Дуже складно уявити традиційне італійське ласощі без маскарпоне , а подібні рецепти існують і успішно поширюються. Причина проста – вершковий сир широко доступний далеко не в кожній країні, так і прибирати з рахунків людей, які не вживають продукти тваринного виробництва теж не варто. Саме для них і всіх тих, хто хоче приготувати тірамісу без маскарпоне ми і зібрали наступні рецепти.
Простий рецепт тірамісу без маскарпоне
Інгредієнти: горіхи кешью - 2 ст.; в'ялені фініки великі - 4 шт.; рослинна олія - 60 мл; свіжозварену каву - 240 мл; цукор - 5 г; какао-порошок - 30 г; кленовий сироп - 15 мл; печиво - 10-12 шт. Приготування Перед тим, як приготувати тірамісу без маскарпоне, горіхи слід замочити і залишити в холодильнику на ніч. Вимочені горіхи на наступний день промиваємо і збиваємо високошвидкісним блендером з 240 мл води, половиною масла і фініками (без кісточки). Натуральний і корисний крем для тірамісу без маскарпоне готовий!
Окремо змішуємо какао з кленовим сиропом і залишилися олією. Кава подслащиваем.
На дно креманки або склянки кладемо крихти з печива, просочуємо її невеликою кількістю кави, зверху покриваємо кремом з горіхів, за ним – суміш з какао. Повторюємо шар горіхового крему, посипаємо все печивом і прикрашаємо какао або шоколадом.
Швидкий рецепт тірамісу з вершками без маскарпоне
Інгредієнти: горіхи пекан - 1 /2 ст.; жирні вершки - 120 мл; цукор - 20 г; печиво; кава - 55 мл; йогурт - 180 г; какао-порошок - 5 р. Приготування Вершки збиваємо до стійкої піни і з'єднуємо з йогуртом. Додаємо трохи цукру в каву і просочуємо напоєм перший шар печива. Зверху викладаємо половину горіхів і крему. Повторюємо шар і прикрашаємо десерт какао.