Вернуться назад Распечатать

Шоколадна «Картопля»

Шоколадна «Картопля»
Те, що в усьому світі називають шоколадними трюфелями у нас величають по-простому – «Картопля». Тістечко «Картопля» – радянська класика, яка потихеньку починає забуватися, але найбільш завзяті любителі цього елементарного рецепта досі готують подібне ласощі для себе і своїх дітей. У кожного в основі «Картоплі» лежать різні інгредієнти, рецептами з якими ми приділимо увагу далі.

Рецепт шоколадної «Картоплі»


Цей рецепт «Картоплі», ймовірно, вимагає значно більших витрат часу, ніж його родичі, адже готується він із залишків шоколадного бісквіта.
Інгредієнти:

  • шоколадний бісквіт - 370 г;

  • жирні вершки - 35 мл;

  • коньяк - 30 мл;

  • чорний шоколад - 45 г;

  • цукровий пісок - 40 г;

  • вершкове масло - 90 г;

  • какао-порошок - для декору.


  • Приготування
    Заміною домашньому шоколадному бісквіту може стати магазинний, це зовсім не важливо, оскільки ніжною основі все одно належить перетворитися в крихту. На плиту поставте сотейник з маслом, цукром і шоколадом. Коли цукрових кристалів не буде видно, а шоколад повністю зростає, залийте сумішшю бісквітну крихту і туди ж відправте вершки з коньяком. Сформуйте з суміші тістечка будь-якої форми, обваляйте в какао і залиште в холодильнику до моменту подачі.

    Рецепт шоколадної «Картоплі» з сухарів


    Інгредієнти:

  • хлібні сухарі - 360 г;

  • какао-порошок - 25 г;

  • цукрова пудра - 60 г;

  • вершкове масло - 35 г;

  • чорний шоколад - 55 г;

  • мед - 30 мл


  • Приготування
    Змішайте хлібні сухарі з цукровою пудрою і какао. Поверх каструлі з киплячою водою розтопіть шоколад з вершковим маслом і медом. Отриманої шоколадною сумішшю залийте крихту і ретельно перемішайте всі інгредієнти разом. З клейкої маси зліпити тістечка у формі картопляних бульб і розподіліть їх на деку. Перед подачею шоколадна «Картопля» повинна добре охолонути.

    Шоколадна «Картопля» і печива зі згущеним молоком

    Шоколадна «Картопля»

    Інгредієнти:

  • шоколадне печиво - 380 г;

  • какао-порошок - 10 г;

  • вершкове масло - 40 г;

  • згущене молоко - 170 мл


  • Приготування
    Перед тим, як зробити шоколадну картоплю, перетворіть саму основу – печиво – в крихту будь-яким зручним способом. Далі справа за малим, змішати крихти з какао і потім залити олією і згущеним молоком. З готової маси зліпити тістечка у формі картопляних бульб або скачайте прості сфери. Готову «Картоплю» можна обваляти в какао, вмочити в розтоплений шоколад або посипати кокосом.