Булочки з листкового тіста виручать вас у самих непередбачених ситуаціях. Готуються вони дуже швидко, а виходять неймовірно ароматними, пишними і смачними. Давайте розглянемо з вами кілька способів їх приготування.
Булочки з готового листкового тіста з фаршем
Інгредієнти: листкове заморожене тісто – 500 г; м'ясо – 300 г; цибулина – 1 шт.; часник – 3 зубчики; яйце – 1 шт.; кунжут – 50 г; спеції; свіжа зелень. Приготування Листкове тісто виймаємо заздалегідь з морозилки і залишаємо розморожуватися. Цим часом готуємо начинку: цибулю і часник очищаємо і разом з м'ясом подрібнюємо через м'ясорубку. Тепер додаємо у фарш рубану зелень, підсолюємо і перчимо за смаком. Обсмажуємо м'ясну начинку на сковорідці в рослинному маслечко, а потім залишаємо остигати. Тісто розкачуємо, ріжемо невеликими квадратиками і на кожен кладемо начинку. Скріплюємо краю тесту зверху, промазуємо збитим яйцем, присипаємо кунжутом і випікаємо красиві булочки з листкового тіста в духовці.
Булочки з бездріжджового листкового тіста
Інгредієнти: бездріжджове заморожене листкове тісто – 500 г; борошно вищого сорту – 30 г; яйце – 1 шт.; сир маскарпоне – 200 г; сир твердих сортів – 50 г; зелень свіжа. Приготування М'який вершковий сир викладаємо в пиалку, додаємо рубану свіжу зелень і все ретельно перемішуємо. Розморожене заздалегідь листкове тісто виймаємо з упаковки, викладаємо на стіл і розкачуємо скалочкой в тоненький пласт, товщиною близько 05 див. Тепер рясно змащуємо поверхню сирною масою. Твердий сир нарізаємо невеликими пластинами і викладаємо зверху на начинку. Потім згортаємо виріб в рулетик і нарізаємо однаковими шайбами. Кожен шматочок викладаємо на деко, промазуємо сумішшю збитого яйця і випікаємо сирні булочки з листкового тіста в духовій шафі близько півгодини.
Рецепт булочок з листкового тіста з вершковим сиром
Інгредієнти: листкове тісто – 2 шт.; гуава в сиропі – 1 баночка; лимонний сік – 1 ч. ложка; сир вершковий – 350 г; цукрова дрібна пудра – 05 ст. Приготування Духовку заздалегідь запалюємо і залишаємо розігріватися приблизно до 220°С. Деко покриваємо спеціальним папером. У блендер викладаємо гуаву з сиропом, додаємо свіжий лимонний сік і розмішуємо до однорідної маси. Вершковий сир розтираємо міксером з цукровою пудрою до кремової консистенції. Робочу поверхню припорашиваем злегка борошном, викладаємо листи листкового тіста, розкачуємо їх і розрізаємо на невеликі однакові квадратики. В серединку кожного викладаємо кілька ложок вершковою суміші і трохи солодкого варення. Промазуємо краї квадратів холодною водою і загортаємо, як буріто. Тепер викладаємо заготовки на деко і ставимо в гарячу духовку на 25 хвилин.
Безпосередньо перед подачею до чаю, посипаємо солодкі булочки з листкового тіста цукровою пудрою і викладаємо на плоску тарілку.
Смачні булочки з листкового тіста з корицею
Інгредієнти: листкове тісто – 500 г; яйце – 1 шт.; цукор – 100 г; мелена кориця – 1 ст. ложка. Приготування Тісто заздалегідь розморожуємо і трохи розкочуємо качалкою. Цукор з'єднуємо з меленою корицею і рівномірно присипаємо цією сумішшю пласт. Потім згортаємо його рулетиком і гострим ножем розрізаємо на однакові шматочки. Деко промазуємо маслом, викладаємо на неї наші заготовки на відстані і залишаємо на півгодини. Перед випічкою покриваємо булочки збитим яйцем і відправляємо в добре розігріту духовку на 15 хвилин. Готові гарячі вироби прикрашаємо дрібної цукровою пудрою і запрошуємо всіх на чаювання.