Готуйтеся стати проголошений королем солодощів після серії рецептів шоколадних цукерок своїми руками, яким ми вирішили присвятити цей матеріал. Адже тепер, ласощі в подарунок близьким можна робити вдома з перевірених інгредієнтів і за менші гроші. Передати вам знання французьких шоколатьє не обіцяємо, але деякими секретами поділимося.
Шоколадні цукерки з кремовою начинкою в домашніх умовах
Інгредієнти: Для начинки:
вершкове масло - 55 г; вершковий сир - 90 г; паста з ванільних бобів - 1 1/2 ч. ложки; цукрова пудра - 470 р. Для оболонки:
шоколад - 320 г; рослинна олія - 30 мл Приготування Ніжна начинка з крем-сиром елементарно проста у приготуванні, для неї достатньо лише збити розм'якшене масло разом з вершковим сиром і пастою з ванільних бобів, після чого, не зупиняючи ходу міксера, порціями всипати цукрову пудру. Коли маса почне збиратися разом в досить густий клубок, зупиніть блендер і розподіліть начинку на порції з допомогою чайної ложки. Перед тим, як зробити самі шоколадні цукерки в домашніх умовах, необхідно надати кулькам начинки відпочити в морозильній камері не менше двох годин.
Влийте масло до раскрошенному шоколаду і поставте все на водяну баню. Коли шоколад розтане, покладіть кульку кремової начинки на вилочку і занурте в шоколад. Дайте стекти залишкам, а самій оболонці повністю застигнути.
Шоколадні цукерки з какао з бурбоном своїми руками
Інгредієнти: Для цукерок:
м'яке пісочне печиво - 180 г; горіхова борошно - 45 г; какао-порошок - 10 г; бурбон - 30 мл; згущене молоко - 120 мл; еспресо - 30 мл Для обсипання:
какао, цукрова пудра, подрібнені фісташки - по 35 р. Приготування Якщо у вас є міксер, то ви можете відразу закинути всі інгредієнти для цукерок в чашу і за секунду перетворити їх в липку шоколадну масу. Якщо диво-девайса на кухні немає,
то просто перетворіть печиво в крихту будь-яким зручним способом і змішайте з іншими складовими зі списку. Масу заморозьте пару годин, а потім зліпити з неї сфери. Кожну цукерку обваляйте в горіхах, какао або цукром перед сервіруванням.
Рецепт шоколадних цукерок з чорносливом
Інгредієнти: чорний шоколад - 95 г; чорнослив - 140 г; жменя мигдалю; фісташки - для прикраси. Приготування Всередину кожного чорносливу покладіть мигдаль, після чого занурте цукерки в розтоплений шоколад і посипте крихтою фісташки. Дайте застигнути.