Навіть незважаючи на те, що випічка, як правило, вимагає величезних витрат часу на своє приготування, сучасні господині і професійні кулінари вже давно зуміли придумати способи перехитрити технологічні премудрості і готувати страви швидко і без втрати якості. Далі ми поговоримо про рецепти швидких булочок.
Випічка на швидку руку: булочки
Інгредієнти: борошно - 120 г; розпушувач - 5 г; сода - 6 г; тертий пармезан - 35 г; сир з травами (плавлений) - 65 г; молоко - 110 мл; яйце - 1 шт. Приготування Виставляємо температуру духовки на позначку 180°С, а самі беремося за тісто. За допомогою блендера, або вручну, спершу змішуємо сухі інгредієнти, а вже потім додаємо до них рідини. Коли тісто стане гладким, перекладаємо його на ледь посипаний борошном або манкою стіл і розкачуємо до товщини в кілька сантиметрів. Нарізаємо кружечками і розподіляємо на деку.
Випікаємо смачні булочки на швидку руку 15 хвилин, а після, поки гарячі, змащуємо розтопленим маслом.
Здобні булочки на швидку руку
Інгредієнти: Для булочок:
борошно - 360 г; цукор - 45 г; вершкове масло - 35 г; молоко - 210 мл; яйце - 1 шт.; ванілін; дріжджі - 4 р. Для глазурі:
мед - 120 мл; вершкове масло - 28 г; кориця мелена - 7 р. Приготування Довівши температуру духовки до позначки 180°С, змащуємо форму для мафінів з 12 осередками маслом. В чашу кухонного блендера закладаємо борошно з цукром і дріжджами, заливаємо все теплим молоком, кладемо яйце і м'яке масло. Для аромату використовуйте ванілін або ванільну есенцію. Замісіть однорідне тісто близько 10 хвилин. Тісто розділіть на 12 порцій (десь по столовій ложці) і дайте підійти до подвоєння в обсязі, а позику випікайте 12-15 хвилин. Булочки відразу ж перекладіть на тарілку і полити глазур'ю з суміші меду з розтопленим маслом і кориці.
Солодкі міні-булочки з корицею на швидку руку
Інгредієнти: Для булочок:
борошно - 420 г; розпушувач - 11 г; яйця курячі - 2 шт.; вершкове масло - 123 г; йогурт або сметана - 145 г; цукор - 80 р. Для начинки:
вершкове масло - 50 г; цукор - 120 г; кориця - 7 р. Приготування Всі інгредієнти зі списку для булочок з'єднуємо разом з допомогою міксера, скачуємо тісто разом і залишаємо в теплі хвилин на 15-20. Ділимо тісто на 3 частини, кожну формуем качалкою в прямокутник, заправляємо сумішшю масла, кориці і цукру, а потім згортаємо в «равлика». Нарізаємо рулети шматочками завдовжки 2-25 см і розкладаємо на пергаменті. Випікаємо 22 хвилини при 150°С, попередньо покривши поверхню невеликою кількістю молока або збитим яйцем.
Булочки на швидку руку – рецепт
Інгредієнти: Для булочок:
вершкове масло - 170 г; цукор - 60 г; горіхи - 50 г; листкове тісто (заморожене) - 1 упаковка. Для начинки:
вершкове масло - 34 м; цукор - 125 г; кориця - 7 г; родзинки - 80 р. Приготування Доводимо температуру духовки до 200°С. Масло розтираємо з цукром і викладаємо по чайній ложці суміші на дно форми для мафінів. Туди ж відправляємо горішки. Після випікання масло з цукром перетворяться в золотисту карамель, яка буде покривати булочки глянцем.
Залишки цукру з'єднуємо з корицею. Тісто розморожуємо і викладаємо на припорошений борошном стіл. Змащуємо тісто половиною масляної суміші, розподіливши її таким чином, щоб залишити один край вільним, шириною в 25 см. Поверх масляного шару викладаємо родзинки, який, при необхідності, слід попередньо розпарити.
Звертаємо пласт тесту «равликом» і нарізаємо його шматочками висотою вашу форму. «Равлики» з тіста кладемо в осередку форми і змащуємо залишилися олією. Поверх розкладаємо половину родзинок. Випікаємо швидкий булочки півгодини, а перед витягом з форми чекаємо 5 хвилин.