Тертий пиріг з сиром – дуже проста, але напрочуд смачна випічка, яка сподобається всім! Готується він швидко і завжди виглядає ошатним і красивим на столі. Давайте розглянемо з вами кілька перевірених рецептів.
Рецепт тертого пирога з сиром
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 3 ст.; масло вершкове – 250 г; цукор – 05 склянки; сода харчова – щіпка. Для начинки:
сир – 500 г; сметана – 05 склянки; цукор; лимон – 1 шт.; сода харчова – щіпка; крохмаль – 1 ч. ложка. Приготування Спочатку давайте підготуємо начинку для пирога: сир викладаємо в миску кладемо сметану і збиваємо блендером. Потім всипаємо цукор, додаємо соду і крохмаль. Додаємо терту лимонну цедру і ретельно перемішуємо. Для приготування тіста борошно просіваємо, кладемо масло, кидаємо харчову соду і цукор. Перетираємо все до отримання крихти. У змащену маслом форму викладаємо частину тіста і злегка його придавлюємо. Після цього розподіляємо зверху начинку і присипаємо залишилася крихтою. Відправляємо тертий сирний пиріг в розігріту духовку і випікаємо близько півгодини. Після цього охолодити його і нарізаємо невеликими шматочками.
Рецепт тертого сирного пирога
Інгредієнти: жовток яєчний – 1 шт.; крохмаль картопляний – 70 г; борошно вищого сорту – 130 г; масло вершкове – 100 г; цукор – 75 г; ванілін – за смаком; ягідний джем – 5 ст. ложок; Для начинки:
яйце – 1 шт.; цукор – 75 г; сир сільський – 400 г; сметана 20 % – 3 ст. ложки. Приготування Для приготування тіста вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника і, коли воно стане м'яким, розтираємо його з жовтком і цукром. Після цього всипаємо картопляний крохмаль, борошно, ванілін і розпушувач. Перемішуємо масу, формуємо кульку, кладемо його в чистий пакетик і прибираємо в морозилку. До сиру висипаємо цукровий пісок, кладемо сметану, яйце і ретельно вимішуємо. Від охолодженого тіста відриваємо більшу частину і рівномірно розподіляємо її у формі для випічки, формуючи бортики. Потім промазуємо основу товстим шаром джему і заповнюємо сирною масою. Зверху натираємо на тертці залишки тіста і випікаємо 40 хвилин. Подаємо готовий тертий пісочний пиріг з сиром, остудити і розрізаємо на шматочки.
Тертий шоколадний пиріг з сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
масло вершкове – 150 г; сода харчова – щіпка; яйце – 2 шт.; цукор – 3 ст. ложки; какао – 30 г; борошно – 15 ст. Для начинки:
крупа манна – 1 ст. ложка; яєчні білки – 2 шт.; сир сільський – 500 г; цукор – 100 г; лимонний сік – 2 ст. ложки; волоські горіхи – 3 ст. ложки; ванілін. Приготування Розм'якшене вершкове масло збиваємо до пишноти з цукром. Потім вводимо яєчні жовтки, додаємо какао, харчову
соду і просіяне борошно. Замішуємо однорідне шоколадне тісто. Далі ділимо його на 2 частини і прибираємо в одну морозильну камеру. Шматок, що залишився, викладаємо на дно форми для випічки, промазаної рослинним або вершковим маслом. Розрівнюємо тісто, формуємо невисокі бортики і розподіляємо волоські горіхи. Для приготування начинки яєчні білки охолоджуємо і збиваємо міксером до міцних піків, вичавивши трохи лимонного соку і додати за смаком цукру. Сир подрібнюємо блендером або перетираємо через сито, а потім кидаємо ваніль і манну крупу. Тепер акуратно з'єднуємо сирну масу з білками і викладаємо начинку на тісто з горіхами. Зверху натираємо на крупній терочке другу половинку тіста і відправляємо пиріг в розігріту духовку. Випікаємо близько 40 хвилин, виставивши температуру 180°С, а потім трохи охолоджуємо, розрізаємо на порції і подаємо до столу.