Іноді так хочеться зробити на десерт щось не надто солодке, але оригінальне і вишукане. Ми розповімо вам, як приготувати сирно-шоколадний крем, який не забере у вас багато часу, але вийде дивно смачним і ніжним.
Сирно-шоколадний крем для торта
Інгредієнти: сир – 200 г; какао-порошок – 30 г; цукровий пісок – 100 г; молоко – 100 мл; шоколад – 1 ч. ложка; вершки – 200 мл Приготування Какао-порошок змішати з цукровим піском, поступово вливаємо тепле молочко і перемішуємо. Потім додаємо сир, розвести вершками і збиваємо міксером до ніжної однорідної консистенції. Прибираємо крем в холодильник на 15 хвилин, а потім використовуємо для прикраси тортів або просто викладаємо в вазочку, посипаємо шоколадом і подаємо на стіл.
Сирно-шоколадний крем для дитини
Інгредієнти: сир нежирний – 400 г; вершки – 05 ст.; цукровий пісок – 05 ст.; мармелад – 100 г; какао – 2 ч. ложки; свіжі фрукти і ягоди – за бажанням; лимон – 05 шт. Приготування Отже, сир як слід, розминаємо виделкою, а потім вливаємо вершки, всипаємо цукор і терту лимонну цедру. Потім додаємо сік, какао-порошок і все гарненько збиваємо міксером до однорідного стану. Далі в отриману масу кладемо порізану кубиками мармелад і перекладаємо готовий крем в креманку. Прикрашаємо десерт за вашим бажанням свіжими ягодами і фруктами.
Рецепт сирно-шоколадного крему
Інгредієнти: гіркий шоколад – 100 г; сир знежирений – 200 г; молоко – 4 ст. ложки; вершки 35 % – 400 мл; цукор ванільний – 1 пакетик; цукровий пісок – за смаком. Приготування Трохи шоколаду натираємо на терочке і залишаємо для прикраси. Решті шоколад розламуємо, кладемо в миску і розтоплюємо. Потім поступово підливаємо до шоколаду молоко. Сир гарненько розмішуємо до однорідної консистенції у мисці. Охолоджені вершки збиваємо міксером в круту піну і обережно підмішуємо до сиру. Далі розділяємо крем на дві рівні частини. В одну половинку вливаємо розплавлений шоколад, а до другої додаємо ванільний цукор. Тепер беремо високі келихи і викладаємо в довільному порядку білий і шоколадний крем. Після цього акуратно розмішуємо виделкою, щоб домогтися мармурового ефекту. Готовий десерт прибираємо ненадовго в холодильник і безпосередньо перед подачею на стіл посипаємо приготовленої раніше шоколадною стружкою.