Вернуться назад Распечатать

Сирно-шоколадний крем

Сирно-шоколадний крем
Іноді так хочеться зробити на десерт щось не надто солодке, але оригінальне і вишукане. Ми розповімо вам, як приготувати сирно-шоколадний крем, який не забере у вас багато часу, але вийде дивно смачним і ніжним.

Сирно-шоколадний крем для торта


Інгредієнти:

  • сир – 200 г;

  • какао-порошок – 30 г;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • молоко – 100 мл;

  • шоколад – 1 ч. ложка;

  • вершки – 200 мл


  • Приготування
    Какао-порошок змішати з цукровим піском, поступово вливаємо тепле молочко і перемішуємо. Потім додаємо сир, розвести вершками і збиваємо міксером до ніжної однорідної консистенції. Прибираємо крем в холодильник на 15 хвилин, а потім використовуємо для прикраси тортів або просто викладаємо в вазочку, посипаємо шоколадом і подаємо на стіл.

    Сирно-шоколадний крем для дитини


    Інгредієнти:

  • сир нежирний – 400 г;

  • вершки – 05 ст.;

  • цукровий пісок – 05 ст.;

  • мармелад – 100 г;

  • какао – 2 ч. ложки;

  • свіжі фрукти і ягоди – за бажанням;

  • лимон – 05 шт.


  • Приготування
    Отже, сир як слід, розминаємо виделкою, а потім вливаємо вершки, всипаємо цукор і терту лимонну цедру. Потім додаємо сік, какао-порошок і все гарненько збиваємо міксером до однорідного стану. Далі в отриману масу кладемо порізану кубиками мармелад і перекладаємо готовий крем в креманку. Прикрашаємо десерт за вашим бажанням свіжими ягодами і фруктами.

    Рецепт сирно-шоколадного крему


    Інгредієнти:

  • гіркий шоколад – 100 г;

  • сир знежирений – 200 г;

  • молоко – 4 ст. ложки;

  • вершки 35 % – 400 мл;

  • цукор ванільний – 1 пакетик;

  • цукровий пісок – за смаком.
  • Сирно-шоколадний крем


    Приготування
    Трохи шоколаду натираємо на терочке і залишаємо для прикраси. Решті шоколад розламуємо, кладемо в миску і розтоплюємо. Потім поступово підливаємо до шоколаду молоко. Сир гарненько розмішуємо до однорідної консистенції у мисці. Охолоджені вершки збиваємо міксером в круту піну і обережно підмішуємо до сиру. Далі розділяємо крем на дві рівні частини. В одну половинку вливаємо розплавлений шоколад, а до другої додаємо ванільний цукор. Тепер беремо високі келихи і викладаємо в довільному порядку білий і шоколадний крем. Після цього акуратно розмішуємо виделкою, щоб домогтися мармурового ефекту. Готовий десерт прибираємо ненадовго в холодильник і безпосередньо перед подачею на стіл посипаємо приготовленої раніше шоколадною стружкою.