Пампушки на кефірі – приголомшливо смачне ласощі, яке з легкістю можна приготувати в будь-який момент. Побалуйте себе і своїх рідних цим прекрасним стравою. На аромат такої випічки збіжаться не тільки ваші родичі, але і сусіди.
Пампушки на кефірі в духовці
Інгредієнти: кефір – 500 мл; яйце – 3 шт.; мак – для прикраси; борошно – 3 ст.; цукровий пісок – 05 ст.; сода – щіпка; рослинне масло. Приготування У каструльці змішуємо до однорідного стану сметани, 2 яйця, щіпку солі, соду і цукровий пісок. Потім поступово всипаємо в цю суміш борошно і замішуємо тісто. Розкачуємо його в пласт і розрізаємо на неширокі прямокутні смужки. В середині кожного прямоугольничка робимо ножем дірку і протягуємо через неї одну частину тіста. Розкладаємо все на деко, змащуємо збитим яйцем і посипаємо зверху маком. Готуємо пампушки в духовці близько 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Домашні пампушки на кефірі
Інгредієнти: кефір – 05 л; сода – щіпка; сіль – щіпка; цукровий пісок – 2 ст. ложки; борошно. Приготування Пропонуємо ще один спосіб, як приготувати пампушки на кефірі. Домашній кефір виливаємо в миску, додаємо соду, трохи солі, цукру, додаємо борошно і замішуємо однорідне еластичне тісто. Потім розділяємо його на частини і розкачуємо за розміром сковороди товщиною приблизно в 1 см Кожний пласт проколюємо виделкою і смажимо на сухій сковороді з обох сторін. Подаємо гарячі смажені пампушки на кефірі зі сметаною, медом або варенням до гарячого чаю або какао.
Пампушки на кефірі з сиром
Інгредієнти: кефір – 800 мл; борошно – 700 г; сир – 400 г; яйце – 2 шт.; рослинна олія – 6 ст. ложок; цукор – 05 склянки; сіль – 1 ст. ложка; сода – щіпка. Приготування Кефір з'єднуємо з яйцями, додаємо рослинне масло, цукровий пісок і сіль. Ретельно збиваємо все віночком, всипаємо борошно, соду і за допомогою ложки замішуємо тісто. Потім додаємо тертий сир, ретельно перемішати змащеній маслом рукою і прибираємо тісто на півгодини на холод. Смажимо пампушки на сковороді з гарячим рослинним маслом з двох боків до появи рум'яної скоринки.
Пампушки на кефірі без яєць
Інгредієнти: кефір – 2 ст.; сіль – щіпка; цукор – 05 склянки; пекарський порошок – 1 пакетик; борошно – 600 г; рослинне масло – 2 ст. ложки. Приготування У кефір насипаємо цукор, кладемо дрібку солі, додаємо пекарський порошок, і поступово підсипаючи борошно, замішуємо м'яке тісто. Після цього накриваємо його чистим рушником і залишаємо на 30 хвилин на столі. Потім відриваємо від тесту по невеликому шматочку, розкачуємо його в коржик і обсмажуємо на рослинному маслі. В центрі кожної пампушки робимо невеликий надріз, щоб при смаженні тісто сильно не піднімалося. Подаємо випічку гарячої разом з варенням або сметаною.
Рецепт пампушок на кефірі
Інгредієнти: кефір – 500 мл; цукровий пісок – 05 ст.; ванільний цукор – за смаком; яйце – 2 шт.; розпушувач – 1 ч. ложка; кориця – щіпка; борошно – 2 ст.; рослинне масло – для смаження; сіль – щіпка; цукрова пудра – за бажанням. Приготування Розглянемо простий спосіб, як випекти пампушки на кефірі. У кефір кладемо сіль, цукор, розпушувач, збиті окремо яйця, ванілін за смаком і мелену корицю. Все ретельно перемішуємо і поступово всипаємо просіяне борошно. Обсяг борошна повинен бути таким, щоб у результаті тісто для пампушок на кефірі вийшло еластичним, м'яким і не буде липнути до рук. З отриманого тіста формуємо кулю і поділяємо його на невеликі однакові шматочки. Скачуємо з них маленькі кульки, робимо в центрі кожного отвір і обсмажуємо в олії. Готові солодкі пампушки на кефірі викладаємо на красиве блюдо і посипаємо цукровою пудрою.