Вернуться назад Распечатать

Брауні з волоськими горіхами

Брауні з волоськими горіхами
Брауні – традиційна випічка в США, Великобританії, Канаді та інших британських домініонах, в даний час популярна в багатьох країнах Світу. Чому? Шоколадний (або шоколадне) брауні – це дуже смачно.
Брауні являє собою кондитерський виріб у вигляді шоколадного печива, тістечок або порціонних шматків нарізаного шоколадного торта або кексу характерного коричневого кольору (звідки і назва).
Зрозуміло, шоколадний брауні виходить ще смачніше, якщо готувати його з горіхами. Така випічка особливо хороша під чай або каву, до сніданку або ланчу, ваші домашні та гості безумовно оцінять шоколадний брауні по достоїнству. Особливо зрадіють діти.

Шоколадний брауні з волоськими горіхами – рецепт


Якщо слово «шоколадний» в чоловічому роді, а не у середньому, значить, ми маємо на увазі кекс або торт, а не печиво.
Інгредієнти:

  • шоколад темний готовий – близько 200 г (в принципі, можна замінити сумішшю якісного какао-порошку з цукром);

  • масло вершкове або густі вершки – 200 г;

  • цукор-пісок – близько 150 г;

  • яйце куряче – 2-3 шт.;

  • борошно пшеничне високосортна – близько 150 г;

  • горіхи волоські (мелені ядра) – близько 150-200 г;

  • сода, погашена соком лимона – 1 щіпка;

  • кориця 1-3 щіпки;

  • ром темний або бренді – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Шоколад поламаємо на шматочки і розтопити їх в окремій мисці, помістивши її дном у велику ємність з гарячою водою. Додамо вершкове масло, цукор, ром, корицю і перемішати.Злегка суміш остудимо, щоб яйця при додаванні не згорнулися. Введемо горіхи, яйця, гашену соду і борошно. Добре б промесить тісто міксером, щоб було пишніше.
    Заливаємо тісто в невисоку форму, змащену маслом (силіконові форми можна не змащувати).
    Випікати горіхово-шоколадний брауні будемо в духовій шафі, розігрітій до температури 170-200°С. Готовність кексу перевіряємо протикаючи сірником, якщо вона суха, значить, кекс готовий. Перед розрізанням його краще остудити. Можна розрізати кекс на два окремих коржа-млинця і промазати його зсередини кремом (шоколадним або вершковим або фруктовим, добре, якщо крем на
    Брауні з волоськими горіхами
    основі желатину). Рясно промазав нижній корж, покладемо на нього верхній. Верх отриманого торта можна полити кремом або шоколадною горіховою глазур'ю, добре і присипати тертим шоколадом і подрібненими горіхами.
    Остиглий шоколадно-горіховий брауні-торт розрізає на окремі шматки і подаємо з чаєм або іншими гарячими підбадьорливими напоями. Чай або каву можна додати трохи рому або бренді – буде дуже смачно. Такий ланч або перекус чудово підходить для холодних промозглих днів.
    До речі, брауні непогано виходить і в мікрохвильовці (значно швидше, ніж у звичайній духовці).