Вернуться назад Распечатать

Лимонний пиріг з меренгою

Лимонний пиріг з меренгою
Лимонний пиріг з меренгою – неймовірно смачне блюдо, з пікантною кислинкою і повітряний, що тане в роті повітряної «шапкою». Така випічка вразить ваших гостей, і вони неодмінно попросять вас поділитися рецептиком.

Рецепт лимонного пирога з безе


Інгредієнти:
Для крему:

  • жовток яєчний – 4 шт.;

  • цукор – 300 г;

  • крохмаль кукурудзяний – 120 г;

  • вода фільтрована – 300 мл;

  • лимонний сік – 125 мл;

  • лимонна цедра – 1 ст. ложка;

  • масло вершкове – 75 р.


  • Для меренги:

  • білок яєчний – 4 шт.;

  • цукор – 170 г;

  • ванільний цукор – 1 ст. ложка.


  • Для тіста:

  • борошно – 250 г;

  • сіль – щіпка;

  • маргарин – 125 г;

  • вода фільтрована – 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Рецепт приготування тіста для лимонного пирога досить простий: в чашу комбайна просіваємо борошно, додаємо маргарин і кидаємо сіль. Включаємо прилад на максимальну швидкість і розмішуємо до отримання крихти. Потім акуратно вливаємо крижану воду і знову натискаємо на кнопку комбайна. Готове тісто затягуємо зверху плівкою і відправляємо в холодильник приблизно на півгодини. Після цього дістаємо його, викладаємо на стіл, присипаний пшеничного борошном, і розкочуємо качалкою в пласт. Далі акуратно переносимо заготівлю форму, розподіляємо і ліпимо бортики. Робимо кілька проколів виделкою і випікаємо 15 хвилин в гарячій духовці.
    Не гаючи часу, переходимо до підготовки лимонного крему : лимони ретельно, знімаємо з одного
    Лимонний пиріг з меренгою
    цедру і вичавлюємо з фруктів необхідну кількість соку. Переливаємо його в каструльку, розбавляємо водою, додаємо терту цедру, крохмаль і цукор. Ретельно все перемішуємо, ставимо на самий маленький вогонь і, помішуючи, доводимо до закипання.
    В окремій ємності збиваємо міксером жовтки, вливаємо до них трохи лимонної суміші, ретельно перемішуємо і виливаємо все в каструльку. Після закипання додаємо шматочок вершкового масла і злегка збиваємо суміш віночком. Отриманий крем рівномірно викладаємо в спечену пісочну основу. Тепер беремо охолоджені білки, вспушиваем їх міксером, всипаємо цукор і кидаємо за смаком ванілін. Розподіляємо меренгу поверх крему, використовуючи кондитерський мішок. Ставимо наш десерт в розігріту духовку і засікаємо хвилин 10-15. Коли верхівка десерту підрум'яниться, обережно виймаємо форму і залишаємо остигати. Після цього прибираємо англійська лимонний пиріг з меренгою хвилин на 15 в холодильник, а потім розрізаємо на шматочки і запрошуємо всіх на чаювання.