Вернуться назад Распечатать

Крем «Рафаелло»

Крем «Рафаелло»
Любите цукерки «Рафаелло»? Ті, хто люблять, легко можуть приготувати вишукані домашні десерти з практично таким же смаком. Для цього приготуємо крем «Рафаелло» з кокосовою стружкою. Його можна використовувати для тортів і тістечок, або як самостійний десерт, наприклад, подати з кавою або чаєм.
Розповімо, як приготувати крем «Рафаелло» в домашніх умовах.
В даний час широко популяризирован рецепт крему «Рафаелло» з використанням відомих консервів « Згущене молоко з цукром». Крем з цим компонентом виходить нудотним і дещо грубуватим, далеким від автентичного смаку «Рафаелло». Крім того, смак згущеного молока, популярного радянського ласощі, подобається далеко не всім, та й зараз готують цей культовий продукт, не завжди керуючись ГОСТами.
Для приготування по-справжньому ніжного і легкого крему «Рафаелло» набагато краще використовувати натуральні молочні вершки високої або середньої жирності.

Рецепт ніжного крему «Рафаелло» з кокосовою стружкою


Інгредієнти:

  • кокосова стружка – 40-100 г;

  • вершки натуральні молочні середньої або високої жирності-200 мл;

  • білий шоколад – плитка вагою близько 80 г або 100.


  • Додаткові інгредієнти:

  • ром білий або золотистий – 1-2 ч. ложки;

  • ваніль – 1 дрібка;

  • ядра мигдалю розтерті в пасту – до 20 р.


  • Приготування
    Якщо готуємо крем для самостійного десерту візьмемо більше кокосової стружки.
    Готуємо в емальованому, скляній або керамічній посудині. Ламаємо білий шоколад розтоплюємо його у вершках на малому вогні (ще краще робити це на водяній бані). Заливаємо кокосову стружку вершковою сумішшю. Можна додати необов'язкові компоненти і перемішати. Накриємо ємність кришкою і дочекаємося, поки вона охолоне. Якщо, на вашу думку, недостатньо густий крем, помістимо ємність в холодильник на деякий час. З загустів крему можна робити цукерки у формі кульок: порцію густого крему беремо ложкою, відокремлюємо і обвалюємо в кокосовій стружці.
    Крем «Рафаелло»

    Оскільки в наведеному рецепт крему «Рафаелло» ми використовували готовий білий шоколад, продукт з достатньою солодкістю, цукор можна не включати до складу крему. Проте якщо з вашої точки зору крем вийшов недостатньо солодким можна додати в нього не більше 2 столових ложок цукру (краще у вигляді пудри). Додаємо пудру після того, як розтопили білий шоколад у вершках, Щоб визначити бажану кількість цукру, спочатку спробуйте суміш на смак.
    Готовий крем «Рафаелло» використовуємо в побудові тортів і тістечок або подаємо до кави, чаю, або ройбушу, також його смачно їсти, намазуючи на прісні крекери, або просто ложечкою.