Овочева галета – відкритий пиріг з прісного тіста з начинкою з свіжих овочів. Така випічка неодмінно доведеться всім до смаку, і гості вимагатимуть у вас рецепт приготування.
Овочева галета з сочевицею і грибами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно цільнозернові – 150 г; борошно пшеничне – 50 г; борошно гречана – 50 г; масло рослинне – 60 мл; вода – 120 мл Для начинки:
сочевиця – 05 ст.; помідори черрі – 6 шт.; цукіні – 2 шт.; гарбуз – 200 г; печериці – 150 г; болгарський перець – 1 шт.; морква – 1 шт.; масло рослинне – 3 ст. ложки; мелений чебрець – щіпка; мелений розмарин – щіпка; мелений базилік – щіпка; майоран мелений – щіпка; спеції; коричневий цукор – 1 ст. ложка; маслини – 10 шт.; панірувальні сухарі – 1 ст. ложка. Приготування Змішуємо оливкова олія з усіма травами. Овочі та гриби чистимо, шаткуємо великими кубиками, складаємо в миску, заливаємо ароматним маслом, приправляємо спеціями і акуратно перемішуємо. Після цього викладаємо всю начинку у форму для запікання, зверху рівномірно присипаємо цукром, накриваємо фольгою й запікаємо в заздалегідь розігрітій духовці хвилин 20. Цим часом поки давайте приготуємо тісто. Отже, з'єднуємо в одній мисці всі сухі інгредієнти, а в іншій – рідкі. Тепер обережно з'єднуємо обидві маси в єдине ціле, активно вимішуючи, до отримання однорідного тіста. Далі, загортаємо його в пакетик і відставляємо на деякий час в сторону. Сочевицю промиваємо і відварюємо протягом 8 хвилин. Готову овочеву начинку дістаємо з духовки, додати сочевицю, нарізані кружечками маслини, акуратно перемішуємо і даємо охолонути. Стіл присипаємо пшеничного борошном, розкачуємо тісто в тонкий коло, кладемо на деко, застелене пергаментом, присипаємо панірувальними сухарями і викладаємо начинку, не доходячи до країв 5-7 см. Після цього загортаємо овочеву галету по колу, збризкуємо оливковою маслом і посипаємо морською сіллю. Випікаємо пиріг при температурі 200°С приблизно 40 хвилин.
Рецепт овочевий галети
Інгредієнти: картопля – 300 г; цибулина – 1 шт.; масло вершкове – 20 г; олія оливкова – 1 ст. ложка; спеції, кмин. Приготування Очищений картопля шаткуємо тонкими кільцями. Оливкова масло розігріваємо з вершковим маслом, кладемо кмин, викладаємо нарізану картоплю і розмішуємо. Цибулю чистимо, подрібнюємо півкільцями. У змащену маслом форму кладемо шар картоплі, потім покриваємо цибулею і чергуємо так, поки не закінчаться інгредієнти. Ставимо пиріг в духовку і випікаємо 60 хвилин. Готову картопляну галету, перевертаємо на тарілку і подаємо до столу.