Що може бути смачніше, ніж шматочок ніжного і просто тане в роті, пирога, має тонкий аромат і пікантну кислинку? Лимонний пиріг з пісочного тіста можна подати до чашки чаю або кави, порадувавши не тільки нежданих гостей, але і родичів.
Пісочний пиріг з лимонною начинкою
Інгредієнти: сметана 15% – 250 г; масло вершкове – 200 г; жовток яєчний – 1 шт.; борошно вищого сорту – 3 ст. Для начинки:
лимон – 3 шт.; цукор – 1 ст.; пудра цукрова. Приготування Отже, для початку нам з вами необхідно замісити пісочне тісто . Для цього беремо підморожене заздалегідь, тверде вершкове масло, натираємо його на тертці і змішуємо з просіяним борошном до стану однорідної крихти. Потім додаємо нежирну сметану і ретельно вимішуємо масу до отримання гладкого стану. Після цього, скачуємо тісто в рівний шар, укладаємо в миску, закриваємо кришкою і ставимо на півгодини в холодильник.
А поки, давайте дізнаємося з вами, як зробити смачну лимонну начинку для пирога. Лимон ретельно промиваємо теплою водою, витираємо кухонним рушником, обдаємо його крутим окропом і натираємо на маленькій тертці. Далі додаємо цукровий пісок і гарненько розтираємо все вилочкою, зливаючи при необхідності зайву рідину. Форму для випікання прокладаємо пергаментом, викладаємо рівномірно більшу частину охолодженого тіста, розподіляємо його по всій поверхні і формуємо невисокі бортики. Проколюємо заготовку в декількох місцях виделкою, виливаємо лимонний крем і накриваємо пісочний пиріг другим пластом тіста, заздалегідь розкатаним качалкою в тонкий пласт. Плотненько закріплюємо краю по колу і змащуємо поверхню збитим з цукром, яєчним жовтком. Відправляємо десерт в розігріту духовку і випікаємо 20 хвилин при температурі 220 градусів. Перед подачею на стіл, присипаємо лимонний пиріг дрібної нетанучою цукровою пудрою або подрібненим мигдалем.
Лимонний пиріг з пісочного тіста
Інгредієнти: крохмаль картопляний – 1 ст. ложка; борошно вищого сорту – 400 г; масло вершкове – 200 г; сметана нежирна – 1 ст.; сода харчова – щіпка; сіль дрібна – щіпка. Для начинки:
лимон – 2 шт.; цукор – 1 ст.; яєчний білок – 3 шт. Приготування Олію заздалегідь прибираємо в морозилку і залишаємо там на 30 хвилин. Цим часом беремо глибоку чашу, просіваємо в неї борошно і кидаємо дрібку солі. Дістаємо охолоджене вершкове масло і натираємо його на крупній тертці поверх борошна. Соду змішуємо з нежирної державної сметаною і виливаємо суміш у крихту. Швиденько замішуємо тісто руками, скачуємо його в кульку і прибираємо в холодильник. Засікаємо приблизно 30 хвилин, а поки переходимо до приготування начинки. Беремо лимони, їх щіточкою ретельно миємо й розрізаємо на невеликі шматочки, видаляючи кісточки. Потім перекладаємо їх у чашу блендера, всипаємо цукор і збиваємо до однорідного стану. Охолоджене тісто

розкачуємо на столі, присипаному борошном, перекладаємо пласт в роз'ємну форму, змащену маслом, і формуємо високі бортики. Посипаємо заготівлю крохмалем і в декількох місцях робимо проколи вилочкою. Відправляємо форму в духовку і випікаємо корж до напівготовності 5-7 хвилин. Далі виливаємо начинку і рівномірно розподіляємо її ложкою. Яєчні білки охолоджуємо в холодильнику, а потім збиваємо міксером, додаючи трохи цукрової пудрою. Вийшло безе викладаємо поверх лимонного крему і ставимо пиріг в духовку. Випікаємо його до підрум'янення, перевіряючи готовність дерев'яною паличкою. Готове ласощі остуджуємо, розрізаємо на шматочки і подаємо до столу.