоди з вишневого варення і полийте десерт сиропом перед розміщенням в духовці.
    Випікайте заливний пиріг 40 хвилин, нарізайте і подавайте лише попередньо охолодивши.