Лимонний пиріг з меренгою – неймовірно смачне блюдо, з пікантною кислинкою і повітряний, що тане в роті повітряної «шапкою». Така випічка вразить ваших гостей, і вони неодмінно попросять вас поділитися рецептиком.
Рецепт лимонного пирога з безе
Інгредієнти: Для крему:
жовток яєчний – 4 шт.; цукор – 300 г; крохмаль кукурудзяний – 120 г; вода фільтрована – 300 мл; лимонний сік – 125 мл; лимонна цедра – 1 ст. ложка; масло вершкове – 75 р. Для меренги:
білок яєчний – 4 шт.; цукор – 170 г; ванільний цукор – 1 ст. ложка. Для тіста:
борошно – 250 г; сіль – щіпка; маргарин – 125 г; вода фільтрована – 4 ст. ложки. Приготування Рецепт приготування тіста для лимонного пирога досить простий: в чашу комбайна просіваємо борошно, додаємо маргарин і кидаємо сіль. Включаємо прилад на максимальну швидкість і розмішуємо до отримання крихти. Потім акуратно вливаємо крижану воду і знову натискаємо на кнопку комбайна. Готове тісто затягуємо зверху плівкою і відправляємо в холодильник приблизно на півгодини. Після цього дістаємо його, викладаємо на стіл, присипаний пшеничного борошном, і розкочуємо качалкою в пласт. Далі акуратно переносимо заготівлю форму, розподіляємо і ліпимо бортики. Робимо кілька проколів виделкою і випікаємо 15 хвилин в гарячій духовці.
Не гаючи часу, переходимо до підготовки лимонного крему : лимони ретельно, знімаємо з одного
цедру і вичавлюємо з фруктів необхідну кількість соку. Переливаємо його в каструльку, розбавляємо водою, додаємо терту цедру, крохмаль і цукор. Ретельно все перемішуємо, ставимо на самий маленький вогонь і, помішуючи, доводимо до закипання.
В окремій ємності збиваємо міксером жовтки, вливаємо до них трохи лимонної суміші, ретельно перемішуємо і виливаємо все в каструльку. Після закипання додаємо шматочок вершкового масла і злегка збиваємо суміш віночком. Отриманий крем рівномірно викладаємо в спечену пісочну основу. Тепер беремо охолоджені білки, вспушиваем їх міксером, всипаємо цукор і кидаємо за смаком ванілін. Розподіляємо меренгу поверх крему, використовуючи кондитерський мішок. Ставимо наш десерт в розігріту духовку і засікаємо хвилин 10-15. Коли верхівка десерту підрум'яниться, обережно виймаємо форму і залишаємо остигати. Після цього прибираємо англійська лимонний пиріг з меренгою хвилин на 15 в холодильник, а потім розрізаємо на шматочки і запрошуємо всіх на чаювання.