Ароматні булочки з повидлом - страва поза часом. Смачні і ніжні, вони дарують відчуття дитинства. Чому б не поринути в ностальгію і не спекти справжні бабусині пиріжки. Особливо актуальний цей рецепт для тих, у кого з самої зими застоялася пара баночок повидла. Як спекти булочки з повидлом читайте нижче.
Рецепт смачних булочок з повидлом
Інгредієнти: борошно - 600 г; дріжджі (сухі) - 2 1/4 ч. ложки; цукор - 4 ст. ложки; сіль - 1/2 ч. ложки; молоко - 2 ст.; яйця - 2 шт.+1 яєчний жовток; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; рослинне масло - 100 мл; повидло - 1 ст.; цукрова пудра. Приготування Тісто на булочки з повидлом готується за досить стандартній схемі. Спершу у мисці з'єднуємо просіяне борошно, дріжджі, сіль і цукор. Окреме з'єднуємо тепле молоко з яйцями, маслом і ванільним екстрактом. Акуратно вливаємо молочну суміш до сухих інгредієнтів і починаємо замішувати тісто. Готове тісто виходить липким і досить м'яким.
Тепер грудку тіста слід помістити в змащену рослинним маслом глибоку миску і накрити харчовою плівкою. Накрите тісто має постояти в теплі близько години, або до тих пір, поки не подвоїться в розмірі.
Свіже і піднялося тісто розкачуємо, при необхідності можна підсипати трохи борошна. Розкатане тісто ділимо на квадрати десь 7х7 див.
У центр кожного квадрата кладемо повидло (1 1/2 ч. ложки буде достатньо). Кожен квадрат защипуємо і укладаємо зліплений пиріжок защипами вниз на присипаний борошном деко. Щоб булочка вийшла рум'яної, її слід змастити невеликою кількістю рослинної олії, або збитим яйцем. Готові булочки випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин або до золотистого кольору, після чого посипаємо булочки цукровою пудрою.
Як приготувати булочки з повидлом?
Інгредієнти: борошно - 3 ст.; дріжджі (сухі) - 7 г; молоко - 1 1/4 ст.; масло - 3 ст. ложки; цукор - 1/4 ст.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; сіль - 1 ч. ложка; повидло; пелюстки мигдалю. Приготування У мисці змішати просіяне борошно з сіллю, цукром і дріжджами. Додаємо в суміш м'яке масло, ваніль і тепле молоко. Замішуємо тісто з отриманої суміші. Готове тісто накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 1 годину.
Після закінчення часу ділимо тісто на порції, кожну таку порцію скачуємо в ковбаску і розгортаємо в довгасту корж. Розмазуємо повидло по всій поверхні коржа, скручуємо в рулет і злегка сплющує готову булочку. Залишаємо тісто піднятися вдруге, накривши булочки плівкою і залишивши на 35 хвилин. Після, посипаємо булочки мигдалем і випікаємо при 180 градусах 20-25 хвилин.
Здобні булочки з яблучним повидлом
Інгредієнти: борошно - 750 г; молоко - 500 мл; дріжджі (сирі) - 25 г; сіль - 1 ч. ложка; цукор - 1/2 ст.; яйце - 1 шт.; маргарин - 300 г; розпушувач - 8 г; рослинна олія; яблучне повидло. Приготування Масло і молоко ставимо на водяну баню і злегка підігріваємо. У теплу суміш кладемо дріжджі і перемішуємо. Додаємо в основу сіль, цукор, збите яйце.
Борошно просіваємо з розпушувачем і порціями додаємо до тіста, постійно збиваючи його міксером. Після внесення всієї норми борошна продовжуємо вимішування ще 15 - 20 хвилин, після чого тісто викладаємо у змащену маслом форму, накриваємо плівкою і залишаємо в теплі на 1 годину.
Тепер готове тісто можна поділити на порції і скачати в кульки. Кульки розгортаємо в коржі , або просто сплющує долонями.
У центр кладемо ложку яблучного повидла і защипуємо краю булочки. Можна зробити і більш оригінальну ліпнину, наприклад надрізати краї булочки вертикально, і просунути отримані петлі один в одного так, щоб повидло випирало на поверхні.
Булочки з повидлом слід випікати в духовці при 180 градусах до зарум'янювання. Щоб поверхня булочки стала золотистою і блискучою, її можна змастити рослинним маслом, або збитим яйцем.