У зимовий час року, коли починається авітаміноз, лимони є рятувальними фруктами. Саме тому, ми пропонуємо вам приготувати дуже смачний і запашний пиріг з лимонною начинкою! Така випічка неодмінно сподобається всім любителям яскравого насиченого смаку і аромату.
Пісочний пиріг з лимонною начинкою
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове – 200 г; борошно – 350 г; цукор – 2 ст. ложки; сіль – щіпка; сода – щіпка. Для начинки:
лимон – 2 шт.; цукор – 1 ст.; крохмаль – 1 ст. ложка. Приготування Рецепт пирога з лимонною начинкою досить простий: вершкове масло дістаємо з холодильника заздалегідь, залишаємо розморожуватися при кімнатній температурі, а потім нарізаємо його невеликими шматочками. Далі готуємо начинку: лимони промиваємо, подрібнюємо в блендері і додаємо до отриманої масі крохмаль і цукровий пісок. Все ретельно перемішуємо. До маслу висипаємо цукор, додаємо сіль, соду і поступово вводимо просіяне борошно. Вимішане тісто ділимо на 2 частини: велику і трохи поменше. Маленький шматочок прибираємо в морозилку на 15 хвилин, а першу частину тіста розкачуємо і викладаємо на деко. Зверху виливаємо лимонну начинка і рівномірно розподіляємо його. Потім натираємо на терочке маленький шматочок тіста і відправляємо деко в духовку на 45 хвилин. Подаємо готовий тертий пиріг з лимонною начинкою остившім.
Дріжджовий пиріг з лимонною начинкою
Інгредієнти: дріжджі швидкорозчинні – 1 ст. ложка; вода фільтрована – 125 мл; масло вершкове – 200 г; лимон – 1 шт.; борошно пшеничне – 450 г; цукор – 1 ст. Приготування У миску просіваємо борошно пшеничне, кидаємо сіль, кладемо розтоплене вершкове масло і перетираємо все в крихту. В тепленькій воді розводимо дріжджі, додаємо ложку сахарка і залишаємо підходити на 15 хвилин. Потім, дріжджову масу переливаємо до борошняної крихти, замішуємо тісто, накриваємо його і залишаємо підніматися хвилин на 40. Після цього ретельно обминаємо його і поділимо на 2 неоднакові частини. Велику розгортаємо в прямокутник на пергаменті, викладаємо у форму і обрізаємо так, щоб вийшли бортики. Лимон ретельно промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин, а потім розрізаємо на 4 частини і виймаємо всі кісточки. Перекручуємо через м'ясорубку, додаємо цукор і перемішуємо. Відразу викладаємо лимонну начинку поверх тіста, накриваємо другим пластом і щільно защипуємо пиріг. Зверху робимо ножицями надрізи і відправляємо пиріг в духовку. Запікаємо 30 хвилин, потім охолоджуємо і присипаємо цукровою пудрою.
Листковий пиріг з лимонною начинкою
Інгредієнти: листкове готове тісто – 500 г; лимон – 3 шт.; масло вершкове – 50 г; цукор – 300 г; молоко коров'яче – 2 ст. ложки. Приготування Лимони моєму гарячою водою, подрібнюємо у блендері, додаємо цукор, перемішуємо і викладаємо масу на гарячу сковорідку з розтопленим маслом. Готуємо начинку 10 хвилин, помішуючи ложкою, щоб уникнути пригорання. Тісто розгортаємо в два шари, викладаємо лимонну суміш і защипуємо краю. Зверху промазуємо пиріг сумішшю молока з яйцем, і запікаємо 30 хвилин.
Сирний пиріг з лимонною начинкою
Інгредієнти: сир – 250 г; борошно – 05 склянки; яйце – 3 шт.; лимон – 1 шт.; цукор – 05 склянки; сода – щіпка. Приготування Лимон миємо, розрізаємо на невеликі частини, виймаємо всі кісточки і подрібнюємо в блендері. Потім додаємо сир, кладемо цукор, яйця і добре збиваємо міксером. Далі поступово всипаємо борошно, додаємо соду і перемішуємо. Готове розподіляємо тісто у форму і відправляємо в духовку на 30 хвилин, вибравши температуру 180°С.