Любите цукерки «Рафаелло»? Ті, хто люблять, легко можуть приготувати вишукані домашні десерти з практично таким же смаком. Для цього приготуємо крем «Рафаелло» з кокосовою стружкою. Його можна використовувати для тортів і тістечок, або як самостійний десерт, наприклад, подати з кавою або чаєм.
Розповімо, як приготувати крем «Рафаелло» в домашніх умовах.
В даний час широко популяризирован рецепт крему «Рафаелло» з використанням відомих консервів « Згущене молоко з цукром». Крем з цим компонентом виходить нудотним і дещо грубуватим, далеким від автентичного смаку «Рафаелло». Крім того, смак згущеного молока, популярного радянського ласощі, подобається далеко не всім, та й зараз готують цей культовий продукт, не завжди керуючись ГОСТами.
Для приготування по-справжньому ніжного і легкого крему «Рафаелло» набагато краще використовувати натуральні молочні вершки високої або середньої жирності.
Рецепт ніжного крему «Рафаелло» з кокосовою стружкою
Інгредієнти: кокосова стружка – 40-100 г; вершки натуральні молочні середньої або високої жирності-200 мл; білий шоколад – плитка вагою близько 80 г або 100. Додаткові інгредієнти:
ром білий або золотистий – 1-2 ч. ложки; ваніль – 1 дрібка; ядра мигдалю розтерті в пасту – до 20 р. Приготування Якщо готуємо крем для самостійного десерту візьмемо більше кокосової стружки.
Готуємо в емальованому, скляній або керамічній посудині. Ламаємо білий шоколад розтоплюємо його у вершках на малому вогні (ще краще робити це на водяній бані). Заливаємо кокосову стружку вершковою сумішшю. Можна додати необов'язкові компоненти і перемішати. Накриємо ємність кришкою і дочекаємося, поки вона охолоне. Якщо, на вашу думку, недостатньо густий крем, помістимо ємність в холодильник на деякий час. З загустів крему можна робити цукерки у формі кульок: порцію густого крему беремо ложкою, відокремлюємо і обвалюємо в кокосовій стружці.
Оскільки в наведеному рецепт крему «Рафаелло» ми використовували готовий білий шоколад, продукт з достатньою солодкістю, цукор можна не включати до складу крему. Проте якщо з вашої точки зору крем вийшов недостатньо солодким можна додати в нього не більше 2 столових ложок цукру (краще у вигляді пудри). Додаємо пудру після того, як розтопили білий шоколад у вершках, Щоб визначити бажану кількість цукру, спочатку спробуйте суміш на смак.
Готовий крем «Рафаелло» використовуємо в побудові тортів і тістечок або подаємо до кави, чаю, або ройбушу, також його смачно їсти, намазуючи на прісні крекери, або просто ложечкою.