Якщо ви не вважаєте калорій і хочете пуститися у всі тяжкі з рецептами солодощів, то сирний кекс стане ідеальний рішенням. Він безумовно не створений для тих, хто любить легкі і тануть у роті, десерти, навпаки, кекс з сиром дуже важкий і вологий, насичений смаком і ароматом, а тому втамовує відчуття голоду лише невеликим шматочком, але головне – вчасно зупинитися.
Як спекти сирно-лимонний кекс?
Інгредієнти: жирний сир - 250 г; курячі яйця - 4-5 шт.; вершкове масло або маргарин - 113 г; щіпка ваніліну; розпушувач - 2 г; цедра 2 лимонів; цукровий пісок - 190 г; йогурт або кефір - 240 мл; борошно - 130 р. Приготування Перед тим, як спекти сирний кекс, необхідно переконатися в тому, що використовуваний сир як можна більш однорідний і нагадує по консистенції щільну сирну масу. Якщо сир попався зернистий – протріть його через сито або збийте з допомогою блендера. До сиру додайте лимонну цедру (тільки жовту її частину), ванілін або ванільний екстракт і йогурт. Борошно просіяти з розпушувачем і добре перемішайте. Окремо збийте м'яке вершкове масло до білого кольору, додайте до нього цукор і яйця, а потім знову збийте суміш до однорідності. Змішайте масло з борошном і сирним кремом, переконайтеся в тому, що суміш однорідна, а потім вилийте тісто в підготовлену форму.
50 хвилин при 180°С вистачить для того, щоб вологий і соковитий сирний кекс був готовий. Подавайте його самостійно або з морозивом та вершками.
Сирний кекс по ГОСТу з родзинками
Інгредієнти: жирний сир - 300 г; цукровий пісок - 300 г; курячі яйця (великі) - 2 шт.; маргарин або вершкове масло - 55 г; розпушувач - 1 1/4 ч. ложки; жменю родзинок. Приготування Як і в попередньому рецепті, насамперед сир протираємо через сито або збиваємо в блендері. Змішуємо з сиром половину цукрового піску і додаємо м'яке масло, коли маса стане однорідної білої і – готово. Залишився цукор збиваємо з яйцями також до тих пір, поки яйця не стануть пишними і білими, а цукрові кристали не розчиняться. Змішуємо сир з яйцями, додаємо просіяне з розпушувачем борошно і за допомогою силіконової лопатки замішуємо густе і вологе тісто. Класичний рецепт не передбачає наявності родзинок, але його можна додати за бажанням.
Викладаємо тісто в підготовлену форму, розрівнюємо поверхню і випікаємо при 160°С 1 годину. Остиглий кекс слід присипати цукровою пудрою, як про те свідчить ГОСТ, і можна подавати до столу.
Смачний сирний кекс – рецепт
Цей кекс з сиром складається з мінімуму необхідних інгредієнтів для приготування ароматної солодощі, але, за бажанням, доповнити блюдо можна будь-якими сушеними фруктами і горіхами.
Інгредієнти: вершкове масло - 340 г; сир - 240 г; цукровий пісок - 300 г; борошно - 360 г; яйця - 6 шт.; ванільна паста - на кінчику ножа. Приготування Сир протираємо через сито і протягом 10 хвилин збиваємо з цукровим піском, ваніллю і м'яким
вершковим маслом. Після закінчення часу, починаємо забивати яйця, по одному за раз, до повного вимішування. Слідом засипаємо просіяне борошно і замішуємо густе тісто.
Змащуємо форму для випікання і вливаємо в неї тісто. Випікаємо кекс півтори години при 160°С. Подавати його можна як самостійно, так і в супроводі глазурі або джему.
Якщо ви захочете приготувати сирний кекс в хлібопічці за цим рецептом, то у підготовлену чашу пристрою засипте всі інгредієнти і виставте режим "Кекс". В залежності від марки вашого пристрою, час приготування з урахуванням замішування, відпочинку і випікання тіста може варіювати в межах двох годин.