Малина – ароматна і улюблена багатьма ягода. З неї готують різні страви: варять варення, компоти, печуть торти, пироги та різні десерти. Вона славиться не тільки своїми незрівнянними смаковими якостями, але і використовується в народній медицині. Так, малинове варення вважається хорошим жарознижуючим засобом при застудах і т. д. Ми розповімо вам, як спекти смачний і ароматний кекс з малиною.
Рецепт кексу з малиною
Інгредієнти: масло вершкове – 80 г; розпушувач – щіпка; яйце – 1 шт.; цукор – 1 ст.; ванілін – за смаком; молоко – 1 ст.; борошно пшеничне – 25 склянки; малина – 3 ст.; цукрова пудра – 05 ст. Приготування У глибокій мисці розтираємо масло з яйцем, всипаємо цукор, ванілін і вливаємо молоко. В іншій чашці з'єднуємо борошно з розпушувачем і сіллю. Потім висипаємо сухі інгредієнти в рідкі і ретельно вимішуємо масу. Форму для випічки кексів промазуємо маслом, виливаємо в неї тісто розкладаємо свіжу малину, і випікаємо орієнтовно 45 хвилин.
Кекс з малиною в мультиварці
Інгредієнти: малина свіжа – 150 г; борошно – 300 г; розпушувач – щіпка; цукор – 75 г; терта лимонна цедра – 1 ч. ложка; яйце – 1 шт.; олія рослинна; сметана – 50 мл; молоко – 1 ст. Приготування Борошно просіваємо, всипаємо до неї цукор, розпушувач і сіль. Окремо з'єднуємо молочко з збитим яйцем. Тепер акуратно виливаємо отриману суміш у миску з борошном і замішуємо тісто. Формочки для кексів промазуємо рослинним маслом і наповнюємо їх тестом наполовину. Зверху викладаємо ягоди малини і відправляємо формочки в мультиварку. На дисплеї приладу встановлюємо режим «Піч» на 180°і час приготування – 10 хвилин. Готові кексики акуратно перекладаємо на тарілку, присипаємо пудрою і подаємо.
Сирні кекси з малиною
Інгредієнти: пшеничне борошно – 150 г; пісок цукровий – 150 г; сир – 130 г; яйце куряче – 2 шт.; розпушувач – щіпка; масло вершкове – 75 г; заморожена малина – 100 г; цукрова пудра для присипки. Приготування Духовку заздалегідь запалюємо і залишаємо розігріватися до 170°С. Масло розтираємо з цукром, додаємо сир і збиваємо масу до однорідності. Потім розбиваємо яйця і знову все збиваємо міксером. Після цього в миску з масою просіваємо борошно з розпушувачем і гарненько розмішуємо тісто. Далі акуратно викладаємо заморожену малину і дуже акуратно все перемішуємо ложкою круговими рухами, щоб ягоди рівномірно розподілилися. Форму для кексів змащуємо маслом, притрушуємо злегка борошном, викладаємо тісто і випікаємо в розігрітій духовці приблизно 50-60 хвилин. Потім дістаємо формочки, перевіряємо сірником готовність і залишаємо їх остигати. Після цього дістаємо їх з формочок і присипаємо цукровою пудрою.
Шоколадні кекси з малиною
Інгредієнти: борошно – 300 г; какао-порошок – 60 г; олія рослинна; розпушувач – 2 ч. ложки; яйце – 1 шт.; ванілін; малина – 250 г; сметана – 120 мл; молоко – 80 мл; шоколадні чіпси – 120 р. Приготування Духовку заздалегідь запалюємо і залишаємо прогріватися до 180°С. А цим часом переходимо до приготування тіста. Для цього борошно просіваємо кілька разів в глибоку миску, додаємо какао-порошок, цукор, додаємо сіль і розпушувач. В іншій мисці збиваємо масло з яйцем, вливаємо молоко і кидаємо ванілін. Додаємо отриману масу в сухі інгредієнти і ретельно перемішуємо. Потім кладемо сметану, малину і шоколадні чіпси. Формочки промазуємо маслом, наповнюємо їх тестом і випікаємо кекси протягом 20 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою.