Вернуться назад Распечатать

Тірамісу без маскарпоне

Тірамісу без маскарпоне
Дуже складно уявити традиційне італійське ласощі без маскарпоне , а подібні рецепти існують і успішно поширюються. Причина проста – вершковий сир широко доступний далеко не в кожній країні, так і прибирати з рахунків людей, які не вживають продукти тваринного виробництва теж не варто. Саме для них і всіх тих, хто хоче приготувати тірамісу без маскарпоне ми і зібрали наступні рецепти.

Простий рецепт тірамісу без маскарпоне


Інгредієнти:

  • горіхи кешью - 2 ст.;

  • в'ялені фініки великі - 4 шт.;

  • рослинна олія - 60 мл;

  • свіжозварену каву - 240 мл;

  • цукор - 5 г;

  • какао-порошок - 30 г;

  • кленовий сироп - 15 мл;

  • печиво - 10-12 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати тірамісу без маскарпоне, горіхи слід замочити і залишити в холодильнику на ніч. Вимочені горіхи на наступний день промиваємо і збиваємо високошвидкісним блендером з 240 мл води, половиною масла і фініками (без кісточки). Натуральний і корисний крем для тірамісу без маскарпоне готовий!
    Окремо змішуємо какао з кленовим сиропом і залишилися олією. Кава подслащиваем.
    На дно креманки або склянки кладемо крихти з печива, просочуємо її невеликою кількістю кави, зверху покриваємо кремом з горіхів, за ним – суміш з какао. Повторюємо шар горіхового крему, посипаємо все печивом і прикрашаємо какао або шоколадом.

    Швидкий рецепт тірамісу з вершками без маскарпоне


    Інгредієнти:
    Тірамісу без маскарпоне


  • горіхи пекан - 1 /2 ст.;

  • жирні вершки - 120 мл;

  • цукор - 20 г;

  • печиво;

  • кава - 55 мл;

  • йогурт - 180 г;

  • какао-порошок - 5 р.


  • Приготування
    Вершки збиваємо до стійкої піни і з'єднуємо з йогуртом. Додаємо трохи цукру в каву і просочуємо напоєм перший шар печива. Зверху викладаємо половину горіхів і крему. Повторюємо шар і прикрашаємо десерт какао.