Шоколадний сметанник відрізняється своїм ніжним смаком і чудовим ароматом. Він простий у приготуванні і не потребує багато витрат, зате стане для вас просто знахідкою для будь-якого чаювання в колі родини або друзів. Давайте розглянемо з вами, як приготувати шоколадний сметанник.
Рецепт шоколадного сметанного торта
Інгредієнти: Для тіста:
куряче яйце – 2 шт.; какао – 2 ст. ложки; молоко – 50 мл; сметана – 200 мл; розпушувач – 2 ч. ложки; борошно – 200 г; Для крему:
сметана – 300 мл; пудра цукрова – 100 г; какао – 1 ст. ложка. Приготування У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і збиваємо все віночком 5 хвилин. Потім вливаємо молоко, кладемо сметану і гарненько перемішуємо. В отриману суміш додаємо розпушувач для тіста і какао-порошок. Після цього вводимо просіяне борошно і замішуємо однорідне тісто, що нагадує по консистенції густувату сметанку. Далі за допомогою міксера перемішуємо, щоб не було ніяких грудок. Форму для випічки змащуємо маслом і виливаємо тісто. Ставимо в духовку і випікаємо пиріг 40 хвилин. Після цього корж обережно виймаємо з духовки і даємо йому добре охолонути. Тепер розрізаємо його на 2 частини і переходимо до приготування крему. Для цього в глибоку миску викладаємо жирну сметану, додаємо цукрову пудру і кидаємо трохи какао-порошку. Все це ретельно збиваємо міксером. Тепер починаємо збирати торт: перший корж кладемо на блюдо, промазуємо його кремом, накриваємо зверху другим коржем і знову промазуємо кремом, акцентуючи увагу на боках і верху торта. Прикрашаємо десерт тертим чорним шоколадом і даємо йому настоятися протягом кількох годин. Подаємо шоколадний сметанник з чаєм або теплим молоком.
Рецепт шоколадного сметанника
Інгредієнти: цукор – 2 ст.; сметана – 500 мл; ванілін – за смаком; борошно – 4 ст.; сода; какао – 1 ст. ложка; вершки жирні – 200 мл; олія рослинна; шоколад – 200 р. Для крему:
варена згущене молоко – 1 банка; вершки – 250 мл; сметана – 600 мл Приготування Сметану з'єднайте з цукром, додаємо ванілін, соду і борошно. Замішуємо тісто, ділимо його на 2 частини і одну з них з'єднуємо з какао, перемішуємо і поділяємо навпіл. У змащену рослинним маслом форму викладаємо частину темного тіста і випікаємо корж в духовці 10-15 хвилин. З рештою тіста робимо так само і в результаті у вас повинно вийти 4 коржа. Для крему вершки збиваємо міксером зі згущеним молоком, додаємо сметану і перемішуємо. Кожен корж промазуємо, чергуючи їх за кольором, і збираємо торт.
Торт шоколадний сметанник
Інгредієнти: Для тіста:
молоко згущене – 100 г; какао – 2 ст. ложки; цукровий пісок – 2 ст.; яйце – 2 шт.; сметана – 1 ст.; борошно – 2 ст.; сода – 1 ч. ложка. Для крему:
цукрова пудра – 1 ст.; згущене молоко – 90 г; масло вершкове – 250 г; розчинна кава – 10 р. Приготування Давайте спочатку приготуємо тісто. У глибокому посуді змішуємо курячі яйця з цукром і збиваємо все міксером. Потім викладаємо сметану, згущене молоко і висипаємо какао. Кидаємо трохи соди, гашеного оцтом, і перемішуємо. Поступово вводимо в масу борошно і продовжуємо заважати до отримання жидковатого тесту. Потім ділимо його на 2 частини і випікаємо коржі. Після цього остуджуємо їх, розрізаємо ще навпіл уздовж, щоб в результаті у нас вийшло 4 коржа. Тепер переходимо до приготування повітряного крему: розтоплене масло збиваємо міксером з пудрою, додаємо кави і виливаємо згущене молоко. Кожен корж промазуємо кремом і складаємо тортик стопкою, прикрашаючи за бажанням шоколадною або кокосовою стружкою.