Вироби, приготовлені з готового листкового тіста, виходять дуже смачними і повітряними, а господині не потрібно витрачати на кухні багато часу і сил. Давайте дізнаємося з вами, як з листкового тіста приготувати пиріжки з різними начинками, які не залишать нікого байдужими.
М'ясні пиріжки з листкового тіста
Інгредієнти: яйце куряче – 1 шт.; магазинне листкове тісто – 500 г; свино-яловичий фарш – 500 г; рис – 100 г; цибулина – 1 шт.; спеції. Приготування Отже, з морозилки заздалегідь дістаємо листкове тісто і залишаємо його розморожуватися. Цим часом відварюємо в підсоленій воді необхідну кількість рису, до готовності. М'ясний фарш обсмажуємо на окремій сковорідці в невеликій кількості рослинного масла, підсолюємо і поперчив за смаком. Чистимо цибулину, шаткуємо кубиками і пасеруємо до золотистого кольору. Далі з'єднуємо в глибокій мисці фарш з цибулею, додаємо до цієї суміші варений рис, ретельно розмішуємо отриману начинку і залишаємо остигати. Листкове тісто акуратно розкочуємо качалкою в одному напрямку і розрізаємо на невеликі прямокутники. Після цього на кожен, з одного боку, викладаємо начинку і ліпимо пиріжки, гарненько скріплюючи краю. Тепер викладаємо вироби на змащений маслом деко і залишаємо постояти хвилин 20. Яйце гарненько збиваємо вінчиком і промазуємо поверхню. Випікаємо пиріжки з листкового магазинного тесту хвилин 20 при температурі близько 180 °С
Яблучні пиріжки з листкового тіста
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто – 500 г; свіжі яблука – 700 г; кориця перемелена – 10 г; лимонний сік; цукровий пісок – 100 г; яйце – 1 шт. Приготування Перед приготуванням печених пиріжків дістаємо з морозилки тісто листкове і залишаємо його підтавати. А цим часом приготуємо поки з вами начинку. Для цього беремо яблука, миємо, очищаємо від шкірки і акуратно видаляємо серцевину. Потім нарізаємо фрукти невеликими кубиками і скроплюємо лимонним соком. Після цього присипаємо стіл борошном, розкачуємо тісто і розрізаємо на квадратики. Далі на кожен кладемо ложку подрібнених яблук, посипаємо цукром, корицею і ліпимо конвертики, склеюючи спочатку перші два протилежних кінця тесту, а потім два інших кінчика. Викладаємо пиріжки із замороженого листкового тіста на деко, застелене попередньо спеціальним папером. Змащуємо верхівки заготовок збитим яєчним жовтком і відправляємо все в гарячу духовку на 20 хвилин. Готові пиріжки перекладаємо на блюдо і за бажанням посипаємо зверху цукровою пудрою.
Смажені пиріжки з листкового тіста
Інгредієнти: тісто листкове – 500 г; масло вершкове – 150 г; яйце – 2 шт.; сир бринза – 300 г; свіжа м'ята – за смаком. Приготування Поки ми з вами будемо готувати начинку для пиріжків, листкове тісто розморожуємо, діставши заздалегідь їх холодильника. Отже, бринзу добре розминаємо виделкою, додаємо розм'якшене вершкове масло, розбиваємо яйця
і кидаємо дрібненько нарізані м'ятні листя. Приправляємо сіллю і перцем, ретельно перемішуючи. Розморожене листкове тісто виймаємо з упаковки, розгортаємо і розкачуємо на столі тонким шаром. Далі гострим ножем розрізаємо пласт на рівні квадратики і на середину кожної заготовки викладаємо сирну начинку. Загортаємо тісто по діагоналі і міцно защипуємо краю, формуючи трикутні пиріжки. На сковороду наливаємо олію, розігріваємо його гарненько, викладаємо наші заготовки і обсмажуємо з усіх боків до появи рум'яної скоринки. Після цього перекладаємо пиріжки на серветку, щоб позбутися від надлишку жиру.