Пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів приготування пирогів зі сметаною. Вони виручать вас у будь-який ситуації і неодмінно припадуть до смаку гостям і домочадцям.
Рецепт яблучного пирога зі сметаною
Інгредієнти: тісто для пирога – 300 р. Для начинки:
сметана – 1 ст.; яблука – 8 шт.; яйце – 1 шт.; ванільна есенція – 1 ч. ложка; борошно – 50 р; цукор – 50 г; ванільна есенція – за смаком. Для крихти:
цукор – 50 г; борошно – 50 р; мелена кориця – щіпка; цукор коричневий – 50 г; масло вершкове – 5 ст. ложок. Приготування Приготоване заздалегідь тісто для пирога рівномірно розподіляємо по формі для запікання. У мисці змішуємо сметану з яйцем, додаємо трохи борошна, цукру і додаємо ванільну есенцію за смаком. Потім сюди ж кидаємо нарізану скибочками яблука і викладаємо отриману начинку у форму для запікання. Відправляємо заготовку в прогріту духовку і засікаємо рівно 40 хвилин. Тим часом в невелику мисочку просіваємо борошно, висипаємо простий і коричневий цукор, додаємо корицю. Ретельно все перемішуємо, додаємо вершкове масло і перетираємо масу пальцями в крихту. Після закінчення часу, дістаємо випічку з духовки і щедро присипаємо сухий крихтою. Ставимо яблучний пиріг зі сметаною знову в гарячий шафа і запікаємо ще 30 хвилин при тій же температурі.
Черемховий пиріг зі сметаною
Інгредієнти: борошно – 4 ст.; маргарин – 50 г; цукровий пісок – 1 ст. ложка; сметана – 3 ст. ложки; молоко – 1 ст.; дріжджі – 30 г; яйце – 2 шт. Для начинки:
цукор – 1 ст.; мелена черемха – 2 ст.; фільтрована вода – 150 мл; сметана – 1 ст. Приготування Спочатку замішуємо тісто для пирога зі сметаною, для цього дріжджі розмішуємо в молоці, додаємо цукор, сіль, яйця, додаємо потроху борошно і вимішуємо масу. Потім кладемо розм'якшений маргарин, сметану, замішуємо тісто, накриваємо його і ставимо в тепло для підняття. Години через 2 обминаємо тісто добре руками і залишаємо ще на годину. Цим часом робимо начинку: у черемшину вливаємо трохи окропу, перемішуємо і залишаємо в теплому місці для набухання. Далі додаємо ложку цукру і злегка збиваємо. Тісто розгортаємо в тонкий пласт, акуратно перекладаємо на деко, формуємо бортики і розподіляємо рівномірним шаром начинку. Відправляємо пиріг хвилин на 25 тепло, а потім випікаємо в духовці. Після цього остуджуємо ласощі і змащуємо гарненько сметаною, збитою з цукром. Даємо десерту трохи просочитися і подаємо до столу!
Рецепт брусничного пирога зі сметаною
Інгредієнти: борошно – 250 г; молоко – 125 мл; масло вершкове – 50 г; ванільний цукор – 10 г; сухі дріжджі – 5 г; яйце – 1 шт.; цукор – 5 ст. ложок; брусниця – 15 ст.; сметана. Приготування Для приготування пирога зі сметаною розтоплюємо в мікрохвильовці масло і охолодити до теплого стану. У підігрітому молоці розчиняємо сухі дріжджі і змішуємо з олія. Вбиваємо яйце, всипаємо цукор і сіль. Тепер засипаємо в масу борошно і замішуємо м'яке тісто.
Ставимо його в тепло, прикривши рушником, приблизно на 1 годину. Форму промазуємо вершковим маслом, викладаємо тісто, що піднялося і формуємо невеликі бортики. Зверху насипати промиту брусницю, розрівнюємо її руками і залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин. Потім відправляємо пиріг в духовку і випікаємо при 180°С 35 хвилин. А цим часом підготуємо крем: охолоджену жирну сметану збиваємо з звичайним і ванільним цукром до пишного стану. Готовий ягідний пиріг дістаємо з духовки, повністю остуджуємо, рясно змащуємо кремом і подаємо до несладкому чаю. Ось і все, оригінальний і чудово смачний брусничний пиріг зі сметанкою вже на вашому столі!